Taş kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Taşın anlamı ne demek?

a. 1. Genellikle içine sulu şeyler konulan metal vb.nden yapılmış kap.

Taş kelimesinin iki anlamı nedir?

Taş kelimesi de sesteşi olan bir kelimedir. Sesteş olan taş cümle içerisinde, aşırı dolma sonucunda etrafa yayılma anlamı vardır. Taş, yer kabuğundan rüzgar, sel, yağmur suyu gibi sebeplerle kopan çeşitli büyüklükteki sert ve katı maddedir. … Bu maddeler; taş ve topraktır.

Halk dilinde taş ne demek?

Taş (crack kokain) bağımlılığı; Kokain hidroklorik formuna sodyum bikarbonat ve ya amonyak ve su eklenerek elde edilen formudur. Toz halinde olan kokainin küçük taşlara benzeyen şeklidir. … Taş (crack), yakılıp dumanı içe çekilerek veya sigara gibi kullanılır.

Taş hangi dil?

Arapça ṭws kökünden gelen ṭās طاس “yassı ve yuvarlak su kabı” sözcüğünden alıntıdır.

Taşi ne demek tıp?

Taş, idrar yollarındaki idrardan gelen kristallerin geliştirdiği sert bir kütledir. Böbrekte ya da üreterde (böbrekten mesaneye doğru yönelen tüp) bulunabilir.

Created taş ne demek?

Bu mineralin laboratuvar ortamında işlenmesiyle meydana gelmiştir ve dünyadaki “tüm değerli taşlardan” daha parlak bir taş olma özelliğine sahiptir. Her kadın için vazgeçilmez bir ışıltı sunan Created taş; diğer değerli taşlardan daha parlaktır.

Çayın iki anlamı nedir?

Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir. İlk anlamı ile beraber çay kelimesi bir içecek şeklinde ifade edilir. Aynı şekilde ikinci anlama üzerinden ise çay kelimesi dere anlamına gelmektedir.

Paket taş ne demek?

genellikle yollarin dösenmesinde kullanilan küçük beton bloklar.

Taş Nedir Ekşi?

tütün ve nargileyle kullanılır. kullanıcılar ve satıcılar arasında “taş” ismiyle bilinir. eroin ve kokain bağımlılığından en az 3 kat daha ağırdır. burun yolu ile alındığında, 10 saniyeden daha az bir sürede beyine ulaşır. bu madde etkisi açısından kokainden en az 10 kat daha hızlı ve ölümcüldür.

Taş Türkçe mi?

Eski Türkçe aynı anlama gelen taş sözcüğünden evrilmiştir.

Daş mı taş mı?

daş (-taş) eki bazı kelimelerde büyük ünlü uyumuna uymaz: din-daş, gönül-daş, meslek-taş, ülkü-daş vb. -ki aitlik eki büyük ünlü uyumuna uymaz: akşamki, duvardaki, karşıki, onunki, yarınki, yoldaki vb.

Nephrolithiasis ne demek?

Tıpta nephrolithiasis‘ veya urolithiasis olarak da bilinen böbrek taşı hastalığı, idrar yolunda katı madde parçası (böbrek taşı) oluşması durumudur.

Tıp dilinde Kalkül ne demek?

böbreklerde, tükürük bezlerinde veya safrakesesinde oluşabilen sert ve taş benzeri kitle.

Premium created taş ne demek?

Premium Created Taş Nedir? Premium Creted taş; dünyada doğal olarak bulunan bir mineralden oluşmaktadır. Bu mineralin laboratuvar ortamında işlenmesiyle meydana gelmiştir ve dünyadaki “tüm değerli taşlardan” daha parlak bir taş olma özelliğine sahiptir.

Enerji Taşları gerçek mi?

Doğal taşların insanlara yaydığı herhangi bir enerji akımı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değildir. İnsanlar bu taşların doğru kullanıldığında, dünyanın iyileştirici enerjisi için kanallar olduğuna ve bu taşların bu kanallardan geçerek insanlara taşın özelliğine göre bir enerji aktardığına inanır.