Siyasal Bilgiler Fakültesi okuyan ne olur?

Siyasal kaç yıl?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4 yıllık lisans bölümüdür. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlıdır.

Siyasal mezunlarına ne denir?

Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ”Siyaset Bilimi Lisans Diplomasını” elde edeceklerdir. Mezun bireyler “Siyaset Bilimcisi” unvanına sahip olurlar.

Siyasal Bilgiler Fakültesinde hangi bölümler var?

Bölümler

  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Siyaset Bilimi Anabilim Dalı …
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı …
  • İşletme. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi önü açık mı?

Üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi‘ni seçmek isteyenlerin önü açık. Ancak kişisel gelişim, bu bölümden mezun olduktan sonra iş sahibi olmak için hayati değerde.

Mülkiye kaç yıl?

Yüksek mektep haline gelmesi. 1877’de hazırlanan “Mekteb-i Mülkiye Nizamnamesi” ile okul 3 yıl idadi (lise), iki yıl âli (yüksek) olmak üzere beş yıllık bir okul haline geldi.

Siyasal Bilimler okuyan ne olabilir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları; kaymakamlık, İdare Mahkemelerinde, Vergi Mahkemelerinde ve Bölge İdare Mahkemelerinde hakimlik, Danıştay ve Sayıştay’da uzmanlık ve denetçilik; Bakanlıklarda çeşitli kademelerde yöneticilik ve uzmanlık; teftiş kurullarında müfettişlik; kamu kuruluşları, belediye ve Kamu …

SBF Hangi bölüm?

SBF, Siyasal Bilgiler Fakültesinin kısaltılmış ismidir. Kamu ve özel sektördeki yönetici pozisyonlarına nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla idari alanda eğitim vermektedir. Türkiye’nin en iyi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde bulunmaktadır.

Mekteb i Mülkiye i Şahane ne demek?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye-i Fünun-u Şahane, Mekteb-i Mülkiye veya kısaca Mülkiye), Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde eğitim ve öğretim veren, Ankara Üniversitesine bağlı bir fakültedir.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Hangi Üniversitelerde Var?

Siyasal Bilgiler Fakültesi

  • Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi.
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üni. …
  • İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi.
  • Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi.
  • Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi.
  • Necmeddin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Sözel mi?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü eşit ağırlık puan türünden tercih yapılan bir alandır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi nerelerde çalışır?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışmaktadır.

Kamu Yönetimi mezunu ne kadar maaş alır?

Kamu Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 12.000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir müfettiş 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir denetçi 5000 TL, üç yıl deneyimli bir müfettiş 5500 TL, dört yıl deneyimli bir kaymakam ise 12.000 TL maaş almaktadır.

Mülkiye hazırlık var mı?

Akademik kadrosunun alanında literatüre kazandırdığı Türkçe ve yabancı dildeki yayınların oranıyla Mülkiye, üretken fakültelerin başında gelmektedir. Fakültemizin eğitim süresi zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte beş yıldır.

Mülkiye mezunları ne iş yapar?

Mülkiye mezunları Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu gibi kamu kurumlarının yanında bankalar ve özel şirketlerde üst makamlarda istihdam edilmektedir.

Siyaset bilimciler ne kadar maaş alır?

Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.612 ile ₺2.824 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.908 ile ₺3.104 arasındadır.