Yazılım test çeşitleri nedir?
Yazılım test türleri nelerdir?
Fonksiyonel olmayan test türleri nelerdir?
- Güvenilirlik Testi.
- Kullanılabilirlik testi.
- Taşınabilirlik Testi.
- Sürdürülebilirlik testi.
- Performans Testi.
- Stres Testi.
- Ölçeklenebilirlik Testi.
20 Ağu 2020
Yazılım test seviyeleri nedir?
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi(unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi(system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
Manuel test türleri nelerdir?
kontrolünü yaparken sepette ürünün adedini değiştirmemizi sağlayan butonun çalışmaması gibi.
- Manuel Test Teknikleri. · Beyaz Kutu (White-Box) Testi. …
- Kara Kutu (Black-Box) Testi. …
- Birim (Unit) Testi. …
- Entegrasyon (Integration)Testi.
29 May 2020
Yazılım test teknikleri nelerdir?
Black Box Test Teknikleri Nelerdir?
- Sınır Değer Analizi Testi (Boundry Value Testing) …
- Denklik Sınıflarına Ayırma Testleri (Equivalance Partitioning Testing) …
- Durum Geçiş Testleri (State Transition Testing) …
- Karar Tablosu Testleri (Decision Table Testing) …
- Fonksiyonel Kara Kutu Testi (Functional Black Box Testing)
Fonksiyonel ve fonksiyonel olmayan testler nelerdir?
Fonksiyonel testler müşterinin gereksinimlerine dayanırken, Fonksiyonel Olmayan testler müşterinin beklentilerine dayanır. İşlevsel testin, yazılım eylemlerini doğrulamak için bir amacı varken, İşlevsel Olmayan testin yazılımın performansını doğrulamak için bir amacı vardır.
Component testi nedir?
Bileşen (Component) Testi: Bileşen kodların testlerini ifade eder. Test sadece doğrudan belirli bir yöntem ile uygulama bağlamlılığı taşır. Test ve geliştirme ekipleri tarafından yapılabilir.
Yazılım test süreçleri nelerdir?
Yazılım test süreci aşamaları aşağıdaki gibidir:
- Testin planlanması
- Test tasarımı yapılması
- Testin gerçekleştirilmesi.
- Hata raporlama yapılması
- Test sonuç raporları oluşturulması ve paylaşılması
10 Şub 2021
Yazılım testi nedir nasıl yapılır?
Yazılım testi, bir yazılımın, kendisinden beklenen özellikleri karşılayıp karşılayamadığını incelemek amacıyla yapılan işlemlerdir. Bu şekilde yazılımdaki hatalar bulunup düzeltilebilir ve gereksinimlere uygun hale getirilebilir. Test aşaması, yazılımın bütün life-cycle’ı boyunca süren bir çalışma olmalıdır.
Component test ne demek?
1- Component Testing(Unit Testing): Geliştirmiş olduğunuz kodu test etmek için yazdığınız koddur ve esas olarak kodun veya fonksiyonun belirli bir birimin davranışını kontrol eden, herhangi bir bağımlılığı olmayan ve geliştirmeyi yapan yazılımcı tarafından yazılan testlerdir.
Yazılım testinde neler test edilir?
En genel tanımıyla yazılım testi “bir yazılımın, kendisinden beklenen özellikleri karşılayıp karşılayamadığını incelemek amacıyla yapılan işlemlerdir. Bu şekilde yazılımdaki hatalar bulunup düzeltilebilir ve gereksinimlere uygun hale getirilebilir.”
Fonksiyonel ve fonksiyonel olmayan gereksinimler arasındaki farkı nasıl tanımlarsınız?
Fonksiyonel gereksinimler bir sistemin ne yapması gerektiğini belirtirken, fonksiyonel olmayan gereksinimler ise sistemin nasıl olması gerektiğini belirtirler. Fonksiyonel olmayan gereksinimlere aynı zamanda sistemin kalite karakteristikleri de denir.
Taşınabilirlik testi nedir?
TAŞINABİLİRLİK TESTİ NEDİR? Yazılımın bir ortamdan başka bir ortama ne kadar kolay taşınabildiğinin test edilmesi. TEST ARACI NEDİR? Test yönetimi, test tasarımı, testin yürütülmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi test aktivitelerine yardımcı olmak için kullanılan yazılım.
Kara kutu testi nedir ve ne zaman kullanılır?
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde(birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Birim sınaması nedir?
Birim testi (İngilizce unit test), yazılım programlamasında bir tasarım ve geliştirme yöntemidir. Bu yöntemde yazılımcı yazılım kodunu oluşturan birimlerin kullanıma hazır olduğuna iknâ olur. Birim, bir bilgisayar uygulamasında test edilebilecek en küçük bölüme denir.
Test süreci nedir?
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.