WWW ne anlama gelmektedir?

WWW ne demek açıklaması?

World Wide Web (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir.

3 tane WWW ne anlama gelir?

Açılımı world wide web olan bu ifade Türkçede “Geniş Dünya Ağı” anlamına gelmektedir. Hatta hayli ilginç ama İngilizcede bu sözcük, örümcek ağları için de kullanılabiliyor. Bu ağ sayesinde dünya üzerinde kullanılan bütün bilgisayarlar birbiri ile iletişim kurabilmekte, bilgi alışverişini sağlamaktadır.

Com ne demek kısaca?

Genellikle ticari kuruluş ve şirketlerin seçtiği alan adı uzantısıdır. “Commercial” yani ticari anlamı taşır.

WWW kimin?

CERN’de yaşayan bir bilgisayar programcısı tarafından geliştirilen web kavramı, HTML adlı metin işaretleme dili üzerinde çalışarak bu sistemi kurmuştur. Tim Bernes- Lee bu sistemi oluşturmuş ve geliştirerek günümüzde bu alandaki standartları belirleyen W3C kurumun başkanlığını yürütmektedir.

3.3 ne anlama gelir?

03:03 SAAT ANLAMI NEDİR? 03.03 saat anlamı, kaynaklara göre karşındaki kişinin sana aşık olmaya başladığının habercisi olarak bilinmektedir. Eğer gün içinde 03.03 saatine denk gelirseniz ve bir erkekseniz hoşlandığınız kadına karşı nazikçe yaklaşmanız gerektiğini ifade etmektedir.

Com neyin uzantısıdır?

Alan adı kayıt yaptıranlar çoğunlukla İngilizcede ticari anlamına gelen commercial kelimesi ile şirket anlamına gelen company kelimesinin kısaltılmışı olan ‘com’ uzantısını tercih ediyor.

Com Ne sitesidir?

.com = Ticari alan adı olarak üretilmiş olmasına rağmen günümüzde her tür site için kullanılmaya başlamıştır. İngilizce de ” commercial” anlamına gelmektedir.

Netin kurucusu kimdir?

İnternet yani www’nin kurucusu bugün 51 yaşında olan Tim Berners Lee. İlk web sitesi 1991 yılında CERN’de yine Tim Berners Lee tarafından hayata İnternetin gücü ortaya konulsun diye yaratılmıştı. Mantık basitti tüm bilgileri bir bilgisayar üzerinden diğer bilgisayarlara dağıtmak.

Ilk web sitesini kim kurmuştur?

„Sonra bunu değiştirmek için kolları sıvadı.” 20 Aralık 1990’da Berners-Lee, ilk internet sitesini çevrimiçi kıldı: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, internet sitesinin oluşumu ile ilgili bilgi ve anekdotlar içeriyordu. Bu, World Wide Web‘in doğuşuydu, kurucusu ise Tim Berners-Lee olarak geçiyor.

Saat 03.03 ne anlama gelir?

03:03 SAAT ANLAMI NEDİR? 03.03 saat anlamı, kaynaklara göre karşındaki kişinin sana aşık olmaya başladığının habercisi olarak bilinmektedir. Eğer gün içinde 03.03 saatine denk gelirseniz ve bir erkekseniz hoşlandığınız kadına karşı nazikçe yaklaşmanız gerektiğini ifade etmektedir.

Gece 03.03 ne demek?

“Bu saatin anlamı karşıdaki kişinin size aşık olmaya başladığını bildirmektedir. Saat yorumcularına göre eğer gün içinde gece 03:03 saatine denk gelirseniz hoşlandığınız kişiye karşı nazik bir şekilde yaklaşmanız gerektiğini bildirmektedir.” anlamlarına gelmektedir.

Com uzantısı hangi sitelerde kullanılır?

Military ise askeri anlamındadır. Ülkemiz dahil, uluslararası alanda, askeri kurum ve kuruluşlar, internet sitelerinde . mil domain uzantılarını kullanmaktadır.

Com uzantısı hangi kurumlara aittir?

İşte Alan adı uzantıları listesi: .com : Genel ve Ticari konularda kullanılır. akılda kalması kolay olduğu için web sayfalarında öncelikle aranan isimdir.

Web sitesi uzantıları ne anlama geliyor?

Site bağlantısı uzantıları, kullanıcıları sitenizdeki belirli sayfalara (örneğin, belirli bir ürün veya çalışma saatleri) götürür. Kullanıcı, bağlantılarınızı tıkladığında veya onlara dokunduğunda, aradığı bilgiye veya satın almak istediği ürün ya da hizmete doğrudan ulaşabilir.

Com uzantılı bir sitenin özelliği nedir?

com kelimesi “commercial” kelimesinin üç harfini alan bir kısaltmadır. bu alan adı ticari anlamına gelmektedir. Bu site alanında pek kısıtlamaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Yani bu uzantıya herkes sahip olabilir . İsterseniz sizde isminiz veya farklı bir isim ile com uzantılı alan satın alabilirsiniz.