Şeker Portakalı kitabı kaç yaş için uygundur?

Şeker Portakalı kitabı neden yasaklandı?

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos Bakanlık kitabı inceleyerek kitabın “Türk örf ve adetlerine uymadığı ve çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyecek unsurlar içerdiği” gerekçesiyle öğretmen hakkında soruşturma başlatarak kitabın sakıncalı olduğunu tescilledi.

Şeker Portakalı Zeze erkek mi?

Yoksul bir ailenin oğlu olan Zeze, yaramazlıkları ile tüm mahalleye gına getiren ve yaka silktiren bir çocuktur. Herkes ona “şeytanın vaftiz oğlu” olduğunu söyler.

Şeker Portakalı çocuk kitabı kaç sayfa?

Şeker Portakalı (Ciltsiz)

Çevirmen: Emrah İmre
Sayfa Sayısı: 182
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Şeker Portakalı gerçek mı?

İçindeki çocukluğu hep canlı tutan yetişkinlerin özel kitabı “Şeker Portakalı” ile tanıdığımız, acının tarifini anlatmanın derdine düşen yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un hayat hikayesidir.

Alice Harikalar Diyarında kitabı neden yasaklandı?

Lewis Carroll’ın dünyaca ünlü eseri Alice Harikalar Diyarında, pek çok ülkede yasaklanma tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. İlk olarak 1960’lı yıllarda Amerika’da, nargileler ve mantarlar yüzünden; 1990’lı yıllarda ise New Hampshire’da, cinsel fanteziler ve mastürbasyona yönlendirme nedeniyle yasaklanmıştır.

Şeker portakalı olayı nedir?

Şeker Portakalı kitabının konusu ailesinden sürekli olarak şiddet gören bir çocuğun, ailesinin yanından kaçtıktan sonra yeni bir aile ile tanışması ve artık onları ailesi olarak görmesi. Kitabın ana fikri ise her çocuğun ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Gereken ilgi ve sevgi her çocuğa gösterilmelidir.

Şeker Portakalındaki Zeze kim?

Brezilyalı yazar Mauro De Vasconcelos tarafından yazılan Şeker Portakalı‘nda, Brezilya’nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenler anlatılıyor. Yazar, kendi çocukluğundan izler taşıyan kitabı 12 günde yazdığını ifade eder.

Zeze ne anlama geliyor?

kapalicarsi isimli dizideki kucuk ebelek, kizil sacli cocuk karakterdir zeze. cok geveze. sevilen beklenilen ama gelmeceği bilinen hatun kişisinin takma adıdır.

Matilda kitap kaç sayfa?

Matilda

Çevirmen: Lale Akalın
Yayın Tarihi: 14.01.2022
ISBN: 9789750707810
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256

Pinokyo masalı kaç sayfa?

Pinokyo / 100 Temel Eser

Yayın Tarihi: 15.09.2008
ISBN: 9789944281928
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 96
Cilt Tipi: Karton Kapak

Şeker portakalı yazarın kendi hayatı mı?

Ünlü Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos’un, kendi yaşam kesitlerinden yola çıkarak yazdığı Şeker Portakalı‘nı Türkiye’de yediden yetmişe herkes severek okumuştur. Romanın kahramanı Zezé, çocukların olduğu kadar büyüklerin de yüreklerinde taht kurmayı başarmış sevgi dolu bir çocuktur.

Şeker portakalı hala yasak mı?

2013 yılında ülkemizde yasaklanmaya çalışılan kitaplar arasında yer alan Şeker Portakalı, çocuğu 7. sınıfa giden velinin, kitabı okutan öğretmene soruşturma açması ile yasaklanan bir kitaptır.

Alice Harikalar Diyarında anlatılmak istenen nedir?

Dodgson mantık insanı olsa da Harikalar Diyarı mantıksızlığın hüküm sürdüğü yerdir. Belki de onun bu yaratıcı kitabının içerdiği asıl mesaj buradadır: Dünya, beklentilerin karşılanmadığı çılgın bir yerdir; her şeyde bir anlam aramak yerine kendini doğal akışa bırakmak daha doğru olabilir.

Alice aslında şizofren mi?

ismini alice’s adventures in wonderland hikayesinden aldigi gibi, ogrencileri hikayenin yazari lewis carroll’un ayni sendromdan muzdarip oldugunu soylemislerdir, ki kendisi bilinen bir migren hastasidir.

Şeker Portakalı Portuga kim?

gerçek adı manuel valdares dir.