Sağa viraj ne demek?

Sağa Tehlikeli Viraj ne demektir?

(T-1a) SAĞA TEHLİKELİ VİRAJ: İleride sağa tehlikeli viraj olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur.

Sarı tabela ne anlama gelir?

Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.

Sağdan ana yola giriş levhası ne demek?

Sağdan Ana Yola Giriş Levhası T-23a: Tek yönlü ve bölünmüş yola katılan yan yollar veya köprülü kavşakların bağlantı yollarına yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır. Sağdan Ana Yola Giriş Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.

Gevşek şevde ne yapılmalı?

Gevşek Şev Levhası T-10: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.

Girişi Olmayan yol ne anlama gelir?

Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

Tehlikeli Viraj Yön Levhası ne demek?

Tehlikeli Viraj Yön İşareti: Görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda, tehlikeli viraj işaret levhalarından sonra kullanılır.

Tehlike uyarı işaretleri nelerdir?

Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.

Paralı yol tabelası hangi renk?

Aynen arkadasin dedigi yesil tabelalar genelde paralidir. Mavilere devam. Senin için en iyi çözüm navigasyon uygulamaları olacaktır dostum.

Otoyolda yeşil tabela ne anlama gelir?

yeşil hızlı giriş çıkışların olduğu yoldur. mavi kavşak hatta ışıklı kavşak olan yoldur.

Soldan ana yola giriş levhası nedir?

Ana Yol Tali Yol levhaları, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.

Köprü yaklaşım levhası nedir?

Köprü Başı Levhası Sağ T-31a: Köprüleri uyarmak için köprü korkuluklarına monte edilir. Köprü Başı Levhası Sağ Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.

Gevşek malzemeli zeminde ne yapılmalı?

Gevşak Malzemeli Zemin Levhası Kullanımı Kolay görünür şekilde yerleştirilmesi, tercihen omega direk kullanılması tavsiye edilmektedir. Trafik kazalarında, kazanın meydana geldiği yerde yeterli ve doğru trafik levhasının olup olmadığının da soruşturma konusu olduğuna dikkat etmek gerekir.

Gevşek Şev de ne yapılır?

Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.

Girişi Olmayan yol levhası nerelerde kullanılır?

Girişi Olmayan Yol levhası, her türlü taşıt girişinin yasak olduğu yolların girişlerinde kullanılır ve normal olarak işaretin konulduğu yolun karşı yönden tek yönlü trafiğe ayrılmış olduğunu belirtir.

Girişi Olmayan yol cezası ne kadar?

İhlali ise 47/1-c yani trafik işaret ve levhalarına uymamak olduğundan cezası 132 liradır. Zaman zaman ters yöne girme cezası ile karıştırılabilmektedir. Ters yöne girme cezası 1228 lira olduğu için yaşanan karmaşa mağduriyete sebep olmaktadır.