Konya otobüs kimlere ücretsiz?

Toplu taşıma araçlarından kimler ücretsiz yararlanır?

KİMLER YARARLANIR Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Gazi ve Gazi Yakını Kartlarını validatöre tutmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

Sivil Elkart ne kadar?

İndirimli Elkart ile şehir içi seyahat 1,55-TL, tam Elkart ile 2,50-TL’dir, 19. İndirimli Elkarta 90,00-TL, tam abonman Elkarta 160,00-TL karşılığında abonman özelliği yükleterek, Konya merkezde bulunan otobüs ve tramvaylarda 30 gün boyunca sınırsız sayıda seyahat edebilirsiniz.

EGO otobüsleri kimlere ücretsiz?

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan karar çerçevesinde ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla, 22 Mart 2020’den itibaren otobüs, metro ve ANKARAY’dan ücretsiz yararlandığı …

Konya ulaşım ücretsiz mi?

Konya’da yarın saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında toplu ulaşım ücretsiz olacak Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar 28 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleşecek toplu açılış töreni …

Ücretsiz seyahat kartı her ilde geçerli mi?

Ücretsiz Seyahat Kartı Nerelerde Geçerli Ücretsiz kullanılan bu seyahat kartı şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda, deniz yolları ulaşımı, demiryolları ulaşımında geçerlidir. Şehir içi demiryolları ve denizyolları ulaşımında seyahat hakkı tamamen ücretsizdir.

Kimler ücretsiz yolculuk yapabilir?

MADDE 5 – (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden …

Öğrenci kartı tek basım ne kadar?

Aylık akbil kullanmayıp tek basımı tercih eden öğrenciler de, yeni dönemde 1.95 TL yerine 2.65 TL harcayacak.

Sivil abonman ne kadar istanbul?

AYLIK AKBİL NE KADAR? Tam mavi kart aylık akbil 430 liraya, öğrenci aylık akbil fiyatı ise 78 liraya yükseldi.

EGO Kaç yaşına kadar ücretsiz?

(4) Altı yaşından büyük çocuklara bilet alma zorunluluğu olup, ilköğretim çağındaki çocuklar paso göstermeden indirimli bilet hakkından yararlanır.

Ücretsiz otobüs kartı kimlere verilir?

Ağır engeli olan kişilerin birden fazla olmamak kaydıyla refakatçileri, Vatani hizmete bağlı olarak şeref aylığı bağlanan kişiler, eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını henüz doldurmamış çocukları, anne ve babaları, Devlet sporcusu unvanını almış kişiler.

Konya Belediye Otobüsü ücretsiz mi?

Konya‘da hem şehiriçi hem de ilçelere ulaşım sağlayabileceğiniz belediye otobüsleri bulunmaktadır. … Belediye otobüslerinin tam bir kişi ücreti 2,50 TL, öğrenci ve indirimli Elkart kullananların ücreti ise 1,55 TL’dir. Ayrıca temassız kredi kartı ile de ödeme yapabilmeniz mümkündür.

Konya dolmuş ücretleri ne kadar?

Yüzde 30’luk bir artışla Minibüs indi- bindi ücretimiz 4,5 TL olarak güncellenmiştir. Uygulama 21 Ocak 2022 Cuma gününden itibaren geçerli olacak” sözleriyle duyurdu. Son gelen zamla birlikte Konya‘da 4 ay içerisinde minibüsle yolculuk ücretlerine yüzde 55 zam yapılmış oldu.

Ücretsiz seyahat kartı nerelerde geçerli?

Ücretsiz Seyahat Kartı Nerelerde Geçerli Ücretsiz kullanılan bu seyahat kartı şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda, deniz yolları ulaşımı, demiryolları ulaşımında geçerlidir. Şehir içi demiryolları ve denizyolları ulaşımında seyahat hakkı tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz seyahat kartı nerelerde kullanılır?

Ücretsiz seyahat kartı şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda, deniz yolları ulaşımı, demiryolları ulaşımında geçerlidir. Bunun yanında ücretsiz seyahat kartı ile il ve ilçelerde yer alan tüm halk otobüsleri, ulaşım hatları, otobüs AŞ hatları, şehir hatlarında yolculuk yapabilirler.

Otobüs kaç yaşa kadar ücretsiz?

8. 6 yaş altında olan çocuklar ücretsiz olarak seyahat edebilir. 6 yaş ve üzeri çocuklar ücrete tabidir.