Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu ne iş yapar?

Siyaset bilimi okuyan ne oluyor?

Siyaset Biliminden mezun olan kişiler bankalarda, kamu kurumlarında, yöneticilik, yazarlık, reklamcılık, koordinatörlük gibi işlerde görev alabilir. Aynı zamanda siyasi partilerde çalışabilir ve üniversitede kalmayı tercih ederek akademisyen olarak da görev alabilirler.

Uluslararası ilişkiler bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Daha çok danışmanlık, araştırma ve iletişim kurumlarında çalışan uluslararası ilişkiler uzmanı, 5.000 TL’ den başlayan ve 30.000 TL’ye varan bir maaş alabilmektedir. Tabii ki bu yüksek maaş aralığı, üst düzey siyasi ve iletişim danışmanlığı şirketlerinde geçerlidir.

Uluslararası ilişkiler okuyan ne yapar?

Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Avrupa Birliği Bakanlığı,
  • Milli Savunma Bakanlığı,
  • Ekonomi Bakanlığı,
  • Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı,
  • Rekabet Kurumu,
  • Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),
  • Konsolosluklarda,

Uluslararası ilişkiler iş imkanı var mı?

Uluslararası ilişkiler mezunlarının geniş iş imkanları vardır. Özellikle yurt dışı bağlantılı tüm kurum ve şirketlerde kendilerine bulabilirler. Aynı zamanda, medya ile yabancı hükümetler ve işletmeler arasında irtibat görevi gördükleri medya kuruluşlarında da çalışırlar.

Siyaset bilimciler ne kadar maaş alır?

Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.612 ile ₺2.824 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.908 ile ₺3.104 arasındadır.

Siyaset biliminden ne meslek olunur?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları; kaymakamlık, İdare Mahkemelerinde, Vergi Mahkemelerinde ve Bölge İdare Mahkemelerinde hakimlik, Danıştay ve Sayıştay’da uzmanlık ve denetçilik; Bakanlıklarda çeşitli kademelerde yöneticilik ve uzmanlık; teftiş kurullarında müfettişlik; kamu kuruluşları, belediye ve Kamu …

Uluslararası ilişkiler mezunu nereye atanır?

Bölüm mezunları Maliye Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tuzim Bakanlığı gibi pek çok bakanlığın sınavına girip atanabilir diğerlerinden farklı olarak. Ancak Dışişleri Bakanlığı asıl ait olduğu yerdir.

Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu özel sektörde ne iş yapar?

Son olarak özel sektörde uluslararası/yerel şirketlerde kendinize güzel konumlarda (dış ticaret başta olmak üzere satış,pazarlama, müşteri ilişkileri,marka yönetimi, insan kaynakları vs) işler bulabilirsiniz.

Uluslararası ilişkilerin yanında ne okunur?

Öncelikli olarak Uluslararası İlişkilere Giriş ve Siyasi Tarih ile alakalı kitaplar okunmalıdır. Böylelikle Uluslararası İlişkiler disiplinin doğuşu, gelişimi ve günümüze ilgilendiği konular hakkında temel bilgiler edinilir. Teori, Dış Politika Analizi gibi okumalar ise daha sonra yapılmalıdır.

Hangi meslekler daha çok para kazanır?

Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan meslek grupları şunlar;

  • Uzman Doktorlar.
  • Avukatlar.
  • Pilotlar.
  • Yazılım Mühendisleri.
  • Bilgisayar Mühendisleri.
  • Noterler.
  • Petrol Mühendisleri.
  • IT Yöneticileri.

Siyaset bilimci hangi üniversite?

Üniversite Bölüm Adı Puan Türü
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(ANKARA) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) EA
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi EA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) (Burslu) EA

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi nerelerde çalışır?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışmaktadır.

Siyaset biliminden hukuka geçiş var mı?

Hukuk bölümlerine yatay geçiş ve çift ana dal olanağı bulunmamaktadır. Öğrencinin ideali hukuk okumaksa bu idealin peşinden gitmelidir. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi türü bölümlerinin de belli bir düzeyde hukuk eğitimi verdiği, iyi anlaşılarak tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Uluslararası ilişkiler mezunu ünvanı nedir?

1- Bu bölüm bir meslek değildir. Akademik disiplindir o yüzden 4 yıllık olmasına rağmen bölümü bitirenler uzman unvanı ile mezun olur.

Uluslararası ilişkiler bölümü kendini nasıl geliştirir?

Öncelikli olarak Uluslararası İlişkilere Giriş ve Siyasi Tarih ile alakalı kitaplar okunmalıdır. Böylelikle Uluslararası İlişkiler disiplinin doğuşu, gelişimi ve günümüze ilgilendiği konular hakkında temel bilgiler edinilir. Teori, Dış Politika Analizi gibi okumalar ise daha sonra yapılmalıdır.