Yarı zamanlı çalışma nasıl olur?

Yarı zamanlı çalışma şartları nelerdir?

Bunun yanı sıra, kısmi süreli çalışma olarak tanımlanan yarı zamanlı çalışma süresinin ancak 45 saatlik normal çalışma süresinin üçte ikisi kadar olması esastır. Ancak bu şekilde haftalık normal çalışma süresinin üçte ikisi alındığı takdirde yapılan çalışmaya yarı zamanlı çalışma diyebiliriz.

Yarı zamanlı çalışmadan kimler yararlanacak?

Yarım çalışma ödeneği, doğum yapan kadın veya evlat edinenlere veriliyor. ‘Yarım çalışma tam maaş’ uygulamasından 2016’dan bugüne kadar 31 bini aşkın kişi yararlandı. Bu ödenekten yararlanan annelere şu ana kadar 84.1 milyon lira ödeme yapıldı. Bu yıl çalışan annelere ödenen yarım çalışma desteği arttı.

Yarı zamanlı çalışma kaç gün?

Yarım çalışma süresi; Birinci doğumda 60 gün, İkinci doğumda 120 gün, Sonraki doğumlarda ise 180 gündür.

Yarı zamanlı çalışma Kaç yaşına kadar?

ÇOCUK 6 YAŞINA GELİNCEYE KADAR YARI ZAMANLI ÇALIŞMA Tüm izin hakları bitince yarı zamanlı çalışma başlayacak. Buna göre çocuk ilkokula başlayıncaya (6 yaşına) kadar kısmi süreli çalışma yapılabilecek. Bunun için işçinin bir ay önce, işverene yazılı olarak bildirmesi yeterli olacak.

Çalışma Şekli yarı zamanlı ne demek?

Yarı zamanlı çalışma haftalık çalışma süresinin yarısı olarak uygulanır. 6663 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı Kanuna eklenen EK MADDE-5 ile çalışanlar bu ücretsiz izinleri karşılığında yarım çalışma ödeneği almaya hak kazanırlar. Çalışanın yarım çalışma süresinin karşılığı işveren tarafından çalışana ödenir.

Part time en fazla kaç gün olur?

3.3.Kısmi süreli çalışmalarda azami 20 gün kuralı Yukarıda da belirttiğimiz üzere, işyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışmalar kısmi süreli çalışma olarak kabul edilmektedir.

Yarı zamanlı tam maaşlı çalışma hakkı kapsamında gerekli şartları taşıyan annelere ne kadar süre yarı zamanlı çalışma hakkı tanınmaktadır?

– Birinci doğumda 90 gün, – İkinci doğumda 150 gün, – Sonraki doğumlarda ise 210 gün süreyle, haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir. Çocuğun engelli doğması halinde bu süre 360 gün olarak uygulanır.

Kısmi Zamanlı Öğrenci maaşı ne kadar?

ÇALIŞMA KRİTERİ SAATLİK NET ÜCRET * Kısmi zamanlı olarak Üniversite’de ilk kez çalışacak ya da 8 aydan az çalışmış olan öğrenci 17, 21 TL Aynı veya farklı birimde minimum 8 ay çalışmış ve bu çalışmalarına yönelik performans değerlendirmeleri başarılı olan öğrenci 19, 19 TL Aynı veya farklı birimde minimum 16 ay …

Devlet memuru yarı zamanlı çalışabilir mi?

OKULA BAŞLAMA YAŞINA KADAR YARI ZAMANLI ÇALIŞMA Tasarı, çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı da getiriyor. Çocuğu olan veya evlat edinen memur anne ve baba, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek.

Yarım sigorta ne demek?

Aylık ücretli kısmi süreli iş sözleşmesine göre, sigortalı ile iş veren arasında yapılan sözleşmeye göre, kişinin haftalık kaç saat çalıştığına bakılmaksızın tam ay sigortalı olarak SGK ‘ya bildirilir. Bu durumda sigortalı kişiye aylık asgari ücretten daha az bir ücret ödenemez.

Yarı zamanlı çalışma haftada kaç saat?

Part time denmesi için çalışma süresinin en çok 30 saat belirlenmesi gerekir. İş kanununa göre haftalık çalışma süresi en fazla 45 saattir bundan hareketle part time çalışma süresi için ortalama 30 saat demek mümkündür. Bu bahsedilen 30 saat haftanın günlerine yayılabilir.

Kısmi süreli çalışma en az kaç gün?

3.3.Kısmi süreli çalışmalarda azami 20 gün kuralı Yukarıda da belirttiğimiz üzere, işyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışmalar kısmi süreli çalışma olarak kabul edilmektedir.

Tam zamanlı çalışma saatleri nedir?

Türkiye’de ise 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlenmiştir. 2003 tarihli, hala yürürlükte olan İş Yasası’na göre de Türkiye’de haftalık çalışma süresi 45 saattir. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabilir.

Part time 1 ayda kaç saat çalışır?

Bu durumda da, kısmi süreli iş sözleşmesiyle çalışanların aylık toplam çalışma saati (4 hafta X 30 saat) en fazla 120 saat, 4 hafta tatili (4 x 7,5 saat=30 saat) de eklendiğinde, ay içinde kısmi süreli çalışanın toplam ücrete hak kazandığı saat en fazla 150 saat olabilmektedir.

Part time sigorta kaç gün?

Part time çalışanlar, ay içinde 8 günden az çalışmışlarda, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamak zorunda. Ayda 8 günden fazla çalışması olan işçilerin, ayrıca GSS primi ödemelerine gerek yok.