Retikül ne demek tıp?

Retikül nedir tıp?

Retikulum hücreleriyle retikulum ipliklerinden oluşan, kan yapan organların esasını oluşturan bağ doku.

Oligo ne demek tıp?

Gebelikte amniyos sıvısının yetersizliği ya da az oluşu.

Reticularis nedir tıp?

Livedo retikülaris, ciltte benekli renk değişiminin olduğu çeşitli durumları ifade eder. Siyanotik renk değişikliği soluk merkezi cildi çevrelediği için retiküler (ağ benzeri, dantel benzeri) olarak tanımlanır.

Retiküle etmek ne demek?

retiküler. Ağ gibi, ağ biçiminde. Ağsı bir yapıya ilişkin veya ona ait olan.

Paterni tip A ne demek?

Pattern teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Yapılacak herhangi bir şey için model, örnek; 2. İzlenecek misal, izlenecek örnek; 3.

Retikulin ne demek?

Polenin ekzin tabakasında muri ve luminanın oluşturduğu ağsı yapı.

Işemi nedir tıp?

İskemi; sıklıkla belirli bir dokudaki kan akışının zayıflaması veya tamamen kesilmesi sonucu dokunun başta oksijen olmak üzere hayati önem taşıyan moleküllere erişiminin engellenmesine bağlı olarak gelişen doku hasarına verilen isimdir.

Gebelikte Oligo ne demek?

Gebelikte bebeğin suyunun azalması olarak da tanımlanabilecek olan oligohidramniyos, amniyotik sıvı miktarının o gebelik haftası için beklenenden daha az olmasıdır. Tipik olarak ultrasonla teşhis edilir.

Reticular Formation nedir tıp?

Merkezi sinir sisteminin en önemli bileşenlerinden biridir. Retiküler formasyon nöronları ayrıca kafa sinirlerinin motor çekirdeklerini oluşturur. Bu çekirdekler, yüz ve kafa içindeki motor hareketlerden sorumludur. Bunun yanı sıra organların otonom işlevleriyle ilgili motor hareketleri de içerir.

Zona Reticularis ne demek?

Zona Retikularis: Seks hormonlarının ön yapımında yer alan DHEA ve androstenodione hormonlarını üretir. Vücut sağlıklı olduğunda, kontrol mekanizması (homeostasis) belirgin miktardaki hormonları günün belirli saatlerine göre salgılar ve vücut hormon dengesinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar.

Memede Tip B patern nedir?

Tip A : Yağ dokusundan zengin parankim yapısı Ek inceleme ve/veya önceki mamogramlara gereksinim vardır Tip B :Yağ ve fibroglandüler doku içeren meme yapısı BIRADS 1: Negatif mamogram Tip C :Heterojen dens meme yapısı BIRADS 2 : Benign bulgular Tip D : Çok dens meme yapısı BIRADS 3: Benign Olma Olasılığı Yüksek Bulgu- …

Göğüs duyarlılığı ne demek?

Meme dokusunun yoğun olması olarak tanımlanan dens meme, kanser riskinin artmasıyla ilişkilendirilmektedir. Meme dokusunun yoğun olması ile sıkı olması farklı durumlardır. Kadınlar, radyolog tarafından yapılan mamografi incelemesi olmadan dens memeye sahip olup olmadığını bilemez.

Retikülin ağı nedir?

Polenin ekzin tabakasında muri ve luminanın oluşturduğu ağsı yapı.

Retiküler lif derecesi 3 nedir?

Grade 0: lif artışı olmayan kemik iliği, grade 1: hafif lif artışı olan kemik iliği, grade 2: orta derecede lif artışı olan kemik iliği, grade 3: yoğun lif artışı olan kemik iliği. Hastaların gördükleri tedaviler ve total sağ kalım süresi kaydedildi.

Ischium ne demek?

· Ischium. Kalçayı oluşturmaya yardımcı olan kemiklerden biri. Kalça eklemi, harekete izin veren ve vücut ağırlığını taşımak için gereken stabiliteyi sağlayan bir bilye ve soketten oluşan eklemidir.