Yargıtay ceza dairesi ne iş yapar?

Yargıtay 19 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

9. Ceza Dairesi: çocuk düşürtme, cinsel saldırı, cinsel taciz. 10. Ceza Dairesi: zehirli madde katma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, sağlık için tehlikeli madde temini, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma.

Yargıtay ilgili ceza dairesinde ne demek?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Bir dosya Yargıtayda ne kadar bekler?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtaya hangi dosyalar gider?

Yargıtay Kanunu’na göre temyiz incelemesi dosya üzerinde yapılır.

  • Tüzel kişiliğin feshi.
  • Genel kurul kararlarının iptali.
  • Evlenme butlanı
  • Evlilik iptali.
  • Alacak ve velayet davaları

Yargıtay 19 hukuk Dairesi kapandı mı?

Söz konusu ihtiyaçlara binaen daha önce 07.07.2020 tarihinde toplanan Birinci Başkanlık Kurulumuzun 173 sayılı kararı ile 13., 19., 20., 21. ve 22. Hukuk ile 17., 18. ve 20. Ceza Dairelerinin kapatılmasına karar verilmiştir.

Yargıtay 9 ceza Dairesi ne demek?

Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesi sıfatıyla eski yüksek yargı üyelerini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılamanın yanı sıra görevi kötüye kullanma ve tefecilik suçlarına da bakacak.

Yargıtay dairesinde ne demek?

Yargıtay, adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme mercii olup, bağımsız bir yüksek mahkemedir.

Ilgili Yargıtay dairesinde arşivde ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir.

Dava dosyası Yargıtay da ne demek?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay‘a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. Yargıtay, adli yargı hukuk uygulamasında birliği sağlamak üzere “hukuki derece” mahkemesi olarak görev yapan en yüksek mahkemedir.

Yargıtay kararından sonra ne olur?

Sanık hakkında verilen bir kararın Yargıtay Ceza Dairesi’nce onanması halinde sanık veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın CMK. 308. maddesi gereğince Onama Kararına itiraz edebilirler. Çünkü yasa da açıkça “Sanık lehine itirazda süre aranmaz.” denilmiştir.

Dosya neden Yargıtaya gider?

Temyiz; bölge adliye mahkemesi tarafından verilen kararların hukuka uygun olmadığı iddiası ile başvurulan kanun yoludur. Temyiz yoluna başvurulduğunda dosya bölge adliye mahkemesi tarafından Yargıtay’a gönderilir ve uyuşmazlık en üst mercii olan Yargıtay tarafından karara bağlanır.

Istinaftan sonra Yargıtaya gidilir mi?

İstinaftan Sonra Temyiz Hakkı Var ? İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir süre verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.

Yargıtay 20 Hukuk Dairesi kapatıldı mı?

Ceza Dairesine, 13. Ceza Dairesinin baktığı işler 6. Ceza Dairesine devredilecek. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu 7 Temmuz’da 13, 19, 20, 21 ve 22. hukuk daireleriyle 17, 18 ve 20. ceza dairelerinin kapatılmasına karar vermişti.

Yargıtay 20 Hukuk Dairesi kapandı mı?

Söz konusu ihtiyaçlara binaen daha önce 07.07.2020 tarihinde toplanan Birinci Başkanlık Kurulumuzun 173 sayılı kararı ile 13., 19., 20., 21. ve 22. Hukuk ile 17., 18. ve 20. Ceza Dairelerinin kapatılmasına karar verilmiştir.

Yargıtay 9 ceza Dairesi Başkanı kim?

Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya’da kısa dönem olarak yapmıştır.