Hereke ne demek TDK?

Termin Nedir anlamı?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman termin kelimesi için, ‘Belirlenmiş zaman, randevu’ anlama çıkmaktadır. Günlük hayatın içerisinde çok değerlendirilmese bile hukuki yönden önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Bu doğrultuda, ‘duruşma günü’ olarak kullanılır.

Hörekeli ne demek?

aslında höreke değil örekedir ve Sözlükte 1- Pamuk ve yün eğirmekte kullanılan iğ. 2- Bükülerek iplik yapılacak yapağının konulduğu uzun saplı, ucu çatallı ağaç. 3-ün tarağı, öreke, anlamındadır.Yerel ağızda höreke Ağaç ya da saçtan yapılmış su kovasıanlamında.

Mahreç nedir ne demektir?

Sözlükte “çıkış yeri, çıkılan yer” mânasına gelen mahrec kelimesi Osmanlılar’da daha çok “mahreç mevleviyeti, mahrec-i aklâm, mahrec-i mekâtib-i askeriyye” gibi terkipler içinde kullanılır. … MEVLEVİYET). XIX. yüzyılda bazı mesleklere öğrenci yetiştiren orta öğretim seviyesindeki okullar için de mahreç kelimesi geçer.

Hareke ne demek TDK?

HAREKE: Arapça harflerin u, e, i şeklinde okunacağını gösteren işaretler. (Zamme “ötre” fetha “üstün” kesre “esre” (gibi) * Hareket lafzının Arapça terkibde aldığı şekil.

Lojistikte termin ne demek?

Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır. Sipariş anlaşmada belirlenen termin süresi bitiminde müşteriye teslim edilir.

Iş termin planı ne demek?

İş termin planı; Atıksu ve evsel nitelikli katı atık kaynaklarının yönetmelikte belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarını sağlamak için yapmaları gereken atıksu arıtma tesisi ve/veya kanalizasyon gibi altyapı tesisleri ile katı atık bertaraf tesislerinin gerçekleştirilmesi sürecinde yer alan yer seçimi, proje, ihale …

Ebesinin Örekesi ne demek?

ebelerin doğum yapan kadını oturttukları iskemleye öreke denir, bir diğer anlamı da eğirilmekte olan yün ve ketenin takıldığı ucu çatal değnek.

Ananın Örekesi ne demek sözlük anlamı?

ananın örekesi Saçma bir söze karşı verilen karşılık.

Mahreç nedir kısaca Kuranda?

Mahreç Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mahreç: Harflerin çıkış yerleri demektir. Harflerin çıkış yerleri, boğaz, dil ve dudaklar ile boğaz boşluğu ve genizdir.

Tapuda mahreç ne demek?

Mahreç” Parselin herhangi bir yerinden yola çıkışı yani cephesi var demektir. Bu yola çıkış dört tarafı yollarla çevrili olabileceği gibi herhangi bir cephesinden birkaç metre olacak şekilde de cepheli olabilir.

Hareke ne demek kısa?

Hareke (Arapça: حركات, okunuşu: Ḥarakāt), Arap alfabesindeki ünsüz harflere ünlü özelliği kazandırmak için kullanılan ek işaretlere denir. Arap alfabesinde sadece ünsüz harfler ve uzun okunan ünlü harfler (a, u, i) içerdiği için kısa ünlü sesleri için değişik harekeler geliştirilmiştir.

ESRE ne demektir kısaca?

i. (Ar. kesre’den) Arap ve Osmanlı alfabesinde, altına konduğu harfi ı veya i sesiyle berâber okutan ve (ِ) şeklinde gösterilen hareke, kesre: “(ﻓِﺮﺍﻕ) Firak.” “(ﻗِﺘﺎﻝ) Kıtal.”

Temin suresi ne demek?

Tedarik aşaması, sipariş verildikten sonra ürünün temin edilme süresidir. Bu süre, sipariş edilen ürünün temin edildiği aşamayı gösterir.

Temin ürün ne demek?

Ürün temini ne demek? … sorularının cevabı Bir ürünün/hizmetin satın alma siparişinin veya üretim emrinin verilmesi ile sipariş teslimatının veya ürün üretiminin gerçekleşmesi arasındaki süredir.

Termin inşaat ne demek?

projelerde belirtilen gelecek yıllara ait planlara denir.