Şeker Portakalı özet nedir?

Şeker Portakalı Zeze erkek mi?

Yoksul bir ailenin oğlu olan Zeze, yaramazlıkları ile tüm mahalleye gına getiren ve yaka silktiren bir çocuktur. Herkes ona “şeytanın vaftiz oğlu” olduğunu söyler.

Şeker Portakalı kitabı neden yasaklandı?

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos Bakanlık kitabı inceleyerek kitabın “Türk örf ve adetlerine uymadığı ve çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyecek unsurlar içerdiği” gerekçesiyle öğretmen hakkında soruşturma başlatarak kitabın sakıncalı olduğunu tescilledi.

Şeker Portakalı ne anlama gelir?

Şeker Portakalı, Brezilya’nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenleri konu edinir. Jose Mauro Vasconcelos, bu eserinde kendi hayatından kesitlerle bizi yüzleştirmektedir. 16 dile çevrilen bu eser büyük yankı uyandırmıştır.

Şeker Portakalı yazarın kendi hayatı mı?

Ünlü Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos’un, kendi yaşam kesitlerinden yola çıkarak yazdığı Şeker Portakalı‘nı Türkiye’de yediden yetmişe herkes severek okumuştur. Romanın kahramanı Zezé, çocukların olduğu kadar büyüklerin de yüreklerinde taht kurmayı başarmış sevgi dolu bir çocuktur.

Şeker Portakalı kitabı kaç yaş için uygundur?

5 yaşındaki bir çocuğun büyüme arzusunu anlatan, büyüklere ve çocuklara hitap edecek bir kitap.

Şeker Portakalındaki Zeze kim?

Brezilyalı yazar Mauro De Vasconcelos tarafından yazılan Şeker Portakalı‘nda, Brezilya’nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenler anlatılıyor. Yazar, kendi çocukluğundan izler taşıyan kitabı 12 günde yazdığını ifade eder.

Zeze ne anlama geliyor?

kapalicarsi isimli dizideki kucuk ebelek, kizil sacli cocuk karakterdir zeze. cok geveze. sevilen beklenilen ama gelmeceği bilinen hatun kişisinin takma adıdır.

Alice Harikalar Diyarında kitabı neden yasaklandı?

Lewis Carroll’ın dünyaca ünlü eseri Alice Harikalar Diyarında, pek çok ülkede yasaklanma tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. İlk olarak 1960’lı yıllarda Amerika’da, nargileler ve mantarlar yüzünden; 1990’lı yıllarda ise New Hampshire’da, cinsel fanteziler ve mastürbasyona yönlendirme nedeniyle yasaklanmıştır.

Şeker portakalı gerçek hikaye mi?

İçindeki çocukluğu hep canlı tutan yetişkinlerin özel kitabı “Şeker Portakalı” ile tanıdığımız, acının tarifini anlatmanın derdine düşen yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un hayat hikayesidir.

Şeker Portakalı adlı kitap yasaklandı mı?

2013 yılında ülkemizde yasaklanmaya çalışılan kitaplar arasında yer alan Şeker Portakalı, çocuğu 7. sınıfa giden velinin, kitabı okutan öğretmene soruşturma açması ile yasaklanan bir kitaptır.

Şeker portakalı yazarı kimdir hayatı?

Jose Mauro de Vasconcelos (26 Şubat 1920; Rio de Janeiro, Brezilya – 24 Temmuz 1984), Brezilyalı yazardır. Vasconcelos, 26 Şubat 1920 de Rio de Janeiro yakınlarındaki Bangu kasabasında doğdu. Yarı Kızılderili yarı Portekizli, yoksul bir ailede doğan Vasconcelos iki ayrı kültürün de izlerini taşıdı.

Şeker portakalı konusu gerçek mi?

Otobiyografik kurgu türü ile yazılmış bir eserdir. Şeker Portakalı toplam 5 kez uyarlanmış bir eserdir. Şeker Portakalı kitabı yazar tarafından toplam 12 günde yazılmıştır. Yazarın verdiği bilgiye göre ise bu kitap kendi çocukluğundan da izler taşımaktadır.

Beyaz Diş kaç yaş için?

Beyaz Diş (Çocuk) – Jack London

Basım Dili Türkçe
Boyut Normal Boy
Cilt Durumu Ciltsiz
Sayfa Sayısı 96
Yaş Grubu 6 – 9 Yaş

Sol ayağım kaç yaş için?

bir edebiyat (sevgili)si olarak tüm 15-24 yaş arası genç okurlara tavsiye ederim..

Şeker portakalı Zeze kimdir?

Zeze, yaramaz olmasının yanında hayal gücü geniş, okumayı tek başına sökecek kadar akıllı ve öğretmenini mutlu etmek için her gün ona bir çiçek götürecek kadar duygulu bir çocuktur. Çok küçük yaşta okula başlayan Zeze, okulda uslu ve çalışkan bir öğrenci olur; sokakta ise yaramazlıklarını sürdürür.