Terörist nedir tanımı?

Terörist nedir kısaca?

Hükûmetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist ya da yıldırıcı denilmektedir.

Terör örgütü kime denir?

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve sosyal düzeni tehdit eden, inandığı ideoloji ve değerler için sivil halka zarar vermekten çekinmeyen kişilere terörist denir.

Türkiye’nin terör örgütleri kimlerdir?

Türkiye‘de terörizm

  • Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)
  • Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C)
  • Maoist Komünist Partisi (MKP)
  • Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML)
  • Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)
  • Kürdistan İşçi Partisi (PKK)
  • Kürdistan Devrim Partisi (PŞK)

Terör örgütünün amacı nedir?

Terör örgütleri, gerçekleştirdikleri şiddet eylemleri ile topluma korku salarak, halkta bıkkınlık ve yılgınlık duygusu oluşturup, vatandaşın devlete olan güvenini sarsmayı ve kaos ortamı yaratmayı hedeflemektedirler.

PKK açılımı ne demek?

PKK (Türkçe telaffuz: /pekaka/ veya /pekeke/) veya tam adı ile Partîya Karkerên Kurdistanê (Türkçe: Kürdistan İşçi Partisi), Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları …

Terörün sözlük anlamı nedir?

Terör (terror- terrorism) kelimesi Latince’den gelmektedir. Kelime anlamı “korkudan titreme” veya “titremeye sebep olma”dır. Fransızca Petit Robert sözlüğü– nün kelimeye “bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için ya- rattığı ortak korku” anlamını verdiği belirtilmektedir.

ENC terör örgütü nedir?

El-Nusra Cephesi (Arapça: جبهة النصرة – Cebhetü’n-Nusra ya da uzun adıyla جبهة النصرة لأهل الشام – Şam Halkına Destek Cephesi), silahlı cihatçı Selefi örgüt. Amacı Suriye’de Beşşar Esad hükûmetini devirerek bölgede bir İslam devleti kurmaktır. Birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır.

Dünyanın ilk terör örgütü kimdir?

Haşhaşiler diye anılan, belki de dünyanın ilk terör örgütünün lideri Hasan SABBAH yaklaşık bin yıl öncesinde eşsiz pazarlama taktiğiyle, insanları gönüllü bir şekilde terörist eylemlerde bulunmaya sevk etmiş, bir dönemin sonunu hızlandırmış/getirmiştir.

Türkiye’de kaç tane terör örgütü vardır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye‘de “aktif” durumda olan 12 terör örgütü var.

3 tane terör örgütü sayar mısın?

Türkiye’de Bilinen En Aktif 10 Terör Örgütü

  1. El-Kaide. …
  2. Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi (DHKP-C) …
  3. 3. El Nusra Cephesi. …
  4. Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist (TKP/ML) …
  5. Hizbullah. …
  6. 6. IŞİD/DEAŞ/DAEŞ/DAİŞ …
  7. 7. Tevhid Selam. …
  8. 8. İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C)

Deas terör örgütü nedir?

Dünyayı dinler üzerinden kutuplaştırmayı hedefleyen bir aklın ürünü olan DEAŞ terör örgütü, “İslam adına İslamla savaşan” bir görüntü vermektedir. Örgütün eylemleri İslam’a ve Ortadoğu’ya vurma noktasında küresel karar alıcılara dünya kamuoyu nezdinde bahane vermektedir.

Bozan Tekin kim?

Teröristin Gara Kampı sorumlusu Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören olabileceği belirtiliyor. Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören’in Suriye ile Kandil arasındaki irtibattan sorumlu KCK-PKK yöneticisi olduğu ifade ediliyor.

Deaş açılımı ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

Tedhiş ne demek TDK?

Fransızca kökenli “terör” sözcüğünün eski dildeki karşılığı, Türkçe Sözlük’te “tedhiş” olarak belirtilmiştir. Anlamı ise yıldırma, korkutmadır…

Tecessüs ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman tecessüs kelimesi, ‘Fark ettirmeden kendini ilgilendirmeyen şeyleri öğrenmeye çalışma’ şeklinde anlatmak mümkün.