Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler okuyan ne iş yapar?

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu devlette ne iş yapar?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümden mezun olmaya hak kazanmış kişiler, listenin en başında Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Gümrük ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi çeşitli devlet kurumlarında yahut da özel şirketler ve benzeri kuruluşlarda çalışabilirler.

Siyaset bilimi okuyan ne oluyor?

Siyaset Biliminden mezun olan kişiler bankalarda, kamu kurumlarında, yöneticilik, yazarlık, reklamcılık, koordinatörlük gibi işlerde görev alabilir. Aynı zamanda siyasi partilerde çalışabilir ve üniversitede kalmayı tercih ederek akademisyen olarak da görev alabilirler.

Uluslararası İlişkiler bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Daha çok danışmanlık, araştırma ve iletişim kurumlarında çalışan uluslararası ilişkiler uzmanı, 5.000 TL’ den başlayan ve 30.000 TL’ye varan bir maaş alabilmektedir. Tabii ki bu yüksek maaş aralığı, üst düzey siyasi ve iletişim danışmanlığı şirketlerinde geçerlidir.

Uluslararası İlişkiler iş imkanı var mı?

Uluslararası ilişkiler mezunlarının geniş iş imkanları vardır. Özellikle yurt dışı bağlantılı tüm kurum ve şirketlerde kendilerine bulabilirler. Aynı zamanda, medya ile yabancı hükümetler ve işletmeler arasında irtibat görevi gördükleri medya kuruluşlarında da çalışırlar.

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler kaç bin?

Siyaset BilimiUluslararası İlişkiler Bölümü 2021 taban puanları en düşük 206,22483, en yüksek 496,29287’dir. Siyaset BilimiUluslararası İlişkiler Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 979727, en yüksek 992’dir.

Uluslararası İlişkiler hangi mesleği yapar?

Uluslararası ilişkiler uzmanı dünya devletleri arasındaki bağlantıyı sağlayan kişidir. Ülkesini dış ülkelere karşı temsil eden meslek sahipleri, genellikle Dış İşleri Bakanlığı’na bağlı elçiliklerde ya da bakanlığın farklı birimlerinde görev yaparlar.

Uluslararası İlişkiler mezunu nereye atanır?

Bölüm mezunları Maliye Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tuzim Bakanlığı gibi pek çok bakanlığın sınavına girip atanabilir diğerlerinden farklı olarak. Ancak Dışişleri Bakanlığı asıl ait olduğu yerdir.

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu öğretmen olabilir mi?

İBF mezunları, öğretmenlik için gerekli olan pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak ve KPSS-10 sınavına girerek; Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen olarak atama için istediği genel ve özel şartlara sahip olmaları durumunda öğretmen olarak atanabiliyorlar.

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler okuyan hakim olabilir mi?

Evet. Şimdiye kadar yapılan tüm idari hakim adaylığı sınavlarına İİBF mezunları da katılmıştır.

Siyaset bilimciler ne kadar maaş alır?

Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.612 ile ₺2.824 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.908 ile ₺3.104 arasındadır.

Siyaset biliminden ne meslek olunur?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları; kaymakamlık, İdare Mahkemelerinde, Vergi Mahkemelerinde ve Bölge İdare Mahkemelerinde hakimlik, Danıştay ve Sayıştay’da uzmanlık ve denetçilik; Bakanlıklarda çeşitli kademelerde yöneticilik ve uzmanlık; teftiş kurullarında müfettişlik; kamu kuruluşları, belediye ve Kamu …

Uluslararası ilişkiler mezunu nereye atanır?

Bölüm mezunları Maliye Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tuzim Bakanlığı gibi pek çok bakanlığın sınavına girip atanabilir diğerlerinden farklı olarak. Ancak Dışişleri Bakanlığı asıl ait olduğu yerdir.

Uluslararası ilişkilerin yanında ne okunur?

Öncelikli olarak Uluslararası İlişkilere Giriş ve Siyasi Tarih ile alakalı kitaplar okunmalıdır. Böylelikle Uluslararası İlişkiler disiplinin doğuşu, gelişimi ve günümüze ilgilendiği konular hakkında temel bilgiler edinilir. Teori, Dış Politika Analizi gibi okumalar ise daha sonra yapılmalıdır.

Uluslararası ilişkiler mezunları hangi alanlarda çalışabilir?

Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu şu iş ve görevleri yapar:

  • Uluslararası ilişkiler uzmanı
  • Analist.
  • Dış ilişkiler uzmanı
  • Dış ticaret uzmanı
  • Diplomat.
  • İthalat-ihracat uzmanı
  • Ülke temsilcisi.
  • Uluslararası ilişkiler koordinatörü

Boğaziçi siyaset kaç bin?

Üniversite Bölüm Başarı Sıralaması
BOĞAZİÇİ ÜNİ. (İSTANBUL) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) 1210
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİ. (ANKARA) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 9867
İBN HALDUN ÜNİ. (İSTANBUL) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) 21973