Trafik sigortası teminatları nelerdir?

Trafik sigortası kazayı nasıl karşılar?

Sigortacı; kaza ve zararın tespit edilmesini sağlayan gerekli belgelerin sigortacıya iletildiği tarihten sonra 8 iş günü içinde hak sahibine tazminat, hastane ve tedavi giderlerini öder. Hasar gören parçanın onarımı ya da eşdeğer parçayla değiştirilmesi mümkün değilse, orijinaliyle değiştirilir.

Trafik sigortası kapsamı nedir?

Trafik Sigortası Kapsamı Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere, poliçe limitlerine ve kusur oranlarına göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Trafik sigorta teminatı nedir?

Zorunlu trafik sigortası, motorlu araçların kullanıldığı esnada 3. kişilerin yaralanmasına veya ölümüne neden olunan durumlarda sigorta poliçelerinde belirtilen limitler ve kaza tarihi itibariyle geçerli olan zararları güvence altına alır.

Trafik sigortası teminatları standart mı?

Hatta ciddi yaralanmalar veya ölüm gibi sonuçlar doğuran kazalarda dahi kusurlu olan araç sahibinin ödemekle yükümlü olduğu maddi tazminatlar bu sigorta kapsamına girmekte ve teminat altına alınmaktadır. Trafik Sigortasının prim ve teminatları Hazine Müsteşarlığı tarafından standart olarak belirlenir.

Trafik sigortası teminatları ne kadar?

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA ASGARİ TEMİNATLAR 2021 NE KADAR OLDU? Araç başına 43 bin TL’den 50 bin TL’ye, kaza başına da 86 bin TL’den 100 bin TL’ye yükseltildi. Bu tutarlar, 2023 yılı başından itibaren sırasıyla 54,000 TL ve 108,000 TL olarak uygulanacak.

Trafik sigortası kaç bin tl’ye kadar karşılar?

Araç başına kazada trafik sigortanızın karşılayacağı en yüksek tutar 50.000 TL ve kaza başına 100.000 TL‘dir. Bunun üzerindeki tutarları sizin karşılamanız gerekir. Ancak kasko sigortanızda ihtiyari mali mesuliyet (İMM) teminatınız olması durumunda, teminat limitiniz dâhilinde kalan kısmı kasko sigortanız karşılar.

Trafik sigortası hangi kazaları karşılamaz?

Bakım, onarım, alım-satım ve diğer işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortasıyla karşılanmaz. Örneğin bakım için servise bıraktığınız aracın bir kişiye çarpması sonucu ortaya çıkan maliyetler için aracınızın trafik sigortası geçerli değildir.

1 kazada trafik sigortası ne kadar artar?

Poliçe süresince kaza yapmayan sürücüler ilk yıl beşinci basamağa yükselir ve poliçe yenilerken %15 hasarsızlık indirimi elde eder. Kazasız ikinci yılda altıncı basamağa yükselerek %30, kazasız üçüncü yılda ise yedinci basamağa yükselerek %45 hasarsızlık indirimi elde edilebilir.

Kazada kusurlu olsak bile trafik sigortası hasarı karşılar mı?

Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.

Trafik sigortası ne kadar hasarı karşılar?

Trafik sigortası, sigortalı aracın neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapıyor. Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri %30, diğeri %70 oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Trafik sigortası köpek çarpmasını karşılar mı?

Sahibi Olan Bir Hayvana Çarpınca Trafik Sigortası Tedavi Masraflarını Öder Mi? Eğer trafik kazasında çarptığınız bir hayvanın sahibi varsa, tüm tedavi giderleri için trafik sigortanız kapsamında sigorta şirketinden hak talebinde bulunabilirsiniz.

Trafik sigortası kaç liralık hasarı karşılar?

Trafik Sigortası Teminat Limitleri Nedir?

Araç Türü Sağlık Gideri Sakatlanma ve Ölüm
Kişi Başı Kişi Başı
Otomobil / Taksi 500.000 TL 500.000 TL
Kamyonet, Kamyon, Minibüs veya Çekici
Tarım Araçları ile Özel Amaçlı Araçlar

•24 Oca 2022

Trafik sigortası ne kadar karşılar 2022?

Trafik Sigortası Fiyatları – 13 Mart 2022

Sigorta Şirketleri İstanbul Diğer İller
Allianz Sigorta 1473 TL 1316 TL
HDI Sigorta 1487 TL 1360 TL
Mapfre Sigorta 1495 TL 1384 TL
Ak Sigorta 1496 TL 1261 TL

2022 trafik sigortası ne kadar karşılar?

Otomobillerde; İstanbul’da, 4. kademe denilen ilk kez sigorta yaptıracaklar, 2022‘nin şubat ayında trafik sigortasına 2.236 lira ödeyecekler. 7. kademe denilen hasarsız sürücülerin sigorta primi ise şubat ayında 1.300 lira olacak. Senede üç-beş kazaya karışan hasarlı sürücünün primi ise 5.500 liraya çıkacak.

Trafik sigortası ne kadar hasar öder 2021?

2021 yılında kaza başına 43 bin lira, toplamda 86 bin lira, sakatlanma ve ölümde kaza başına 430 bin lira, toplamda 2 milyon 150 bin lira ödeme yapılıyor.