Fener alayı nereden gelir?

Şivlilik nereden geldi?

Konya’da asırlardır devam eden Şivlilik Günü, üç ayların başlangıcı ‘şivlilik‘ olarak adlandırılan adetle kutlanıyor. … İç Anadolu’da bulunan Konya’ya özgü olan şivlilik günü, üç ayların başlangıcında ve Regaib Kandili’nde asırlardır devam ettirilen bir gelenek.

Fener alayı hangi ilde?

Konya’ya özgü geleneklerden biri olan Şivlilik, üç aylarda yapılıyor. Fener alayı da kentte Şivlilik gecesi yapılıyor.

Fener alayı neden kutlanır?

Üç ayların başlangıcını temsil eden Fener alayının zamanı Regaib Kandili ile bağlantılıdır. Şivlilik geleneği ile çocuklara değerli oldukları hatırlatılır ve çocuklar bunu bir ömür unutmazlar. Çocuklar, fener alayı akşamı doyasıya eğlenir.

Fener alayı ne zaman 2022?

2022 yılında Şivlilik 2 Şubat Çarşamba günü fener alayı ile başlayacak. 3 Şubat Perşembe günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak. KONYA ŞİVLİLİK KUTUSU NE ZAMAN DAĞITILACAK? Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 100 bin çocuğa hediye verilecek.

Şivlilik ne anlama gelir?

ŞİVLİLİK NEDİR? Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk günü çocukların kapı kapı dolaşarak şeker, çikolata gibi ürünleri toplamasından oluşan geleneğe Şivlilik denir.

Sivilik nedir?

Sivil, uluslararası hukukta herhangi bir ülkenin silahlı kuvvetlerine veya diğer silahlı gruplara mensup olmayan kişi. Siviller herhangi bir muharebede silahlı çatışmaya girmeyen kişilerdir ve hakları ve güvenlikleri kısmen çeşitli uluslararası antlaşmalarca güvence altına alınmıştır.

Konya fener alayı nerede?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Fener Alayı ve Şivlilik’te Buluşalım’ Etkinliği düzenlenecek. Bugün (6 Nisan Çarşamba) saat 19.30’da başlayacak olan etkinlik, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek.

Konya Şivlilik ne zaman 2022?

Şivlilik bu sene 2 Şubatta fener alayı ile başlayacak. 3 Şubat Perşembe günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak.

St Martin laterne nedir?

Yüzyıllar önce, şövalyeler zamanında, iyi yürekli bir şövalye varmış. Bu iyi yürekli Martin, Almanya’da her yıl 11 Kasım’da yardımlaşmayı simgelemek amacıyla fenerli kutlamalarla anılır. …

Almanyada kutlanan özel günler nelerdir?

Adetler ve Resmi Bayramlar

  • Yeni Yıl. Yeni bir yılın başlangıcı 31 aralığı 1 ocağa bağlayan gece (yılbaşı gecesi) kutlanır. …
  • Paskalya Bayramı Paskalya bayramı Hristiyanlığın en önemli ve kilise yılının temel bayramıdır. …
  • 1 Mayıs. …
  • İsa Peygamberin Urcu. …
  • Pantkot Yortusu. …
  • 3 Ekim. …
  • Noel Bayramı …
  • Epifani Yortusu.

Konya Şivlilik ne zaman 2022 başvuru?

Konya şivlilik kutusu başvuruları 1 Şubat 2022 Salı günü saat 20.00 alınmaya başlandı. 1 Ocak 2012- 31 Aralık 2017 (5-10 yaş arası) doğumluların başvuruları kabul edilecek. Başvurular https://sivlilik.konya.bel.tr/ adresinden kabul edilecek.

Şivlilik paketinde neler var?

Alınan bilgiye göre; hediye kutusunun içinde; şeker, kuruyemiş ve kekin yanı sıra bir boyama kitabı, bir boya kalemi takımı, bir denge oyunu seti, bambu çubukları oyun seti, puzzle ve anlat lütfen oyun seti yer alıyor.

2022 şivlilik olacak mı?

Konya’da, üç ayların başlangıcı Regaip Kandili’nin sabahında çocukların kapı kapı dolaşıp evlerden şekerlemeler topladığı “şivlilik” etkinliği bu yıl, şubat ayına denk geliyor. Şivlilik, 2 Şubat Çarşamba günü fener alayı ile başlayacak. 3 Şubat Perşembe günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak.

Şivlilik Nedir hikayesi?

Şivlilik, Konya’da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğidir. Konya’da bu güne “ilk namaz” adı da verilir.

2021 fener alayı yasak mı?

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu, kültürel mirasın bir parçası olarak kutlanan şivlilik etkinliklerine Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl izin verilmemesini kararlaştırdı. (Şivlilik ne zaman ve bu yıl yapılacak ? 2021) Konya’da şivlilik etkinlikleri bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle yapılmayacak.