Nitekim yerine ne kullanılır?

Sıkıntı yerine ne kullanılır?

Özellikle ‘dert’ ve ‘problem’ ile ‘sıkıntı‘ en çok kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda mesele ile dava ve dert gibi değişik eş anlamları üzerinden de kullanılabilmektedir. Türk Dil Kurumu’na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak ‘problem ve sıkıntı‘ kelimeleri karşımıza çıkmaktadır.

Nitekim ne zaman kullanılır?

Nitekim kelimesi, Türk Dil Kurumu’na göre hakikaten ve gerçekten anlamlarında kullanılmaktadır. Cümle içerisinde kullanılmakta olan nitekim kelimesi genellikle bir cümleyi bağlamak için kullanılmaktadır. Nitekim kelimesi genel de sonuç olarak manasına gelecek şekilde kullanılmaktadır.

Bilişsel eş anlamlılık nedir?

Bilişsel eş anlamlılıkta ise bir kelimenin diğer kelimenin yerine konması sonucunda cümlelerin anlamlarının aynı olması ve cümlede yer alan birden çok ögenin eş anlamlı olmasıdır. Yakın anlamlılıkta ise anlamca daha az ya da daha çok benzer olan ama aynı veya özdeş olmayan durum söz konusudur.

Niteki etmek ne demek?

Bağırma. Seslenmek, çağırmak, haykırmak.

Istek eş anlamlısı ne?

İstek kelimesi anlamlı olarak ‘arzu’ üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda bu kelimeye alternatif olarak yine ‘talep, dilek ve şevk’ gibi değişik kelimeler üzerinden de kullanmak mümkün.

Fark etmek yerine ne kullanılır?

Ayrım sözcüğü fark sözcüğü yerine kişiler tarafından aynı anlamı ifade ederek kullanılabilir. Gizem ve fark eş anlamlı olan sözcüklerdir. Fark sözcüğünün sahip olduğu eş anlamlardan biri de, ayrım kelimesidir. Ayrım kelimesi fark sözcüğünün yerine kullanılabilecek olan bir kelimedir.

Şayet nasıl kullanılır?

Şayet = olasılık , eğer anlamlarına denk gelen kelime şayet kelimesidir. Şayet bunu biri öğrenirse bedelini ağır ödersin. Şayet taktir alırsan seni künefe yemeye götürürüm . Seni pikniğe götürürüm şayet benim sözümü dinlersen.

Özgüleme ne anlama gelir?

Özgüleme, cümle içerisinde farklı anlamlarla kullanılabiliyor. Herhangi bir şeyin biri için tahsis edilmesi durumu olarak biliniyor. Herhangi bir ürünün bir kişiye tahsis edilmesi, özgüleme anlamını yansıtıyor.

Esin sözcüğünün eş anlamı nedir?

Esin kelimesinin eş anlamlısı iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Bunlardan biri sabah yeli, diğeri ise hayaldir. Bu eş anlamlı kelimeler ile kurulabilecek örnek cümleler ise aşağıdaki gibidir: Her şey hayal ettiği gibi gitmedi.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Üstelik bir de ne demek?

1. Fazladan verilen şey, üste: “Üstelik bir de ayakkabı veririm.” 2. zf. Ayrıca, hem de, bir de, bu yetmiyormuş gibi, dahası: Üstelik kendinde de / Yalanın düzenin bini bir para (Orhan V.

Keza ne demek örnek?

Yinelemelerden sakınmak amacıyla “aynı, aynı biçimde” anlamında kullanılır. Cümle içinde kullanımı: Süt beyaz, kar keza, pamuk keza, hepsi beyaz.

Istek eş anlamlısı nedir kısaca Eodev?

İstek kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlısı arzu veya emir kelimesidir.

Arzunun eş anlamı ne?

Bu kelimeler aynı zamanda arzu sözcüğünün kelime anlamı olarak da geçmektedir. Arzu sözcüğünün anlamlılarının başında istek ve dilek gelmektedir.

Fark eş anlamı nedir?

Fark kelimesi çeşitlilik belirtmek için de kullanılabilir. Fark kelimesinin eş anlamlıları ayrım ve nüans olarak bilinmektedir.