Yargıtay 13 hukuk Dairesi Başkanı kim?

Yargıtay 13 Hukuk Dairesi hangi davalara bakar?

Hukuk Dairesi aile hukuku dosyalarına, 3. Hukuk Dairesi sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, kira sözleşmeleri, sözleşme hukuku ile tüketici hukuku dosyalarına, 4. Hukuk Dairesi haksız fiil tazminatı, trafik kazalarından kaynaklanan tazminat ile sigorta hukuku dosyalarına, 5.

Ziya Dinler kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ 20.01.1963 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Kayseri Sümer Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Hâkkari’de asteğmen olarak yapmıştır.

Yargıtay Başkanı kim oldu?

Mehmet Akarca (d. 21 Ocak 1963; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı.

Yargıtay 14 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

Yargıtay Ondördüncü Hukuk Dairesi Başkanlığına aynı daire üyesi Hikmet Onat seçildi. Yargıtay‘dan yapılan açıklamaya göre, Ondördüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulunca seçim yapıldı. Seçim sonucunda aynı dairenin üyesi Onat, başkanlığa getirildi.

Yargıtay 13 hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, 5 hukuk ve 3 ceza dairesinin kapatılmasına karar verdi. Karara göre, 13, 21 ve 22. hukuk daireleri ile 20. Ceza Dairesi 2 Eylül, 20. Hukuk Dairesi ve 17. Ceza Dairesi 26 Eylül, 19. Hukuk Dairesi 3 Ağustos, 18. Ceza Dairesi ise 1 Ekim itibarıyla kapatılacak.

Yargıtay 14 hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran’da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu üyeleri kimler?

  • YUSUF ZİYAATTİN CENİK-BAŞKAN (GENEL SEKRETER)
  • DOĞAN KORKMAZ –ÜYE (21 HUKUK DAİRESİ ÜYESİ)
  • DR. …
  • İLYAS ÖZBEK –ÜYE (YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI)
  • GÜLŞAH SİBEL AKBULUT –ÜYE (BİRİNCİ BAŞKANLIK TETKİK HÂKİMİ)
  • FEYZULLAH CÖMERT –ÜYE (19 CEZA DAİRESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)
  • GÜLAY KEVEN –ÜYE (HUKUK GENEL KURULU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)

Cemal Baş kimdir?

19.07.2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Camal Baş, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 21.02.2011 tarihinde ilk kez 23.02.2015 tarihinde ikinci kez Yargıtay Onaltıncı Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Almanca bilen Baş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yargıtay Başkanı görev süresi kaç yıl?

Yargıtay Birinci Başkanı, birinci başkanvekilleri, daire başkanlarının görev süreleri dört yıldır. Süresi bitenler yeniden seçilebilirler. Yeni seçim yapılıncaya kadar eski başkanlar görevlerine devam ederler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca kimdir?

Mehmet Akarca (d. 20 Kasım 1952, Samsun) Türk mimar ve siyasetçi. TBMM 18. Dönem ANAP Samsun milletvekili.

Yargıtay 14 Hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran’da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Yargıtay 17 Hukuk Dairesi kapatıldı mı?

Söz konusu ihtiyaçlara binaen daha önce 07.07.2020 tarihinde toplanan Birinci Başkanlık Kurulumuzun 173 sayılı kararı ile 13., 19., 20., 21. ve 22. Hukuk ile 17., 18. ve 20. Ceza Dairelerinin kapatılmasına karar verilmiştir.

Yargıtayda dosya kapandi ne demek?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap’da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Yargıtay 14 ceza dairesindeki dosya ne kadar sürede Sonuclanir?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay‘da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay hukuk Genel Kurulu kararları kesin mi?

Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının kararları kesindir. Bu kararlara karşı ilk derece mahkemeleri tekrar direnme kararı veremez.