Retro terimi ne demek?

Retro Latince ne demek?

Retro” sözcüğü Latincede “geriye doğru” anlamına gelen retro ön ekinden gelmektedir.

Retro ne demek Tıpta?

Retro (retro): Geride, arkada kalan kısım.

Retro eki nedir?

retro ise geri, geriye doğru anlamına gelen bir ön ektir ve moda dünyasında “geçmişe ait” / “geçmişe ait gibi” anlamlarında kullanılan bir sıfattır.

Spatium ne demek tıp?

Spatium Intercostael teriminin tıbbi anlamı; anat. Eğeler arası aralık.

Retro ne demek Instagram?

“Geçmişe yönelik, geçmişe ait, geçmişi de kapsayan” anlamlarına gelmektedir.

Astroloji de retro ne demek?

Retro için astrolojik olarak ‘geri hareket’ denmektedir ancak hiçbir gezegen geri gitmez; sadece yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir.

Anatomide retro ne demek?

Arka, geri, arkaya doğru, arkasında anlamına önek.

Retro ön eki ne demek?

Arka, geri, arkaya doğru, arkasında anlamına önek.

Spatium ne demek Latince?

spatium” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. latincedir. tam olarak kelime karsiligi kosunun bittigi vardigi yer anlamindadir..

Spatium Intercostale ne demek?

Spatium intercostale, birbirine komşu kaburgalar arasında kalan boşluktur. Interkostal kaslar tarafından doldurulur.

Merkür retrosu kimleri etkiliyor?

Merkür retrosu en çok haritasında Merkür‘ü kuvvetli kişileri etkiler. Burcu veya yükselen burcu ikizler, başaklar & Merkür‘ü ikizler yada başak olanlar ekstra etkilenecekler. Yanı sıra, değişken burçlardan yay ve balıklar en fazla etkiyi alacak burçlar olacaklar.

Merkür retrosu neyi etkiler?

Merkür retrosu; yazışma, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retrosu, yazışma gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir. Tüm burçlar aslına bakarsak bakarsanız bundan azca da olsa etkilenecektir.

Retroda doğmak ne demek?

Kişi, Retro gezegene veya gezegenlere sahipse, önceki yaşam anılarını şimdiki zamana (enkarnasyona) getirmiştir. O gezegenin temsil ettiği konularda, daha önceki yaşamlarında çözülmemiş, anlaşılmamış bir şeyler vardır. O yüzden bu yaşamda kişi, sahip olduğu bu Retro gezegenin enerjisini içerde daha yoğun hisseder.

Gezegenlerin retro yapması ne demek?

Astrolojide retro, bir gezegenin gerilemesi yani geri gitmesi anlamına gelir. Bu durum, gezegenin hareketlerinin yavaşlaması ve Dünya’dan bakıldığında yörüngede geriye gidiyor gibi gözükmesi anlamına gelir.

Astrolojide retro nedir ne demek?

Retro için astrolojik olarak ‘geri hareket’ denmektedir ancak hiçbir gezegen geri gitmez; sadece yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir.