Relaps ne demek tıp?

Replase etmek ne demek tıp?

İyileşmiş hastalığın yeniden başlaması; hastalığın tekrarlaması; nüks.

Relapse yapmak ne demek?

1. Nüksetme, yeniden hastalanma, relaps; 2. Nüksetmek, tekrar fenalaşmak.

Remisyon ve relaps nedir?

Remisyon 2 aydan kısa süreli iyileşme, recovery ise 2 aydan uzun süreli iyileşmeye denmektedir. Relaps: Remisyon dönemindeki hastanın belirtilerinin tekrar kötüleşmesidir. Rekürrens: İyileşme (recovery) döneminde hastanın belirtilerinin tekrar ortaya çıkmasıdır.

Relaps ne demek Diş?

Relaps, ortodontik ve ortopedik yöntemlerle hareket ettirilen dental ve iskeletsel yapıların tedavi öncesi konumlarına dönem eğilimidir. Relaps nedeniyle oluşabilecek estetik ve fonksiyonel kayıpların engellenmesi için sabit ya da hareketli apareyler ile alınan önlemlere retansiyon denmektedir.

Avülsiyon nedir ne demek?

Dişin alveol soketinden tamamen çıkmasına avülsiyon denilmektedir. Avülsiyon genellikle kök oluşumunun tamamlanmadığı ve periodonsiyumun çok esnek olduğu genç bireylerde görülmektedir. Horizontal yönde gelen travma sonrası diş tamamen soketinden çıkabilmektedir.

Replasman ne demek tıp?

Bu nedenle hekimlikte bir endokrin organın hipofonksiyonunu veya bir hormonun eksikliğini zamanında saptayarak eksik hormonu yerine koymak (replasman tedavisi) önemlidir. Bu tedavi yöntemine replasman tedavisi denir.

Rekürans ne demek?

Hastalık belirtilerinin, geçişini takiben yeniden başlaması. hastalığın nüksetmesi. nüks. recurrence.

Rekürrens nedir ne demek?

(tıp) tam remisyonda iken iki aydan uzun süre iyilik hali devam edip sonra belirtilerin başlamasıdır. tümör dokusu tümüyle yok edildikten bir süre sonra tekrar ortaya çıkmasıdır.

Relaps ne demek bağımlılık?

Relaps bir kişinin geçmişte yakalandığı bir rahatsızlıktan tekrar etkilenmesi durumunda kullanılan tıbbi bir terimdir. Bu rahatsızlık fiziksel ya da psikolojik bir durum olabilir. Depresyon, bipolar bozukluk, multipl skleroz, kanser ya da madde bağımlılığı bu tür durumlara örnek gösterilebilir.

Relaps nedir ms?

2-Tekrarlayan ve düzelen MS (Relapsing-remitting) MS hastalarının yüzde 75- 80’inde hastalık tekrarlayıp düzelen bir yapıda ilerler. MS hastalığının bu çeşidinde hastalar genellikle kendileri de farkına varmadan uzun bir dönem MS atakları geçiriyorlar ve kendiliğinden düzelebiliyorlar.

Rezistans nedir diş hekimliği?

Rezistans ise; oklüzal hareketler esnasında ortaya çıkan kuvvet bileşenleri tarafından yerinden oynatılmasına, özellikle yatay yönde yerdeğiştirmesine karşı restorasyonda oluşan dirençtir.

Nüks nedir ne demek?

Hastalığın tekrarladığını ifade için kullanılan terimdir.(örnek; fıtık tekrarladı ise nüks fıtık, kanser tekrar aynı yerde oldu ise nüks etti ifadeleri kullanılır.)

Avülsiyon nedir Psikiyatri?

Herhangi bir oluşumu, kökünden veya tabanından çekerek ayırma; bu şekilde koparma ya da çıkarma; avülsiyon.

Avülsiyon nedir Ortopedi?

Kemiğe tutulu olan tendon veya bağ, kırılmış kemiğin bir parçasını yerinden çıkardığında avülsiyon kırılması meydana gelmektedir. Avülsiyon kırıkları vücudun herhangi bir yerinde olabilmektedir, ancak en yaygın olan yerler ayak bileği, kalça, parmak ve ayaklardır.

Replasman nedir ne demek?

Normal fonksiyonlarını kaybeden, işlevini yitiren eklemin cerrahi müdahale ile tekrar oluşturulması ya da şekillendirilmesi eklem replasman olarak açıklanmaktadır. Artroplasti olarak da bilinen cerrahi müdahale ile eklem, kaybettiği işlevini tekrar yerine getirmektedir.