Anzer balı hangi ilde meşhurdur?

Ülkemizde Anzer balı nerede üretilir?

Anzer balı Rizenin İkizdere İlçesi Yukarı Anzer Ballıköy yaylasinda ve Aşağı Anzer çiçekli köyü yaylasında üretilir.

Anzer balı hangi şehirde yetişir?

Ünü dünyaca bilinen nadir bulunan ballardan anzer balı, yetiştirildiği bölgenin endemik bitkilerinden elde edilen özlerden oluşur. Ender bulunması karşısında saymakla bitmeyecek cinsten faydaları bulunan anzer balı sadece Rize’nin Yukarı İkizdere köyüne bağlı olan Anzer yaylasında üretilir.

Hakiki Anzer balı nereden alınır?

Saygı değer halkımız hakiki doğal gerçek anzer balı ve anzer polenini, Hacettepe Tahlilli, marka Tescilli,, Etiketli, Mühürlü, Garanti bantlı olarak Rize deki satış yerimizden ve İnternet yoluyla da http://www.anzerbali.com sitemizden temin edebilirler.

1 kilo Anzer balı ne kadar?

Bu bağlamda ülkemizdeki ekonomik durumu ve üreticimizin de yapmış olduğu masrafları göz önüne alarak Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 TL olarak belirlenmiştir. 2021 ve 2022 sezonunda Anzer ballarımız bin 200 TL’den satışa sunulacaktır” dedi.

Anzer balı nasıl elde edilir?

Rize’nin Anzer yaylasında arıların 400’den fazla çiçeği dolaşarak öz suyunu toplaması ve bal haline getirmesiyle elde edilen mucizevi Anzer balı altın değerinde.

Bal nerede meşhur?

Türkiye’nin en ballı illeri ise Ordu, Muğla ve Adana oldu. Ordu 16 bin 799 ton bal üretimi ile ilk sırada yer alırken, Ordu’yu 15 bin 867 ton ile Muğla ve 10 bin 729 ton ile Adana takip etti. En az bal üretimi yapan iller ise 28 ton ile Kilis, 91 ton ile Nevşehir ve 107 ton ile Kırşehir oldu.

Anzer balı hangi hastalığa iyi gelir?

Anzer Balı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

  • Akciğerle ilgili hastalıkların iyileşmesinde etkilidir.
  • Ciltteki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. …
  • Hazımsızlığı giderir ve bağırsak sağlığını korur. …
  • Damar tıkanıklığı ve sertliği gibi hastalıkların hem önlenmesinde hem de var olanların iyileşmesinde fayda sağlar.

En iyi bal markası hangisi?

Kaçkar Akasya balı, diğer ballar arasında en iyi bal çünkü yerleşim alanlarına en az 10 km uzaklıktaki akasya ormanları içerisinde yer alan karakovanlardan elde ediliyor.

Anzer balı neden bu kadar pahalı?

Anzer Balının pahalı olması; balın yalnızca bir bölgede, yani Rize’nin Anzer Yaylası’nda üretilmesinden kaynaklanıyor. Sadece bu bölgede üretildiği için üretim kapasitesi 2,5-3 ton gibi düşük bir miktarla sınırlı kalıyor. Bu da doğal olarak arz-talep dengesi bağlamında, balın maddi değerini artırıyor.

Anzer balı diğer ballardan niçin farklıdır?

Anzer balı, diğer bal türlerine göre daha düşük rutubet ve glikoz oranına sahiptir. Bu nedenle tat ve koku kalitesi de oldukça yüksektir. Neredeyse altın değerinde görülen Anzer balı, kalite özellikleri ile sınırlı miktarda toplanıyor.

Anzer balı nasıl toplanır?

Anzer Yaylası’nda iklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır.

Türkiyenin en iyi balı hangi şehirde?

Mersin’in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde Toros Dağları’nın eteğinde 2 bin 500 rakımda üretilen Eğriçayır balı, Kanada’nın Montreal kentinde Dünya Arıcılık Örgütü ev sahipliğinde düzenlenen 46’ncı Dünya Arıcılık Kongresi’nde ‘Dünyanın En İyi Balı‘ ödülüne alarak Türk balcılığını zirveye taşıdı.

En kaliteli bal hangi ilde?

Karadeniz Bölgesi arıcılık olarak Türkiye’de en öndedir. Sahip olduğu eşsiz doğası, temiz havası ve iklim koşulları ile en kaliteli balların üretilmesini sağlar. Kestane balı, Anzer balı, Rize balı ve çiçek balları meşhurdur.

Anzer balı nasıl tüketilmeli?

ANZER BALI NASIL TÜKETİLMELİ? Büyükler için anzer balı nasıl tüketilmeli?: Sabah ve akşam öğünlerinden bir saat önce, aç karna bir çorba kaşığı. Küçükler için: Günde iki kez tüketilebilir. Sabah ve akşam öğünlerinden en az bir saat önce, aç karnına bir tatlı kaşığı tüketilebilir.

Anzer balı kimler yiyemez?

Anzer Balının Polen çeşitliğinin çok zengin olması ve içerisinde binbir çeşit dunyada eşi benzeri olmayan endemik çiçek bulunması nedeniyle, çok ağır yatalak hastalarda kullanımında Doktor tavsiyesi ile kullanılması uygundur.. Anzer Balını 1,5 yaşı altındaki çocukların kullanılması uygun değildir..