Repesaj mücadelesi ne demek?

Repesaja kalmak ne demek?

Repesaj; yapılan spor müsabakalarında finale çıkan iki sporcunun yendiği bütün rakiplerin, kendi aralarında maç yapması olarak adlandırılır. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda sık sık bahsi geçen “Repesaj“, bronz madalya için yarışan sporcular için kullanılmaktadır.

Double repesaj nedir?

çift eleme sisteminde ilk turlarda yenilen oyuncuların birincilik şansı sürsede repesaj sistemi sadece üçüncülük şansı vermektedir. genellikle minder güreşi, tekvando, judo gibi bireysel salon sporlarının turnuvalarında uygulanan sistemdir. a ve i finale çıktıkları için, bu ikisinin yendikleri repesajda karşılaşır.

Repesaj ingilizce ne demek?

Bu bronz madalya şansı olan maçlara “repesaj ( ingilizce repechage )” denir. … Bu maçın galibi bronz madalyanın birisini alır. Bu eşleşmede B sporcusunun ilk turda ve çeyrek finalde yendiği rakipleri ile A sporcusunun yarı finalde yendiği rakibi bir grup oluşturur.

Repesaj maçı ne demek?

Tek maç üzerinden elemeli olarak finale doğru ilerlenen turnuvalarda, bütün maçlarını kazanıp finale çıkan 2 sporcunun yendiği bütün rakipleri, kendi aralarında tekrar tek maç üzerinden elemeli karşılaşarak, dağıtılacak olan 2 bronz madalyayı elde etmeye çalışır. Bu duruma spor terminolojisinde “Repesaj” denilir.

Olimpiyatlarda repesaj ne demek?

Tek maç üzerinden elemeli olarak finale doğru ilerlenen turnuvalarda, bütün maçlarını kazanıp finale çıkan 2 sporcunun yendiği bütün rakipleri, kendi aralarında tekrar tek maç üzerinden elemeli karşılaşarak, dağıtılacak olan 2 bronz madalyayı elde etmeye çalışırlar. Bu bronz madalya şansı olan maçlara “repesaj” denir.