Seka Park’ta neler var?

SEKA Parkta ne var?

Büyüklüğü yaklaşık 580 dönüm olup arazi içerisinde iskele, kağıt müzesi, kent müzesi, oturma alanları, dinlenme sahaları, ışık kuleleri, balıkçı restoranları, su-ışık gösterileri, denize inen kızak alanları, koşu jogging, yürüme bantları, rıhtım ışıklandırması, kongre salonları, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, …

Seka Park Ne Yenir?

Kafede sabah kahvaltı keyfide mümkündür. SEKA parkta balık keyfini Marmara balık restoranda yaşayabilirsiniz. Servisi bir numara olan restoranda balık keyfi başka yaşanır. Keyifli bir yemeğin ardından mekânda yiyeceğiniz tatlılar arasında ayva tatlısı ve irmik tatlısı tavsiye edilenler arasında yerini almalıdır.

Seka Park nasıl bir yer?

Seka Park – İzmit / Kocaeli. … 6 bin ağacı içinde bulunduran park, yeşil alanları ile görmeniz ve gezmeniz gereken doğa ile iç içe bir yerdir. Sahip boyunca palmiye ağaçları ile süslenmiştir. Bu parkın bir özelliği de kentteki yeşil alanın kişi başı 4 kat arttırmıştır.

Seka Park nasıl gidilir otobüsle?

Kocaeli Merkezi şehrinde Seka Park konumuna en yakın duraklar ile Otobüs hatları

  1. Beyhan-Halkevi̇-Cumhuri̇yet Park.
  2. 113. Harmantarla-Çınarlı-Kuruçeşme-Gültepe-Üç Tepeler-Umuttepe.
  3. 133. Sopalı-Umuttepe.
  4. 143. 60 Evler-Deri̇nce-Kaşık-Gültepe-Üçtepeler-Umuttepe.
  5. 600. Kullar-İzmi̇t.

Sekapark kim yaptı?

27 Şubat of 2011 by director. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Kâğıt Fabrikası alanını, Türkiye’de bu ebatta örneği olmayan ve dünyanın sayılı projeleri arasına giren Endüstriyel SEKA Park yaptı.

SEKA Kamp Alanı nerede?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında halkın hizmete açılan Seka Kampı, Sapanca Gölünün çevresine kurulmuş olup yaklaşık 40.000 m²’lik alanı kapsamaktadır.

SEKA neden kapandı?

SEKA bu kentin simgesiydi. Bir devlet kuruluşuydu. 10 binin üzerinde işçinin çalıştığı dönemler olmuştu. Zaman içerisinde teknoloji yenilenememesi, devlette olmasından dolayı siyasetçilerin arpalığı haline gelmesi gibi nedenlerle 2005 yılında kapatıldı.

Seka Park ne zaman yapıldı?

nihayet 1. etap açılışı 19 kasım 2006 pazar günü funda arar ve kıraç konseri eşliğinde başbakan *tarafından açılan türkiye’nin ilk endüstriyel park projesi. ingiltere’deki hyde park‘a benzer bir oluşummuş.

SEKA kapandı mı?

SEKA (tam adı: Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş), Türkiye’de kâğıt sanayiinde yatırım ve planlamalar yapan kamu kuruluşudur. 1998 yılında özelleştirme kapsamına alınıp anonim şirkete dönüştürüldü. Kuruluş, 2005 yılında Sümer Holding ile birleştirilerek kapatıldı.

Seka Park izmit hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Sekapark yakınından geçiyor: 111, 435.

Ncity hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları ncity izmit yakınından geçiyor: 418, 431, 501, 502, 551, 557.

Izmit Seka Park ne zaman yapıldı?

1934 yılında açılarak 2010 yılında yeniden düzenlenen SEKA Park, Kocaeli‘nin İzmit ilçesinde yer almaktadır. Bu park bir kağıt fabrikası olan SEKA firmasından adını almaktadır. Yaklaşık olarak 580 dönümlün bir arazi üzerine kurulmuştur.

Seka Kamp kaçta kapanıyor?

Seka Kampı 17.00’de kapanıyor Sapanca Gölü kenarında bulunan ve özellikle hafta sonları piknik yapmak ve açık havada dolaşmak için tercih edilen Seka Kampı Piknik Alanında saat değişikliğine gitti. Sabah Saat 10.00’da açılan Seka Kamp Piknik alanı akşam Saat 17.00’de kapanıyor.

Seka Kampta mangal yasak mı?

Önceden fotoğraflarına bakınca kamp yapanları görüyorduk.Şu an sadece piknik yapanlar var.Sapanca Gölü kenarında güzel ve ferah bir piknik alanı.Çok sayıda oturma yeri var.Tabi kendinizde sandalye masa getirebilirsiniz.Mangal yakmak serbest.Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenmiş bir piknik yeri.

Izmit SEKA Kağıt Fabrikası kime satıldı?

Özel yasa ile 2003 yılında Albayrak Holding’e satıldı Varank, 1980’de üretime giren SEKA Kağıt Fabrikası‘nın, faaliyetini 2000’de sonlandırdığını anımsatarak, özelleştirme kapsamında 2003’te Albayrak Holding’e satılan fabrikanın, 10 yıl süren itiraz süreci nedeniyle faaliyete geçemediğini iddia etti.