Türkiye’de atlar nerede yaşar?

Türkiyede yılkı atları nerede?

Aslında yılkı atları sadece Kayseri’ye özgü değil. Manisa’nın Spil ve Yunt Dağı, Afyon’un Kocayayla’sı, Karaman’ın Karadağ Bölgesi, Isparta ve Muş’un da bazı bölgelerinde yılkı atları gruplar halinde yaşıyor. Özgürlüklerinden ödün vermeyen yılkı atları 10-12 attan oluşan gruplar halinde dolaşıyor.

At hangi ilimizde meşhurdur?

Manisa Spil Dağı, Afyon Sorgun, Karaman, Sinop, Sivas… Ancak en yaygın olduğu yerlerin başında Kapadokya geliyor.

Atlar ne yer nerede yaşar?

At (Equus caballus), Atgiller (Equidae) familyasına ait otobur bir toynaklı memeli. Evcilleri olduğu gibi, Amerikan bozkırlarında “Mustang” ve Altay dağlarının her iki yanındaki açık arazilerde “Prezewalski” denen yabani atlar sürüler halinde yaşar.

Türkiye’de en iyi atlar nerede?

Türkiye‘nin en iyi yarış atları, 500 bin dolara yakın fiyatlarla Sultansuyu Harası’nda bulunuyor. Malatya’nın Akçadağ ilçesi sınırları içinde bulunan Sultansuyu Harası, 1865 yılında Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adıyla kuruldu. Çiftlikatu Hümayun, Osmanlı İmparatorluğu’nda padişah çiftliklerine deniyordu.

Yılkı atları hangi ilimizdedir?

Karaman’daki Karadağ’da yaşamlarını sürdüren yılkı atları, günün belirli saatlerinde tek sıra halinde vadiye inerek kendileri için oluşturulan bölümlerden su içiyor. Atlar daha sonra tekrar dağın tepesine çıkarak yaşamlarını sürdürüyor.

Yılkı atları hangi şehirde?

Antalya’da Toros Dağları’nın eteklerinde uzun süredir yaşamlarını sürdüren yılkı atları, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor. Bölgede yoğun olarak İbradı, Elmalı ve Finike civarlarında görülen yılkı atları, sürüler halinde yaşamlarını sürdürüyor.

Türk atı var mı?

Türkmen atı veya Türkmene, Türkmen çöllerinde var olmuş ve günümüzde nesli tükenmiş safkan bir oryantal at ırkıdır. En yakın modern torunun Ahal Teke olduğu düşünülmektedir. Thoroughbred adlı at cinsi de dahil olmak üzere birçok modern at ırkını etkilemiştir.

Özgür atlara ne denir?

Yılkı, tabiatta serbest dolaşan yabani atlar.

Türkiyede yabani atlar nerede yaşar?

Ülkemizde bu atların çok sayıda olduğu yöre Karacabey yöresidir. Longoz ve Dalyan gölü çevresini kendilerine mesken edinen bu atlar yıllar önce İzmir’den Bursa’ya göç eden bir kabile tarafından bırakılmış atlardır. Karacabey ormanı yakınlarında yüzlercesine rastlanan atlar, doğaya uyum sağlamıştır.

At nerede bakılır?

Kaliteli ve sağlıklı bir yaşamı hak eden atlar özellikle sürekli vakit geçirdikleri ahırlarında iyi bakılmalıdır. Kauçuk at yatakları ahırlarda kullanılan ve hayvanların eklemlerine iyi gelen, onları soğuk havalardan koruyan ve bakterilerin oluşmasını engelleyen çok amaçlı bir yataktır.

Türkiye’de en çok at nerede var?

Ülkemizde bu atların çok sayıda olduğu yöre Karacabey yöresidir. Longoz ve Dalyan gölü çevresini kendilerine mesken edinen bu atlar yıllar önce İzmir’den Bursa’ya göç eden bir kabile tarafından bırakılmış atlardır. Karacabey ormanı yakınlarında yüzlercesine rastlanan atlar, doğaya uyum sağlamıştır.

Atların kaldığı ahıra ne denir?

AT BARINAKLARI TAVLA At ahırı ve barınaklarına tavla denir. Tavlalar, çevrenin atlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacı ile inşa edilen binalardır.

Kapadokya yılkı atları nerede?

Hürmetçi Köyü yaklaşık 2000 manda ve 300 vahşi ve yarı vahşi Yılkı Atları sizi bir belgeselde yaşamaya davet ediyor. Vahşi Yılkı atları bir tür Anadolu yarış atıdır, çoğu bugün Kapadokya‘ya çok yakın olan Kayseri Hürmetçi Köyü’nde yaşamaktadır. 300 kadar vahşi ve yarı vahşi at vardır.

Nevşehir yılkı atları nerede?

Toplamda 25.000km2 alana yayılan Kapadokya verdiği muhteşem pozlar ile fotoğrafseverlerin vazgeçilmez duraklarından birisi olma özelliği taşımaktadır. Yılkı Atları: Kayseri’nin Hürmetçi Köyü’nde bulunan Yılkı atları son zamanlarda fotoğrafseverlerin oldukça gözdesi oldu.

Ahal Teke Türkiyede var mı?

Var olan en eski at ırklarından biri olduğu düşünülmektedir. Orta Asya’da Türk halkları arasında özellikle Türkmenistan’da yaygındır. 2012’de yapılan bir sayıma göre Dünyada yaklaşık 6.600 Ahal Teke vardır. Çoğunluğu Türkmenistan’da bulunur.