AMD Radeon shader cache nedir?

Shader cache size kaç olmalı?

Shader Cache, bazı oyunlarda oyun dosyalarını sabit diske kaydederek CPU kullanımını azaltan ve yükleme sürelerini düşüren bir GPU özelliğidir. Düzgün çalışabilmesi için diskte en az 50 GB yer olması gerekmektedir.

AMD Radeon mozaik döşeme modu nedir?

Mozaikleme katsayısı ile, ekran kartı her bir üçgenden bir o kadar daha üçgen üretip açılarını ona göre hizalıyor. Yani küremiz 50×16=800 üçgenden yapılıyor. Artık çok daha “küre” gibi bir şekli var. Nvidia kartlar kolaylıkla 64x’e kadar çıkabilirken AMD kartlar genellikle 16x’dan sonra boğulmaya başlıyorlar.

Mozaikleme ayarı nedir?

Poligon sayısı arttıkça nesnedeki ayrıntı sayısı artar, köşeleşme ve bozulma azalır. Mozaik döşeme (tessellation) ayarı, bu modellerin poligon sayısının belirlenmesinde etkilidir. Ne kadar arttırılırsa poligon sayısı o kadar artar.

AMD Radeon Settings lite ne işe yarar?

Ekran kartı ve işlemci üreticisi AMD‘nin ekran kartına sahip olan kullanıcılar, bilgisayarlarına sürücü yükledikten sonra AMD Radeon Settings‘e sahip oluyorlar. Radeon Settings, birçok ayarın yapılmasına imkân vermesinin yanı sıra güncellemeleri kontrol edebilmenizi de sağlıyor.

AMD örtüşme önleme modu nedir?

Örtüşme önleme, sahnenin yüksek çözünürlüklü bir versiyonunu oluşturup ondan renk verisi örneği alarak, daha sonra örneklem hızını azaltıp ekran çözünürlüğüne uymasını sağlayarak başarılabilir. MSAA (Çok Örnekli Örtüşme Önleme), kenarları tespit edip onları pürüzsüzleştirmeye çalışarak bunu başaran bir tekniktir.

Radeon Chill fps düşürür mü?

Chill, oyuncunun fareyi hareket ettirmediği sahnelerde FPS‘yi azaltarak güç tüketimi azaltıyor ve böylece ekran kartının daha az ısınmasını ve daha sessiz çalışmasını mümkün kılıyor. Ekran kartına binen yük azalınca işlemciye binen yük de azalıyor ve bu sayede sistemin geneli daha serin çalışıyor.

Motion Blur kapatılmalı mi?

Motion Blur Birçok profesyonel oyuncu, forumlarda kapatılmasını öneriyor. Zira Motion Blur, anında fark etmeniz gereken detayları kaçırmanıza sebep olabiliyor. Bir kısım kullanıcıysa bu efektin gözlerini yorduğundan şikayet ediyor. Ayrıca Motion Blur‘un performansa da etki ettiğini unutmamak gerek.

Radeon anti lag fps düşürür mü?

Decapat. Radeon Software’a yeni güncelleme ile gelen antilag özelliği donanımdaki gecikmeleri %31 düşürüyor.

AMD Settings nedir?

Ekran kartı ve işlemci üreticisi AMD‘nin ekran kartına sahip olan kullanıcılar, bilgisayarlarına sürücü yükledikten sonra AMD Radeon Settings‘e sahip oluyorlar. Radeon Settings, birçok ayarın yapılmasına imkân vermesinin yanı sıra güncellemeleri kontrol edebilmenizi de sağlıyor.

AMD ayarlarına nasıl girilir?

1. İlk olarak Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayın ve Catalyst Control Center’ı açın. 2. Catalyst Control Center ya da kısa adıyla CCC açılınca karşınıza fazla ayar seçeneği çıkmayacak. Gelişmiş ayarları devreye sokmak için programın sağ üst kısmından tercihler seçeneğine gelince Gelişmiş görünüm seçeneğini seçin.

AMD görüntü keskinleştirme FPS düşürür mü?

Görüntü keskinleştirme sorun olmaz yap.

Radeon Chill ne işe yarar?

Chill, oyuncunun fareyi hareket ettirmediği sahnelerde FPS’yi azaltarak güç tüketimi azaltıyor ve böylece ekran kartının daha az ısınmasını ve daha sessiz çalışmasını mümkün kılıyor. Ekran kartına binen yük azalınca işlemciye binen yük de azalıyor ve bu sayede sistemin geneli daha serin çalışıyor.

Radeon gecikme önleme FPS düşürür mü?

Hayır, FPS düşürmez.

1ms Motion Blur Reduction nedir?

Kısacası, hareket bulanıklığını azaltmayı etkinleştirmek, rekabetçi hızlı tempolu oyunlar için ideal olan CRT benzeri hareket netliği oluşturmak için ekranın arka plan ışığını yakmasını sağlar.

Motion Blur ne işe yarar?

Sinema sektöründe 24 fps sahnelerde hızlı hareket sahnelerinde görüntünün akışını kaybetmemek için kullanılan, yaklaşık yüz yıllık bir tekniktir.