Yargitay CBS bolumu ne demek?

Yargıtay dosya CBS gönderildi ne demek?

Yargıtay CBS* Gönderildi: Hukuk dairesinden kapatılan dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı birimine gönderildiğini göstermektedir. Postalandı: Hukuk dairelerinde dosyanın kapatılıp, yerel mahkemesine gönderildiğini göstermektedir.

CBS soruşturma dosyası ne demek?

Cumhuriyet Başsavcılığı (CBS), ana hatlarıyla, kendisine intikal eden şikayet ve ihbarların soruşturulması, yürütülen cezai veya hukuki tahkikatın sonucunda bir suç unsurunun bulunması halinde ilgili Mahkemeye kamu adına dava açılması, Mahkeme’nin verdiği nihai kararın incelenerek gerekirse temyiz edilmesi ve …

Yargıtay CBS Bölüm 1 ne demek?

Yargıtay Dava Sonucu Sorgulama: Yargıtay dosya sorgulaması yaptığınızda, özellikle ceza dosyalarında, Yargıtay dosya numarası değil de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı (Yargıtay C.B.S.) bölümünde 1. bölüm, 2. bölüm gibi bölüm numarası yazıyor ve başkaca bir şey yazmıyorsa bunun anlamı şudur; Dosyanız, Yargıtay

Yargıtay CBS ilam incelemesinde ne demek?

Yargıtay/Danıştay, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı inceler, hukuka aykırı bir husus saptarsa kararı bozar. Bozulan karar bir kez daha görüşülmek üzere kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir. Yargıtay/Danıştay hukuka aykırı bir husus olmadığı görüşüne varırsa kararı onar. Böylece karar kesinleşmiş olur.

Yargıtay da onanan dosya ne zaman gelir?

Hakkınızda verilen hapis cezası 3 yılı geçmiyorsa ve cezanız Yargıtay tarafından onanarak kesinleşir ise infaz savcılığınca adresinize 10 gün içerisinde teslim olmanız gerektiğini bildirir bir çağrı kağıdı gönderilir.

Yargıtay incelemede olan dosya ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay‘a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Savcılığa ifade verdikten sonra ne olur?

İfadeden sonra kişi genellikle savcı tarafından tutuklama veya adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevkedilir. Burada sulh ceza hakimi şüphelinin yargılama süresince tutuklu veya serbest şekilde yargılanacağına karar verir. Bu sorgunun konusu tamamen kişinin tutuklanmasının gerekli olup olmadığı üzerinedir.

Savcılık soruşturması nereden öğrenilir?

Soruşturma Dosyalarına Nasıl Erişilecek? Avukatlar, vekili veya müdafisi oldukları soruşturma dosyalarıyla ilgili UYAP üzerinden “soruşturma dosyasını inceleme” talebi gönderecek. Bu talebin Cumhuriyet savcısı tarafından onaylanması üzerine izin verilen evrak, avukatların UYAP sayfalarından görülebilecek.

Yargıtay ilam incelemesi ne kadar sürer?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

İlam onayı nedir?

İlamı yazılan dosya kontrol edilip onaylanmak üzere ilam memuru tarafından yazı işleri müdürüne teslim edilir. Yazı işleri müdürü ilamı kontrol eder onaylama işlemini yapar. İlam onay işlemi yapılan dosya kapatılmak üzere posta bölümüne teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemesine postalar.

Yargıtay kararı onarsa ne olur?

Yargıtay‘ca Onama Kararı Verilmesi Halinde Ne Olur? Yargıtay Ceza Dairesi’nce Temyiz incelemesi yapılan karar ile ilgili olarak Onama ya da Düzelterek Onama kararı verilmesi halinde mahkemece verilmiş olan sanık hakkındaki karar kesinleşecektir.

Yargıtay da onanan dosya daha sonra ne oluyor?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.

Yargıtay onadığı kararı bozar mı?

Yargıtay‘ca Onama Kararı Verilmesi Halinde Ne Olur? Yargıtay Ceza Dairesi’nce Temyiz incelemesi yapılan karar ile ilgili olarak Onama ya da Düzelterek Onama kararı verilmesi halinde mahkemece verilmiş olan sanık hakkındaki karar kesinleşecektir.

Yargıtay kararını kim bozar?

Yargıtay Kararlarına İtiraz Mevzuatı (1) Yargıtay ceza dairelerinden birinin kararına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, re’sen veya istem üzerine, ilâmın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde Ceza Genel Kuruluna itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.

Savcıya ifade verdikten sonra mahkeme ne zaman olur?

Soruşturma aşamasında toplanacak hiçbir delil yoksa ifade verdikten sonra yaklaşık 6 ay sonra kovuşturma aşamasında ilk mahkemeye çıkılır.