Yargıtay 1 ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Yargıtay 1 Ceza Dairesi Başkanı kimdir?

Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay Ceza Daireleri ne iş yapar?

Ceza Daireleri: Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri tarafından ceza hukuku uyuşmazlıklarına ilişkin verilen kararlar aleyhine yapılan temyiz başvurularını incelmekle görevli dairelerdir.

Yargıtay 1 hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Yargıtay Hukuk Daireleri

  • Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur GENÇCAN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Mete DUMAN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı A.Şahabettin Sertkaya.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Ümran Görmez.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Murat KIYAK.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Hikmet ONAT.
  • Hukuk Dairesi Başkanı Fahri AKÇİN.
  • Hukuk Dairesi Başkanı DR.

4 hukuk Dairesi ne demek?

2.1) Yargıtay Hukuk Daireleri, “Medeni Hukuk Daireleri”, “Gayrimenkul Hukuku Daireleri”, “Ticaret ve Borçlar Hukuku Daireleri”, “İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Daireleri” olmak üzere dört “ihtisas alanı” altında toplanır.

Yargıtay birinci başkanı nasıl olunur?

Yargıtay Birinci Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilebilmek 8 yıllık üyelik süresi 4 yıla, Birinci Başkanvekili, daire başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili seçilebilmek için en az 6 yıl süre ile Yargıtay üyeliği yapmış zorunluluğu 3 yıla indirildi.

1 Ceza Dairesi nedir?

Ceza dairelerinin görev alanları “1. Ceza Dairesi: kasten öldürme, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, intihara yönlendirme, kasten yaralama, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama, kasten yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi.

Yargıtay ilgili ceza dairesinde ne demek?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Yargıtay Ceza Dairesi kararı bozarsa ne olur?

Yargıtay tarafından bozulan bir hükmün bozma kararının kapsamı dışında kalmış olan kısımları kesinleşir. Kesinleşmiş bu kısımlar, lehine olan taraf yararına usulü kazanılmış hak oluşturur. Bozma kararı üzerine önceki hüküm tamamen ortadan kalkar.

Yargıtay üyeleri kimlerdir?

  • YUSUF ZİYAATTİN CENİK-BAŞKAN (GENEL SEKRETER)
  • DOĞAN KORKMAZ –ÜYE (21 HUKUK DAİRESİ ÜYESİ)
  • DR. …
  • İLYAS ÖZBEK –ÜYE (YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI)
  • GÜLŞAH SİBEL AKBULUT –ÜYE (BİRİNCİ BAŞKANLIK TETKİK HÂKİMİ)
  • FEYZULLAH CÖMERT –ÜYE (19 CEZA DAİRESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)
  • GÜLAY KEVEN –ÜYE (HUKUK GENEL KURULU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ)

Yargıtay üyeleri kimlerden oluşur?

Madde 11 – Yüksek Disiplin Kurulu; Yargıtay Birinci Başkanı, birinci başkanvekillerinden kıdemli olanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile altı hukuk ve üç ceza dairesi başkanları ve başkanlarının katılmadığı dairelerin beş üyesinden oluşur.

Yargıtay 4 hukuk Dairesi hangi davalara bakar?

Hukuk Dairesi aile hukuku dosyalarına, 3. Hukuk Dairesi sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, kira sözleşmeleri, sözleşme hukuku ile tüketici hukuku dosyalarına, 4. Hukuk Dairesi haksız fiil tazminatı, trafik kazalarından kaynaklanan tazminat ile sigorta hukuku dosyalarına, 5.

5 hukuk dairesi nedir?

✓ Yargıtay 5. Hukuk Dairesi‘nin ihtisas alanı Gayrimenkul Hukuku olup, temel görevleri kamulaştırma, devlet tarafından mülkiyet hakkının ihlalinden kaynaklanan tazminat davaların sonucunda verilen hüküm ve kararlardır.

Yargıtay 1 başkanını kim seçer?

Başkanların seçimi: Madde 31 – (Değişik: 15/7/2003-4929/1 md.) Yargıtay Büyük Genel Kurulu; Birinci Başkanı, birinci başkanvekilleri ile daire başkanlarını kendi üyeleri arasından, üye tamsayısının salt çoğunluğu ile ve gizli oyla seçer.

Bir dava Yargıtayda ne kadar bekler?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

2 asliye ceza mahkemesi ne demek?

Asliye ceza mahkemesi, ceza yargılaması sisteminin temel mahkemelerinden biridir. Diğer ceza mahkemelerinin görevli olmadığı tüm dava ve işlere asliye ceza mahkemesi bakmakla görevlidir.