Üniversite modülü nedir?

Üniversitede modül nedir?

Bir meslek alanının öğretim programında kendi içinde bir bütün, tek başına öğretilebilir/öğrenilebilir içeriğe sahip olan, kendi alanındaki diğer program birimleriyle bütünleşerek daha geniş mesleki işlevler grubu oluşturma özelliği gösteren, gerektiğinde bir sertifikayla belgelendirilerek istihdam yeterliliği …

Eğitim Modülü ne demek?

Modül, parça daha doğrusu makinanın parçası anlamındadır. Modüler Eğitim, eğitilen kişiyi makinenin uyumlu her hangi parçasından biri haline getirir. Ne kadar makine ve makinenin ne kadar parçası varsa o kadar ders vardır. Öğrenci hangi makinenin parçası olacağını kendisi seçer.

Modül ne işe yarar?

Modül, bir yazılımın bir veya daha fazla rutin işlemini içeren parçasına verilen isimdir. Bir veya birden daha fazla modül, birbirinden bağımsız olarak geliştirilerek bir yazılım, meydana getirilmesi için kullanılabilir.

Modüller birimi nedir?

Modül (mimarlık): Mimarlıkta, bir yapının çeşitli bölümleri arasında orantıyı sağlamak için kullanılan ölçü birimi.

Moduler program nedir?

Modüler programlama: “Öğrenme-öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme olanağı sağlayacak tarzda kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak biçimde bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir.

Modüler tasarım ne demek?

Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelir. Adını ilk olarak ‘modüler mutfak’lar ile duyduğumuz bu kavram, zamanla ev dekorasyonunun farklı alanlarına sızmayı başardı.

Özel eğitimde modül nedir?

Modüller bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama ve uygulamaya imkân sağlayacak şekilde, kendi içerisinde bütünlüğü olan ve birbirini işlevsel olarak tamamlayacak yapıda hazırlanmıştır. Modüllerde yer alan kazanımlar bireye kazandırılacak bilgi, beceri ve tutumlardan oluşmaktadır.

Modül almak ne demek?

Modulo işlemi, hesaplamada bir sayının diğer bir sayıya bölümünden arta kalan sayıyı verir. İki pozitif sayı, a (bölünen) ve n (bölen), verildiğinde, a modulo n (a mod n olarak kısaltılır) a sayısının n ile bölünmesinden arta kalan sayı olarak düşünülebilir.

Modüler kullanım ne demek?

sıfat olarak kullanıldığında “takılıp sökülebilen, ihtiyaca göre kullanım alanı değiştirilebilen, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebilen” anlamı taşır.

Elektronik modül ne işe yarar?

ECU: Electronic Control Unit (Elektronik kontrol ünitesi) , PCM: Power Control Modul (Güç Kontrol Ünitesi) anlamına gelir. Dizel ve benzinli motorların çalıştırılıp yönetilmesinde (işletilmesinde) bu mikro işlemcili kontrol üniteleri kullanılır, bunlar sistemin ana parçasıdır.

Malzemenin elastikiyet modülü nasıl elde edilir?

Tek eksenli yüklemede bu bağıntı σ =E.ε (Hooke Kanunu) şeklindedir ve elastisitenin temel kanununu teşkil eder. “E”, elastisite modülünü temsil eder. Elastisite modülü elastik bölgede Gerilme-şekildeğiştirme (σ-ε) eğrisinin eğimidir.

Modül yapı ne demek?

Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.

Eğitim Bilimleri Modüler nedir?

Modüler programlama: “Öğrenme-öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme olanağı sağlayacak tarzda kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak biçimde bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir.

Modüler yaklaşım nedir?

3 – Modüler Programlama Yaklaşımı: İçerik öbeklere (üniteler) ayrılır. Öbekler birbirinden bağımsız olabilir. Ancak her öbek kendi içinde anlamlı bir bütünlüğe sahip olmalıdır. Her öbek farklı bir yaklaşıma göre yeniden düzenlenebilir.

Modüler Set ne demek?

Modüler set KPSS için hazırlanmış soru bankasından oluşan kitap setlerinin adıdır.