SRC 1 ve 3 ne işe yarar?

SRC 2 ve 4 ne işe yarar?

Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi : Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 3 Belgesi ile hangi araçlar kullanılır?

SRC 3 belgesini ülkeler arasında yük, eşya ya da kargo taşıyan sürücülerin alması gerekmektedir. Kamyon, Tır, çekici sürücülerinin yanında pikap, kamyonet, panelvan tarzında araç kullanan sürücülerinde SRC 3 belgesi alması gerekmektedir.

SRC 1 3 yurt içinde geçerli mi?

SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur. SRC3 belgesine sahip olan bir şoför, hem yurt içinde hem de yurt dışında eşya ve kargo taşımacılığı yapabilir.

SRC1 SRC2 3 ne işe yarar?

Yurt içinde yolcu taşımacılığı yapacak olan şoförler SRC2 belgesine sahip olmalıdır. Buradaki fark SRC1 belgesi alan kişiler SRC2 belgesi de almış sayılmaktadır. Uluslararası eşya ve kargo taşımacılığı noktasında SRC3 belgesi ön plana çıkar.

SRC 2 ve 4 belgesi hangi araçları kullanır?

SRC2 belgesi şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar için, SRC4 belgesi ise şehirler arası yük taşımacılığı yapanlar içindir.

SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?

12. SRC2 ve SRC4 aynı anda alınabilinir mi ? 2 belge için iki ayrı eğitim ve sınava girerek alınır. 13.

Src1 src3 hangi araçları kullanır?

Muafiyetle ya da sınava girerek alacaklar da hangi src belgesini alacaklarını muhakkak bildirirler. Src belgesi çeşitleri şunlardır: Src1 belgesi: uluslararası alanda taşımacılık faaliyetleri yürüten ticari araçların almak zorunda olduğu belgedir….Src 3 hangi araçları kullanır?

  • Kamyonet,
  • Pikap,
  • Kamyon,
  • Çekici (TIR)

27 Oca 2017

SRC 3 Hangi ehliyet?

Uluslararası eşya kargo taşımacılığı yapacak sürücülerin zorunlu olarak alması gereken belgeye SRC 3 belgesi denir. SRC 3 belgesini alan kişi SRC 4 belgesini de almış sayılmaktadır. SRC 3 Belgesini almak için en az ilkokul mezunu olmak gerekli olup B-E-C-D ehliyetlerden birine sahip olmak yeterlidir.

SRC 1 3 neleri kapsar?

SRC belgesi çeşitleri şunlardır;

  • SRC 1 belgesi: Uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin yeterliliklerini gösteren belgedir. …
  • SRC 2 belgesi: Ülke sınırları içinde taşımacılık yapan şoförlerin almaları gereken belgedir. …
  • SRC 3 belgesi: Ülkeler arası eşya veya kargo taşımacılığı yapan şoförlerin almaları gereken belgedir.

Src1 SRC2 yerine geçer mi?

Src1 Türü Mesleki Yeterlilik sahibi olan sürücü Yurtdışına yolcu taşıyabildiği gibi Yurtiçinde’ de yolcu taşıması yapabilir. Sonuç olarak Src1 Belgesi Src2 Belgesini kapsar.

SRC belgesi 3 nedir?

Uluslararası eşya kargo taşımacılığı yapacak sürücülerin zorunlu olarak alması gereken belgeye SRC 3 belgesi denir. SRC 3 belgesini alan kişi SRC 4 belgesini de almış sayılmaktadır. SRC 3 Belgesini almak için en az ilkokul mezunu olmak gerekli olup B-E-C-D ehliyetlerden birine sahip olmak yeterlidir.

SRC 2 hangi araçları kullanabilir?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre şirketlere kayıtlı otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, çekici tescilli araçları kullanan sürücülerin alması gereken belge türüdür.

SRC 2 hangi araçları kullanır?

SRC2 Belgesi Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapan sürücülerin zorunlu alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Mesleki yeterlilik belgesi almak için de SRC1 belgesi için gerekli olan şartların aynısı aranmaktadır ve sınav öncesi verilen dersler de hemen hemen aynıdır. Eğitim süresi toplam 28 saattir.

SRC 2 4 ne kadar sürede alınır?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin bulundurmak zorunda oldukları ve mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesini almak artık çok kolay. E-Devlet sistemine gelen yenilik sayesinde, SRC belgesi eskiden 45 güne kadar uzayan süreçlerde alınırken artık 5 dakikada alınabilecek.

SRC 2 ve 4 bankaya ne kadar yatırılıyor?

SRC BELGESİ HARCININ YATIRILACAĞI BANKA: Halk Bankası şubeleri. HARÇ MİKTARI: 42,00 TL. HARCINIZI YATIRDIKTAN SONRA: Harcınız yattıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden src belgesine artık hak kazandığınızı göreceksiniz.