Şikayet ne demektir TDK?

Şikayetçi olmak ne anlama gelir?

Müşteki, diğer deyişle şikayetçi; bir suçtan zarar gören veya suçun mağduru olup da aleyhine işlenen suçu adli makamlara şikayet eden kişidir. … Savcılığın yürüttüğü soruşturma aşamasında hem suç isnadı altında olup hem de suçun mağduru sıfatıyla şikayetçi olan kişi “müşteki şüpheli” olarak dinlenir.

Şekva ne demek TDK?

a. (şekva🙂 esk. Şikâyet.

Gamboç ne demek?

Takım elbiseler ya da gelinlik ile beraber birçok kıyafetin tozdan korunması için değerlendirilen koruma yapısı gamboç olarak bilinir. Aynı zamanda kıyafetlerin deformasyonunu önleme noktasında da etkilidir. Genel olarak ambalaj firmaları tarafından üretilir.

Yakinirken ne demek?

YAKÎNEN. (ﻳﻘﻴﻨﺎً) zf. (Ar. yaḳіn “kesin bilgi”nin tenvinli şekli yaḳіnen) (Bilgi ve bilme için) Şüphe edilecek hiç bir tarafı olmaksızın, kesin ve sağlam olarak, şüphesiz: Nihâyet yüz seneden ziyâde yaşayamayacağını yakînen bilir (Nâmık Kemal).

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Suç duyurusunda bulunursa ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir.

Şekva Tazallüm ne demek?

sızlanmak işi; yakınmak, şikâyet, şekva, tazallum.

Vera ismi ne anlama gelir?

Vera ismi Arapça kökenli bir isim olup ülkemizde de pek çok ebeveyn tarafından değerlendirilmektedir. Vera güzel anlamı olan hayırlı bir isimdir. İsmin anlamı ise her şeyin zarar olan fazlasından uzak durmak ve haram olma şüphesi olan her durumdan kaçınmak manasına gelmektedir.

Gayzer anlamı ne?

Gayzer, kesintili bir biçimde sıcak su ya da sıcak buhar fışkırtan, kükürt yayan kaynarca. Geysir, İzlanda dilinde, fışkırmak demektir. Volkanoloji literatürüne İngilizceden gayser olarak geçmiştir.

Gayzer kelimenin anlamı nedir?

Volkan bölgelerinde, belli aralıklarla su ve buhar fışkırtan sıcak kaynak, kaynaç.

Yakinen tanımak ne demek?

kuşkusuz, şüphesiz, katiyetle demektir. kökünde “yakın” değil “yakîn” kelimesi vardır. bir şahsı “yakînen tanımak“, o şahsı “yakından tanımak“la benzer bir anlamı hâiz olsa da, aslında o şahsı eksiksiz, kuşkusuz, iyi tanımak demektir.

Gerekçe ne demek tir?

a. 1. Gerektirici sebep, esbabımucibe: “Şimdi bu bana daha geçerli bir gerekçeymiş gibi görünüyor.” -A.

Polise şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Şahsınız adına dava açılıp açılmadığını UYAP Vatandaş Portala e devlet şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ancak hakkınızda şikayet olup olmadığını bu şekilde öğrenebilmeniz mümkün değildir. Zira soruşturma dosyaları gizli olarak yürütülür ve e devlet sisteminde gözükmez.

Birinden şikayetçi olduktan sonra mahkeme ne zaman başlar?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.