Nişantaşı Üniversitesi geçme notu kaç?

Üniversitede ders geçme notu kaç?

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Mezun olmak için kaç kredi Nişantaşı?

Kayıtlı olduğu bölüm veya programın müfredatındaki bütün derslerinden başarılı olmuş, lisans düzeyinde iki yüz kırk (240) AKTS, ön lisans düzeyinde ise yüz yirmi (120) AKTS kredisini tamamlayarak ağırlıklı genel not ortalamasını (GNO) en az 2,00 düzeyine çıkarmış ve varsa zorunlu staj yükümlülüklerini yerine getirmiş …

Nişantaşı Üniversitesi büt var mı?

MADDE 21 – (1) Sınavlar; ara sınav, kısa sınav ve yarıyıl içi çalışmalar, mazeret sınavı, yarıyıl sonu (final) sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı ve not yükseltme sınavlarından oluşur.

Nişantaşı Üniversitesi Burs nasıl kesilir?

Madde 9 – (1) Bir disiplin soruşturmasında iki yarıyıl ve üzerinde uzaklaştırma cezası alan öğrencinin bursu kesilir. (2) Akademik başarı bursu alan öğrencilerden disiplin cezası alanların bursları kesilir.

Nişantaşı Üniversitesi mavi diploma veriyor mu?

Nişantaşı Üniversitesi‘nde herhangi bir bölümden, gerekli yeterlilikleri sağlayarak mezun olan bir öğrencimiz mavi diploma almaya hak kazanır. Mezun olduktan sonra sahip olunan mavi diplomalar, Avrupa Birliği ülkelerinde yer alan firmalara başvuru yapmak için geçerliliği olan en önemli belgelerdendir.

Transkripte OB ne anlama gelir?

DD ve DC harf notları, şartlı geçer (Ortalamayla Başarılı (O.B.)) notlardır. Yarıyıl Ağırlıklı Not Ortalaması yani YANO’su (birikimli olmayan not ortalaması) 1,80 ve üzerinde olan öğrenciler, şartlı geçer derslerden başarılı sayılırlar.

AKTS nedir Nişantaşı Üniversitesi?

Üniversitemizde Derslerin Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) Kredileri öğrencilerin “işyükü”’ne göre belirlenmiştir.

Nişantaşı Üniversitesi Çift Anadal nasıl yapılır?

Çift anadal programına başvurabilmesi için öğrencinin, başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan çift anadal diploma programına öğrenci kabulünde yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

Ünide geçer not nedir?

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

3 ortalama kaç puan?

4’lük not sistemine

Harfli Notu Katsayısı 100 puan Üzerinden Değeri
BA 3,50 80-89
BB 3,00 70-79
CB 2,50 65-69
CC 2,25 60-64

Nişantaşı Üniversitesi mezuniyet ne zaman?

2019-2020 ve 2020-2021 akademik yılında derece ile mezun olan tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin mezuniyet töreni 9 Ekim 2021 Cumartesi günü pandemi koşulları gözetilerek gerçekleşecektir.

Nişantaşı mavi diploma nasıl alınır?

Nişantaşı Üniversitesi’nde herhangi bir bölümden, gerekli yeterlilikleri sağlayarak mezun olan bir öğrencimiz mavi diploma almaya hak kazanır. Mezun olduktan sonra sahip olunan mavi diplomalar, Avrupa Birliği ülkelerinde yer alan firmalara başvuru yapmak için geçerliliği olan en önemli belgelerdendir.

Bütünleme sınavı ne demek?

Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.

Nişantaşı Üniversitesi burs veriyor mu?

Üniversitenizde hangi burslar verilmektedir? Üniversiteye Giriş Başarı Bursu, Üniversite İçi Başarı Bursu, Spor Bursu, Tercih Bursu, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu gibi.

Nişantaşı Üniversitesi 30 tercih bursu nedir?

Öğrencilerin kurucu vakıf bursu alabildiği üniversitede, lisans ve önlisans bölümlerinde ilk üç tercihe %30 burs verilmekte. Ayrıntılı bilgi için: Nişantaşı Üniversitesi ek kontenjanda 4 yıllık lisans bölümlerine ilk kez öğrenci alacak…