Sürücü koltuğu nedir?

Sürücü koltuk ayarı nasıl olmalı?

Önce, araç kullanırken kollarınızın ne kadar düz olduğunu kontrol edin. Bunun için sürücünün koltuğuna oturması ve öne doğru uzanmaya çalışması gerekir. Ellerinin içi rahatsızlık duymadan veya öne doğru eğilmeden direksiyon simidinin tepesine ulaşabiliyorsa, koltuk doğru konumdadır.

Hafıza koltuk nedir?

Hafızalı sürücü koltuğu, farklı kişilere ait bireysel koltuk ayarlarını kayıt etme ve bir düğmeye basılarak yeniden çağırmaya olanak sunar.

Araba kullanırken koltuk yüksekliği nasıl olmalı?

Sürücü kendi boyuna göre görüş açısını doğrulamak için koltuğunun yükseklik ayarını mutlaka yapmalıdır. Koltuğu ihtiyaç duyulan kadar yükseltip indirir. Ancak başımız ile tavan arasında en az 4-5 parmak kadar boşluk kalması gerekmektedir.

Elektrikli koltuk nasıl çalışır?

Elektrikli battaniye mantığına benzeyen koltuk ısıtma sistemleri, araç koltuklarına yerleştirilen telli rezidans sistemi ile çalışır. Koltuğun çeşitli yerlerine yerleştirilen teller kumaşa iletilir ve koltuğun ısınması sağlanır. Koltuğun ısınma seviyesi ise kullanıcı tarafından ayarlanabilir.

Ideal sürüş pozisyonu nasıl olmalı?

İlk olarak sürücünün sırtı koltuğun arka kısma düz olarak yaslanıp bacakların altı koltuğun alt kısımla temas etmelidir. Vücudun koltuğa temas eden kısımlarının koltukla arasında boşluk kalmayacak şekilde teması sağlanmalıdır. Bu pozisyonun maksadı şoför ve koltuğu arasında azamı temas kurmaktır.

Koltuk sırt açısı kaç derece olmalı?

Koltuk seçiminden sonraki en önemli adım doğru pozisyonda oturmak için doğru koltuk ayarı yapılması. İdeal oturma pozisyonunda baş dik, sırt ve bel destekli, kalça vücut açısı 90-120 derece, diz büküklüğü 90-130 derece ve ayak bilekleri ayaklar yere basarken 90-120 derece olmalı.

Koltuk ısıtma ne demek?

Isıtmalı döşeme ya da koltuk ısıtması olarak da geçen ısıtmalı koltuk sistemi, aracın elektrik sisteminden aldığı güç ve koltuk içine yerleştirilmiş özel rezistanslar ile çalışır. Isıtmalı koltuk açma ve kapatma kontrolü, sürücüde olan bir sistemdir.

Hafızalı ayna ne demek?

Yolcu kapısı modülün’ den oluşan hafızalı koltuk ve ayna sistemi, Sürücü koltuğu ile sürücü ve yolcu kapısındaki aynaların üç değişik konumda belleğe alınmasına ve istenildiğinde bellekten çağrılmasına olanak sağlar.

Araba sürerken ayaklar nasıl olmalı?

Pedallardan herhangi birini kullanırken topuklarınızın tabana dayanması gerekir, yani ayaklar yer değiştirirken ayağınızı kaldırmadan topuklarınızı sağa sola hareket ettirebiliyor olmalısınız.

Direksiyon yükseklik ayarı nasıl yapılır?

Direksiyon durumu için direksiyonun alt kısmında bulunan küçük kolçağı açık duruma getirmeniz gerekmektedir. Bu oranı da aracınızda var olan konumundan 5 cm yukarı tarafa, 5 cm kendi tarafınıza doğru asılarak yakınlaştırmanız gerekmektedir. Bu açı sürücünün daha konforlu bir araç sürüşü için yeterli olacaktır.

Koltuk ısıtması nedir?

Isıtmalı döşeme ya da koltuk ısıtması olarak da geçen ısıtmalı koltuk sistemi, aracın elektrik sisteminden aldığı güç ve koltuk içine yerleştirilmiş özel rezistanslar ile çalışır. Isıtmalı koltuk açma ve kapatma kontrolü, sürücüde olan bir sistemdir.

Elektrikli sürücü koltuğu nedir?

Sürücü ve yolcuların en rahat şekilde oturmalarını sağlayan, otomatik ya da manuel olarak çalışan koltuk bölümüne bel desteği denir. Elektrikli bel desteği olarak da bilinir. Çoğu araçta sürücü ve yolcular için ortopedik bel destek sistemleri bulunur.

Araç kullanırken ellerin direksiyon üzerindeki pozisyonu nasıl olmalıdır?

Elleriniz direksiyonda baş parmaklar üstte ve direksiyona paralel kalacak şekilde konumlanmalıdır. Doğru pozisyon alınırsa, manevra kabiliyetinde kolaylık sağlanır. Direksiyonu çok sıkı ya da çok gevşek tutmamalısınız. Direksiyonu tutma şiddetinizi kendinizi deneyerek belirleyebilirsiniz.

Araba sürerken nasıl oturulur?

Pedala basarken, bacağınızı kalçanızdan bağımsız hareket ettirebiliyor olmalısınız. Aynı zamanda, dizinizin direksiyona ya da başka bir yere çarpmaması gerekir. Diz kapağınızın arkası ve koltuğunuzun arasında 2 parmak mesafe olmalıdır.

Koltuk sırt eğimi kaç olmalı?

Farklı bacak uzunlukları için ileri ve geri 10 cm hareket ederek sağlıklı bir oturma pozisyonu sağlar. Dik konuma artı olarak, öne doğru 7º sırt ve 3º font eğimi sayesinde otururken bile bacak ve sırt kaslarınızın çalıșmasını sağlayarak sağlıklı ve dinamik bir oturma pozisyonu sunar.