Zorunlu trafik sigortası varken kasko gerekli mi?

Trafik sigortası ile kasko aynı mı?

Kasko Nedir? Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını teminat altına alırken, kasko sigortası kaza durumunda sizin aracınızı güvence altına alır. Kasko teminatları, aracınızın hasara uğraması, çalınması ve benzeri gibi durumları kapsar. Kasko bedeli de bu nedenle sigorta poliçenizin kapsamına göre değişir.

Arabaya kopek Carpmasini sigorta öder mi?

Köpek ya da kedi farketmez, hangi hayvan olursa olsun; eğer aracınızla yolda hayvana çarparsanız, veterinere götürdüğünüzde tüm tedavi giderleri trafik sigortasından karşılanıyor.

Kaskosuz araç pert olursa ne olur?

Kaskosuz aracınız pert olursa eğer, karşı taraf trafik sigortası ile belli limitler dâhilinde masrafları karşılayacak. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa kalan kısmı da kasko sigortası ihtiyari mali mesuliyet sigortası kapsamında karşılanacak. Yine aracınızın değerinden eksik kalırsa karşı tarafa dava açmanız gerekir.

Trafik sigortası kasko ne işe yarar?

Zorunlu Trafik Sigortası herhangi bir kaza halinde karşı tarafta oluşabilecek zararları kapsarken kasko, kendi aracınızla ilgili hasarları karşılar. Trafik Sigortası‘nın avantajları, karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yönelik avantajlardır. Kaskonun faydaları ise poliçe sahibinin mağduriyetini önlemeye yöneliktir.

Kasko ve sigorta ne kadar?

Kasko Sigortası Fiyatları – 13 Mart 2022

Sigorta Şirketleri İstanbul Diğer
Sompo Japan Sigorta 6070 TL 3840 TL
HDI Sigorta 6301 TL 4970 TL
Anadolu Sigorta 6625 TL 4848 TL
Allianz Sigorta 6897 TL 5991 TL

Trafik sigortası neleri kapsar?

Trafik kazası söz konusu olduğunda maddi hasarların yanı sıra bedeni zararlar da ortaya çıkabilir. Kişilerde meydana gelen yaralanmalar trafik sigortasının teminatı altındadır. Yaralılara yapılacak ilk yardım hizmetleri, muayeneler, tedaviler, ilaçlar gibi masraflar da trafik sigortası tarafından karşılanır.

Köpeğe Araba ile çarptım ne yapmalıyım?

İlk yapılması gereken olayı fotoğraflamak. olayı polis ya da jandarmaya bildirmek. “Ben bir hayvana çarptım kaza yerini terk etmeliyim” deyip tutanak tutturup veterinere gitmeliyiz tedavi giderleri karşılanıyor.

Köpeğe çarptım ne yapmalıyım?

yapmanız gereken sey 153’ü arayıp ‘beyaz masaya’ ulaşmak ve yaralı hayvan ihbarını vermek.

Aracım pert oldu trafik sigorta ne kadar öder?

Aracın pert olması konusunda karşılıklı anlaşıldığı takdirde sigorta şirketi azami teminat limitini geçmemek koşuluyla aracın kaza tarihindeki sigorta rayiç bedelini belirler. Pert bedeli rayiç bedelden düşüldükten sonra kalan kısım sigortalıya ödenir ve hasarlı araç da bu haliyle sigortalıya bırakılır.

Kazada 100 kusurlu sigorta hasarı karşılar mı?

Burada dikkat edilmesi gereken konuyu örneklemek gerekirse; herhangi bir kazaya karıştığınızda yüzde 100 oranında kusurlu bulunmanız halinde karşı tarafa verdiğiniz hasarın sadece 43 bin lirası zorunlu trafik sigortasından karşılanıyor. Kendi aracınızda oluşan hasarı ise sigorta şirketi karşılamıyor.

Araç kasko neleri karşılar?

Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır. Ayrıca belitilen bu durumlarda kolluk kuvvetlerinin müdehaleleri nedeniyle oluşabilecek hasarlar da teminat kapsamı dışında kalan durumlardandır.

Trafik sigortası ne kadar hasar öder 2021?

2021 yılında kaza başına 43 bin lira, toplamda 86 bin lira, sakatlanma ve ölümde kaza başına 430 bin lira, toplamda 2 milyon 150 bin lira ödeme yapılıyor.

Ortalama kasko fiyatları ne kadar?

Sigorta şirketine, araca göre değişmekle birlikte bugün ortalama kasko sigortası fiyatı bin 500 liralar civarında. Bu, bin lira ile bin 200 lira arasında da olur, aracına göre 2 bin liraya da çıkabilir.

Kasko fiyatı neye göre hesaplanır?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Trafik sigortası hangi kazaları karşılamaz?

Bakım, onarım, alım-satım ve diğer işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortasıyla karşılanmaz. Örneğin bakım için servise bıraktığınız aracın bir kişiye çarpması sonucu ortaya çıkan maliyetler için aracınızın trafik sigortası geçerli değildir.