Ekşi kelimesinin zıt anlamı nedir?

Tatlı ekşi zıt mı?

tatlının karşıtı tuzludur. ekşi sadece bir takviyedir denebilir aynı acı gibi. hem tatlı hem ekşi olan ya da hem tuzlu hem ekşi olan birçok şey vardır. ama hem tatlı hem tuzlu an gıdalar çok çok nadirdir. onda da tatlı ya da tuzludan bir tanesi baskındır. aynı şeyler ekşi gibi acı için de geçerlidir.

Artı ve ekşi zıt anlamlı mıdır?

Pozitif kelimesinin zıt anlamlısı negatif kelimesidir. Tam anlamı ile pozitif ve negatif zıt anlamlar taşımaktadır. Pozitif artı iken, negatif eksi yöndedir.

Tuzlunun zıttı nedir?

aslında tuzlunun karşıtı olsa olsa tuzsuzdur kanımca.tuzlu ve tatlı ancak birer çeşit oluşturabilir benzer mantıkla. acı-tatlı ikilisi daha bi uyumlu karşıtlık konusunda. bunun sebebi şudur. aslında bizim kültürümüz aykırı olmayana “tatlı” der. o yüzden tuzlu-acı-ekşi olmayan şeyler “tatlıdır”..

Inmenin zıt anlamlısı nedir?

İnmek kelimesinin zıt anlamlısı da bulunmaktadır. İnmek kelimesinin zıt anlamlısı çıkmak kelimesidir.

Tatlı zıttı nedir?

1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı Acıdır. Örnek Kelimeler ve Söz Grupları: Acı biber, Acı Kavun, Acı Yavşan Otu.

Tatlı eş anlamlısı var mı?

TATLI KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Tatlı kelimesinin yerine kullanılacak birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler ‘şekerli, şirin, yumuşak’ gibi kelimelerdir. Bunun yanı sıra tatlı kelimesinin zıt anlamlısı ‘acı’ kelimesidir.

Artı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre katı kelimesinin zıt anlamlısı yumuşak kelimesidir.

Sağlamın zıt anlamı ne?

Sağlamın zıt anlamlısı hakkında bilgiler. Zarar görmemiş ya da bozulmamış olan şeklinde de sağlam kelimesi ele alınabilmektedir. Bu doğrultuda sağlam kelimesinin zıttı olarak ise, ‘çürük’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Kalabalık zıt anlamlısı var mı?

Çok sayıda insanın bir araya gelmesiyle oluşan topluluk adına kalabalık kelimesi kullanılır. Bu kelime için zıt anlamlı olarak, ‘ıssız’ ve ‘tenha’ sözcüklerini kullanabilirsiniz.

Tatlı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı Acıdır.

Ağlatmak zıt anlamı nedir?

Ağlamanın zıt anlamlı bir kelimesi yanı eylemi de mevcut bir halde bulunmaktadır. Bu zıt anlamlı kelime gülmek fiilini ifade eder. Gülmek filli ağlamanın tersi olarak kişinin mutlu olduğu bir şey sonucunda mutluluğunu ifade etme şekli olarak bilinen bir eylem türüdür.

Inme ne demek?

İnme beyne giden hayati kan ve oksijen akışının ani bir şekilde kesildiği ya da azaldığı bir BEYİN KRİZİDİR. Kan akımının kesildiği bölgedeki hücreler hızlıca ölmeye başlar ve inmenin oluştuğu bölgeden yürütülen fonksiyonlar da geçici ya da kalıcı kayıplar meydana gelir.

Zıt anlamlı mı?

Anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere zıt anlamlı kelimeler denir. Zıt anlamlı kelimeler bir diğer ifadeyle karşıt anlamlı sözcükler olarak tanımlanır. Günlük yaşantımızda sıkça kullanılan zıt anlamlı sözcükler, birbirinin tam aksi durumu ifade etmektedir.

Beyaz zıt anlamlı nedir?

Beyaz kelimesinin yalnızca bir tane zıt anlamı bulunur. Beyaz kelimesinin zıt anlamı ise siyah sözcüğüdür. Siyah sözcüğü, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler içerisinde yer alır. Beyaz ile siyah kelimeleri birbirinin zıt anlamı olarak belirtilmiştir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır.