Kimler siyah pasaport alabilir?

Siyah pasaport savcılara verilir mi?

Siyah (Diplomatik) Pasaport; Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Genel Kurmay Birinci Başkanı, Genel Kurmay İkinci Başkanı, Sayıştay, Cumhuriyet Başsavcısına, Oramirallere, Orgenerallerine, Eski Cumhurbaşkanlarına, Eski Başbakanlara, Yasama …

Siyah pasaportu kim alır?

Diplomatik pasaport, yurt dışında kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilmiş devlet görevlilerine ve ailelerine verilmektedir. Siyah renklidir, 28 sayfaya sahiptir ve hiçbir harca tabi değildir.

Mavi pasaport ne anlama gelir?

Mavi Pasaportnedir? Almanya’da mülteci veya sığınmacı olarak kabul edildiğiniz takdirde, mülteciler için seyahat belgesi olarak bilinen belgeyi alırsınız. Seyahat belgesi, ülkenizden veya kaçıp geldiğiniz ülkeden sahip olduğunuz pasaportun yerine geçer.

Hangi renk pasaport kime verilir?

Devlete hizmet eden farklı seviyelerdeki kişilerine makamlarına göre yeşil, gri ya da siyah pasaport veriliyor. Yazının devamını okuyarak buna pasaportlara aday olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bordo pasaport, bunların dışında kalan, tabiri caizse, standart vatandaşa verilen pasaporttur.

Siyah pasaport ne ise yarar?

Yalnızca Dışişleri Bakanlığı tarafından TBMM üyelerine, bakanlara, belediye başkanlarına, orgenerallere, valilere ve bunlar gibi üst düzey devlet yöneticilerine görev süreleri boyunca verilen pasaport türüdür. Siyah pasaport almak için hiçbir harç bedeli ödenmemektedir.

Hakim Savcılar hangi pasaport?

Pasaport Taleplerine İlişkin Duyuru. Hâkimler ve Savcılar Kurulu ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı arasında yürütülen çalışmalar neticesinde, halen görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın YEŞİL ve HİZMET damgalı pasaport taleplerine ilişkin UYAP personel ekranlarından başvuru yapabilecekleri ekran açılmıştır.

Pasaportun renkleri neyi ifade eder?

Yurt dışına seyahat edilmesi için 4 farklı pasaport çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Umuma Mahsus (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu, Diplomatik (siyah) pasaporttur. Bu pasaportlar mesleki durum veya statülere göre kullanılmaktadır.

Muhtarlara hangi pasaport verilir?

Mahalle ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması öngörülen teklif yasalaştığı takdirde, muhtarlar şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek ve bir dönem görev yapan muhtarlara hususi (yeşil) pasaport alma imkânı sağlanacak.

Türkiye’de mavi pasaport kimlere verilir?

Resmi adı Diplomatik pasaport. Türkiye Cumhuriyeti’nde üst düzey görev yapan kişilere verilen türdür. Bürokrat, devlet görevlileri bu pasaporta sahip olabilirler. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı gibi devlet üyelerinin yanı sıra büyük elçi ve konsolosluk görevlileri diplomatik pasaport sahibi olabilir.

Hangi renk pasaport daha güçlü?

Hangi renk pasaport daha güçlüdür? Yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeleri de bu pasaporta sahip olan kişiler merak ediyor. Diğer pasaport türüne göre daha fazla dolaşım hakkı sunana yeşil pasaport birçok ülkenin kapılarını açıyor. Yeşil pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler.

Normal vatandaş hangi renk pasaport alır?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Siyah pasaportla nerelere gidilir?

Afrika kıtasında siyah pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildiği ülkeler; Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Mauritius, Botsvana, Seyşeller, Tunus, Burundi, Cibuti, Burkina, Benin, Gambiya, Fil Dişi Sahilleri, Gabon, Çad, Etiyopya, Cezayir, Gana, Gine, Kongo, Kamerun, Mali, Liberya, Mısır, Nijerya, Moritanya, Nijer, …

Kırmızı pasaport ne anlama gelir?

Pembe pasaport ya da kırmızı pasaport da denilen geçici pasaport, yurt dışında bulunan Türk vatandaşların pasaportlarını kaybetmeleri veya pasaport sürelerinin dolması gibi durumlarda bulundukları ülkedeki Türkiye Konsolosluklarından veya Elçiliklerden alabilecekleri pasaport türüdür.

Normal pasaport hangi renk?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

Muhtar Ailesi yeşil pasaport alabilir mi?

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, mahalle muhtarlarının da il ve ilçe başkanları gibi hususi pasaport hakkından yararlanmalarını talep etti. 5682 Sayılı Kanun’un 14. Maddesi’nde seçilmiş olan il ve ilçe beleriye başkanlarına, görev yaptıkları süre içerisinde hususi