THK nin açılımı nedir?

THK neyin kısaltması ingilizce?

1.16. Kısaltmalar Tablosu

Türkçe İngilizce
Nşr. / nşr. Thk. / thk. Neşreden Tahkik eden Ed. / ed.
MS
ö. Ölümü, vefat tarihi d.
Sad. / sad. Sadeleştiren

•24 Nis 2018

THK kısaltması nasıl yazılır?

Sosyal bilimler alanında yapılan araştırmalarda tahkik çalışmalarına atıf yapılırken tahkik eden kişinin (muhakkik) isminden önce “thk.” kısaltması kullanılır (Örnek: Ebû İshâk es-Saffar, Telḫîṣü’l-edille, thk. Angelika Brodersen).

Doç açılımı nedir?

Doçent açılımı ne demek? Doçent kelimesi Türkçe’de “üniversitede öğretim görevlisi” anlamına gelir. Almanca dozent “üniversitede öğretim görevlisi” sözcüğünden alıntıdır. Almanca sözcük Latince docens “öğreten” sözcüğünden alıntıdır.

THY anlamı ne demek?

Türk Hava Yolları (THY), (BIST: THYAO ), Türkiye’nin ulusal hava yolu şirketidir.

Eee hangi bölümün kısaltması?

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği | Mühendislik Fakültesi.

THK devlet kurumu mu?

Türk Hava Kurumu, devlete bağlı bir kurum değildir. Kurum, 16 Şubat 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurtulmuştur.

T.C. mi T.C. mi?

DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Örnek kullanım: “T.C.

Turk Hava Kurumu nasıl yazılır?

Türk Hava Kurumu (THK), 16 Şubat 1925’te Türk Tayyare Cemiyeti adıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip en köklü havacılık kuruluşudur.

THY neden tercih ediliyor?

Sosyal İmkanlar. Türk Hava Yollarında çalışarak indirimli uçuşlar ve oteller, eğitim desteği, yurt dışında çalışma imkanı gibi birçok sosyal imkânın yanı sıra; prestijli bir kariyere de sahip olursunuz.

Aselsan’ın kısaltması nedir?

ASELSAN 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan ASELSANın açılımı Askerî Elektronik Sanayii’dir.

Eee Hangi bölüm?

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Eee hangi bolum?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği; elektrik enerjisi üretim-iletim ve dağıtım sistemleri, akıllı şebekeler, elektrik makineleri, elektrikli sürücü sistemleri ve bunların tasarımı, projelendirilmesi, gerçekleştirilmesi, izlenmesi, korunması, kontrolü, ekonomisi ve yönetilmesi ile ilgili bilimsel ve teknolojik konuları …

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Özel mi devlet mi?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 3 Mart 2011 tarih ve 27863 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6114 sayılı Kanunla kurulan bir vakıf üniversitesidir.

THK Kurumu kime bağlı?

THK, Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşır. 5 Ağustos 1925 tarihinden itibaren “kamu yararına çalışan dernek” statüsündedir. Merkezi Ankara’dadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK‘nın manevi koruyucularındandır. Cumhurbaşkanı, Kuvvet Komutanları, Ankara Valisi doğal üyeleri arasında bulunmaktadır.

T.C. kimlik numarası nasıl bulunur?

T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.