11 ceza dairesi nedir?

Yargıtay 11 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

11. Ceza Dairesi: Güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, çocuğun soy bağını değiştirme, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’ndan kaynaklanan işler, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun gereğince açılan davalar.

Yargıtay 11 Ceza Dairesi Başkanı kimdir?

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı daire üyesi Ali İhsan Öztekin seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca boş bulunan Yargıtay 11. Daire Başkanlığı için seçim yapıldı.

Yargıtayda emsal karar nasıl aranır?

İlgili dairelerce emsal kabul edilerek sisteme dâhil edilen kararlar arasında; ”Doküman içeriğine”, ”Daire”, ”Dairenin esas numarasına”, ”Dairenin karar numarasına”, ”Dairenin karar tarihine”, ”ilgili kavramlara” ve ”ilgili mevzuat” alanlarından en az birisine bilgi girilir ve ‘Ara’ düğmesine basılarak …

Emsal kararlara nereden bakılır?

Yargıtay karar arama, Danıştay ve diğer yargı kararları araması ile emsal kararlara ulaşabilirsiniz.

Yargıtay ceza Daireleri ne iş yapar?

Ceza Daireleri: Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri tarafından ceza hukuku uyuşmazlıklarına ilişkin verilen kararlar aleyhine yapılan temyiz başvurularını incelmekle görevli dairelerdir.

Yargıtay da kaç tane ceza dairesi var?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, 1 hukuk ve 3 ceza dairesinin kapatılmasına karar verdi. Buna göre, Yargıtay‘ın 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden oluşturulması için yapılan çalışmalar tamamlandı. Darbe girişimi ve örgüt üyelikleri davalarına bakan Yargıtay 16.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?

Mehmet Akarca (d. 21 Ocak 1963; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı. Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Ziya Dinler kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ 20.01.1963 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Kayseri Sümer Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Hâkkari’de asteğmen olarak yapmıştır.

Yargıtayda dosya arşivde ne kadar bekler?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay Kararlarina nasil Ulasirim?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin “fihrist” kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada “MEVZUAT TÜRÜ” kısmından “YARGITAY KARARLARI” seçilerek ulaşılabilir.

Idare Mahkemesi emsal kararlara nasıl ulaşılır?

Bölge idare mahkemelerinin verdiği emsal niteliğindeki kararlara da; içtihat başlığı altından; yalnızca ülke, mahkeme/kurum kısmından Bölge İdare Mahkemesi seçeneği seçilerek arama yaparak ulaşılabilir.

Emsal dosya ne demek?

Emsal, herhangi bir uyuşmazlık dosyasında, aynı konuyla ilgili daha önce verilmiş bir kararın uygulanması durumudur. Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Yargıtay ilgili ceza dairesinde ne demek?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Yargıtay ceza Dairesi kararı bozarsa ne olur?

Bozma kararında başka bir karara hükmedemez. Kararı sadece bozar ve hükmü veren mahkemeye iade eder. Yargıtay bizzat bozduğu dosyayı karara bağlayamaz. Yargıtay bozduğu dosyayı hükmü veren mahkemeye iade eder.

Yargıtayın kaç üyesi var 2021?

Yargıtay’ın kuruluş tarihi 06.03. 1868’dir. Günümüzde Ankara’ da bulunan Yargıtay’ın kanununda değişiklik yapılarak 32 olan daire sayısı 38 ve 250 olan üye sayısı 387’ye çıkarılmıştır. 2016 yılında gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bugün Yargıtay’ın daire sayısı 44 olup Yargıtay üye sayısı ise 310′ dur.