Tırtıklı rondela ne işe yarar?

Yarıklı rondela ne işe yarar?

Rondela, cıvata bağlantılarında, cıvata başının, bağlandığı yüzey üzerinde tahribat yapmasını, temas yüzeyini genişleterek engellemeye yarayan parça. Cıvatanın kolay gevşemesini, sürtünmeyle engeller.

Ondüla rondela nedir?

Yaylı Rondela, bir vida, cıvata ya da somunun altına konur ve iş parçasını korumak için somun sıkılırken ya da gevşetilirken basıncı dağıtır. Rondela ayrıca bağlantının neme karşı sızdırmazlığını sağlamak için de kullanılır.

Tırtıklı pul ne işe yarar?

Rondela, sıkıştırılacak parçayla somun-cıvata arasına konulan, bağlantının kendiliğinden gevşemesini, sıkılan parçanın yüzeyinin deforme olmasını engellemek için kullanılan metal halka, pul.

Emniyet somunu ne işe yarar?

Emniyet Pulları, (“MB”-“MBL” kodlu) tırnaklı somunun sıkıldığı yerde onun geri çözülmemesi için kullanılan saçtan üretilen kilit görevindeki bağlantı elemanıdır.

Civatalama nedir?

Cıvata, birbirine bağlanmak istenen parçaların üzerine delik açılarak ucuna somun takılarak sıkıştırılan bir bağlantı elemanı. Yapı mühendisliğinde bulon olarak da anılır. Genellikle somun ile birlikte kullanılır. Cıvatanın en çok kullanıldığı alanlar makine ve inşaat sektörüdür.

Rondela ne zaman kullanılır?

Rondela; makine parçalarının, somun, civata vb vidalı elemanların birbirine bağlanmaları esnasında, oturma yerindeki yüzeylerin zedelenmesini önleyen ve bağlantının kısmende olsa kendiliğinden gevşemesine engel olan, ortası delik metal makine elemanıdır.

Pul çeşitleri nelerdir?

Metrik düz, INCH düz, Metrik yaylı, INCH yaylı, Bakır, İçten Tırtıllı, Dıştan Tırtıllı, Şase, Alüminyum, Layner, Rulman Baskı Pulları, Çanak Pullar, Kalın Çanak, Ondule Pullar A Tipi, Ondule Pullar B Tipi, Manşon Pulları, Kilitli Pullar, EPDM Pul, Imbus Rondela, A, U, I Rondela çeşitleri mevcuttur.

Alüminyum pul ne işe yarar?

ALÜMİNYUM PUL , genel amaçlı sabitleme ve parçalar arasında boşluk kısımları tamamlama amacıyla kullanılır. Alüminyum pullar sızdırmazlık ürünleri içerisinde tercih edilen bir üründür. – Paslanmaya ve oksitlenmeye karşı çok iyi dirençlidir. – Yırtılmaya karşı dayanıklıdır.

Vida pul neden kullanılır?

Vida Pulu Nerelerde Kullanılır? Sürtünmeyi düşürmek, sızma ve gevşeme engelleme, yalıtım, basıncı yayma gibi durumlarda kullanılmaktadır. Farklı durumlar için birçok pul çeşidi üretilmektedir. Örneğin kilit pulları bağlantı elemanlarını sabitlemek için kullanılır.

Fiberli somun ne ise yarar?

Fiberli somun, sarsıntı ve titreyiş olan yerlerde gevşemeyi önlemek için fiberi ile sıkıştırılan ve gevşemeyi çok zor halen getiren bir somun çeşididir.

Kilit somun nedir?

Kilit somunu olarak adlandırılan fiberli somun sayesinde bağlantılarda gevşeme sorunu oluşmaz. Yani ürünün kullanım amacı, standart somunun yeterli olmadığı durumlarda kendini gösterir. Bahse konu ürünün kullanımı son derece pratik, uygulaması da kolaydır.

Civatada din ne demek?

DIN: Orijinal adı: Deutsches Institut für Normung. Alman Genel Norm Komitesi, ayrıca ISO üyesi. 1917 yılında “Makine Tekniği için Genel Norm Komitesi” adı altında kurulmuştur. Resmi bir kuruluş olmayıp DIN normları için çalışanların hepsi serbest fahri üyelerdir.

Vida nedir ne işe yarar?

Makine elemanlarının hareket ve kuvvet iletiminde kullanılırlar. Bunlar Trapez testere, yuvarlak, kare vidalardır. Kare vida pres ve krikolarda, yuvarlak vida musluklarda, tozlu çalışan makinalarda, trapez vida sonsuz vida ile beraber, testere vida tek yönlü yük taşımada kullanılır.

Rondela nasıl kullanılır?

Somunun oturacağı yüzey cıvata eksenine dikey değil de herhangi bir açı ile birleşiyorsa veya parçanın yüzeyi fazla pürüzlü ise kullanılır. Somunun zorlanmasını geniş bir yüzeye dağıtarak özellikle yumuşak gereçlerin (yumuşak maden, ağaç, sert kauçuk gibi vb.) birleştirilmesinde parçaya gelen basıncı azaltır.

Sökülebilir bağlantı elemanları nelerdir?

Bir başka deyişle sökülebilir birleştirmeler, iki veya daha fazla parçanın birbiri ile tahrip olmadan birleştirilmesi ve söküldüklerinde kendi özelliklerini kaybetmeyecekleri şekilde yapılan birleştirme çeşididir. Cıvatalar, kamalar, pim, konik geçmeler vb. bu gruba girerler.