Pozantı Şekerpınarı nereye bağlı?

Şekerpınarı hangi ile bağlı?

Şekerpınar, Kocaeli ilinin Çayırova ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şekerpınarı suyu nereye akıyor?

Çakıt Suyu da Seyhan Baraj Gölü’ne dökülür. Şeker pınarı kaynak suyu, Toroslar’ın altından yüzeye birleşir. Ali Hoca, Arpalı, Kırkgeçit ve Horoz dereleri derelerdir.

Pozantı Rakım kaç?

Pozantı; Doğuda Aladağ, Güneyde Karaisalı İlçeleri, Güneybatıda Mersin (Tarsus), Batı ve Kuzeyinde Niğde (Ulukışla-Çamardı) İlleri ile çevrilidir. Yüzölçümü 946 Km.2.dir. Pozantı Orta Toroslar’da vadi içerisine kurulmuş, önemli bir geçit bölgesidir. Rakımı 780 m. dir.

Pozantı kaç metre?

Pozantı
Rakım 780 m (2.550 ft)
Nüfus (2018)
• Toplam 20,683
• Kır

Şekerpınarı Adana arası kaç km?

Şekerpınarı ve Akköprü Adana-Niğde il sınırında, Adana-Ankara karayolu üzerinde yer almaktadır. Pozantı İlçe merkezine uzaklığı 6 km, Adana şehir merkezine uzaklığı ise 106 km‘dir.

Adana Pozantı Neyi Meşhur?

Pozantı‘ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.

Ulukışla Şekerpınar nerede?

Şekerpınarı ve Akköprü Adana-Niğde il sınırında, Adana-Ankara karayolu üzerinde yer almaktadır. Pozantı İlçe merkezine uzaklığı 6 km, Adana şehir merkezine uzaklığı ise 106 km’dir.

Pozantı su kimin?

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beldetaş A.Ş., 2008 yılında Çatalan İçme Suyu Tesisleri’ne ek ünite olarak kurulan, ancak o dönemde yaşanan ruhsat sorunları nedeniyle atıl duruma düşen şişeleme tesisini doğal kaynak suyu üretiminde değerlendirmek için harekete geçti.

Tekir Yaylası Rakım kaç?

1.250 mAkçatekir / Rakım

Pozantı Fındıklı Rakım kaç?

1.216 mFındıklı / Rakım

Adana Tekir arası kaç kilometre?

Adana ile Tekir arasındaki mesafe, otoyollarda 248 kilometre dahil olmak üzere karayoluyla 144 kilometre ‘dir.

Pozantıya kar yağdı mı?

Pozantı ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin rakımdaki Armutoluğu Yaylası’nda yaşanan kar yağışı nedeniyle çam ağaçları beyaza büründü. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hem yol kontrolünde bulunmak hem de kar yağışını fotoğraflamak için yaylaya gitti.

Adana Pozantı nasıl bir yer?

Özellikle etrafını saran güzel yaylaları nedeniyle tercih edilen bir ilçedir. Gülek Boğazı olarak bilinen mevkide Adana, Mersin ve Niğde’nin kesiştiği noktada kurulmuştur. Akdeniz’e inmek ya da İç Anadolu’ya geçmek için ilçe tam bir geçiş noktasında olmasının avantajını ziyaretçilerine sunmaktadır.

Tekir yaylasında ne yenir?

özellikle adanalıların sıcak yaz günlerinden korunmasını sağlayan,pazar günleri köylülerin kurduğu sokak pazarında kuruüzüm,kuşburnu,kuru nane,kırmızı biber gibi köy mamullerinin satıldığı,fırından yeni çıkmış ekmeğin arasına tahin helvası koyup yerken gezilebilecek harika mekan..

Alpin Su kime ait?

AGTHIA GRUP (PJSC)