Pençe-Yıldırım Kaç şehit?

Yildirim pence harekati nerede?

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki PençeYıldırım operasyon bölgesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu üç askerin şehit olduğunu duyurdu. Bölgede ilk belirlemelere göre 6… Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah.

Pence Simsek operasyonu devam ediyor mu?

İki terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında “Irak kuzeyindeki PençeŞimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları etkin ve kararlı şekilde devam ediyor.

Avaşin bölgesi nerede?

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin‘de ve Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesi ve Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Avaşin nereye bağlı?

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Zap bölgeleri ile Hakkari kırsalında 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Haftanin bölgesi neresi?

HAFTANİN NEREDE? Irak’ın kuzey kesiminde yer alan Haftanin, Kandil Dağlarının uzantısı olarak biline bir bölge ve Şırnak ilimize yakın bir konumda. Aynı zamanda terör örgütü PKK’nın kamplarından biri olarak da bilinen Haftanin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Duhok şehrinin sınırları içerisinde yer alıyor.

Avaşin ne anlama gelir?

pkk’nın ana karargah olarak kullandığı kandil dağı haricinde kuzey ırak’taki küçük kamplarından birisidir, tam adı mezi karyaderi avaşin‘dir. osman pamukoğlu’na göre, 21 ekim 2007 hakkari pkk catismasi’ndaki teröristlerin geldiği ve baskından sonra geri döneceği yer burasıdır. bu kamp dışında kuzey irak’taki diğer …

Gara operasyonu ne zaman yapıldı?

10 Şubat 2021Gara Katliamı / Başlangıç tarihi
Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu’na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır.

Avaşin tam olarak nerede?

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin‘de ve Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesi ve Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Pençe 2 harekatı nerede yapılıyor?

Pençe Kartal-2 Harekatı‘nın yapıldığı Gara bölgesinin konumu. Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta.

Pençe 3 harekatı nedir?

Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek, hudut güvenliğini ileriden sağlamak maksadıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarıyla başlatılan Pençe3 operasyonu başarıyla devam etmektedir.

Gara operasyonu ne zaman başladı?

10 Şubat 2021Gara Katliamı / Başlangıç tarihi

Gara operasyonu kaç gün sürdü?

Dört gün süren harekatta üçü sözde üst düzey olmak üzere 53 PKK’lının öldürüldüğü kaydedilirken iki örgüt mensubu sağ olarak ele geçirilmiş; ATAK helikopterleri ve SİHA’larla desteklenen 40’tan fazla F-16’nın katıldığı operasyonlarla Gara‘da örgüte ait 50’den fazla hedefin imha edildiği açıklanmıştır.

Avasin Basyan neresi?

Irak’ın Avaşin Basyan, Zap bölgeleriyle Siirt kırsalına düzenlenen hava harekatında 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Pençe Kartal-2 operasyonu hangi bölgede?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristler tarafından kullanılan hedeflere yönelik 10 Şubat saat 02.55’te başlattığı “Pençe Kartal2 Harekatı”nı tamamladı.

Pence Kartal-2 nerededir?

Pençe Kartal2 Harekatı’nın yapıldığı Gara bölgesinin konumu. Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta.