Suriye için vize gerekiyor mu?

Suriye’ye vizesiz nasıl gidilir?

Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti’ne seyahat planı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Suriyeye ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 180 gün içinde 90 gün ikameli seyahatlerinde Suriye vizesinden muaftırlar.

Suriyeliler için vize nasıl alınır?

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Türkiye’ye seyahat gerçekleştirmek isteyen ve üç aydan fazla Türkiye’de kalmayı planlayan umuma mahsus pasaport sahibi SURİYE vatandaşlarının SURİYE’daki Türkiye temsilciliklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Suriye vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Bu ülkeye Suriye pasaportu ile seyahat ettiğinizde vizeye ihtiyacınız yok ya da sadece varışta vize alabilirsiniz.

  • Andorra. Herhangi bir pasaportu olan herkes Andorra’ya girebilir ve 90 gün kalabilir. …
  • Bermuda. …
  • Cape Verde.
  • Ekvador. …
  • Iran.
  • Komorlar. …
  • Cook Adaları …
  • Dominika.

Suriye vize ne kadar?

Suriye Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri Suriye ülkesine yapacakları seyahatler için 90 Gün Vizeden Muaftırlar. Suriye Vizesi almalarına gerek yoktur.

Suriye pasaportu kaç TL?

Pasaport başvurularının şahsen yapılması gerekmektedir ve yeni pasaport alma ücreti 1850 Suriye Lirasıdır (yaklaşık 4 ABD Doları). Pasaport başvuruları şahsen yapılmalı ve yeni bir pasaport ücreti 1850 Suriye dinarı (~ 40 ABD $) dır.

Türkiyeden Suriye’ye nasıl gidilir?

Türkiye’ye sınır komşusu olan Suriyeye ulaşım için karayolu ya da havayolu seçenekleri değerlendirilebilir. Şam’daki havaalanına yalnızca İran, Lübnan, Ermenistan ve Rusya’dan uluslararası uçuş yapıldığı için havayolu ile Şam’a gitmek isteyenlerin bu ülkelerden aktarmalı olarak seyahat etmesi gerekiyor.

Vize ücreti ne kadar?

Vize Ücreti + iDATA Koordinasyon Ücreti

Vize Ücreti 0 – 6 Yaş 12+ Yaş
Schengen (Türk vatandaşı olmayanlar) 0 TL 1132 TL ( Nakit )
* Schengen (indirimli tarife uygulanan ülkelerin vatandaşları) 0 TL 495 TL ( Nakit )
Ulusal 1641 TL ( Nakit ) 1641 TL ( Nakit )
Eğitim C (90 gün ve altı) 0 TL 0 TL

Vize şartları nelerdir?

Vize almak için istenen belgelerin bir kısmı ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de aşağıdaki belgeler her ülke için ortaktır:

  • Pasaport.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Banka hesap dökümü
  • İkametgah belgesi.
  • Mesleki durum belgesi.
  • Evli olanlar için evlilik cüzdanı

Suriye pasaportu ile kaç ülkeye gidilir?

Henley Pasaport Endeksinin 22 Ocak 2022 tarihli raporuna göre, Suriye vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 29 ülkeye seyahat edebilirler.

Peru vize istiyor mu?

Bu çerçevede, resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, Peru‘ya yapacakları seyahatlerinde veya Peru‘dan transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf kılınmışlardır.

Suriye nasıl gidilir?

Türkiye’ye sınır komşusu olan Suriye‘ye ulaşım için karayolu ya da havayolu seçenekleri değerlendirilebilir. Şam’daki havaalanına yalnızca İran, Lübnan, Ermenistan ve Rusya’dan uluslararası uçuş yapıldığı için havayolu ile Şam’a gitmek isteyenlerin bu ülkelerden aktarmalı olarak seyahat etmesi gerekiyor.

Suriye pasaportu ne kadar?

Pasaport başvurularının şahsen yapılması gerekmektedir ve yeni pasaport alma ücreti 1850 Suriye Lirasıdır (yaklaşık 4 ABD Doları). Pasaport başvuruları şahsen yapılmalı ve yeni bir pasaport ücreti 1850 Suriye dinarı (~ 40 ABD $) dır.

2021 pasaport Ücretleri ne kadar?

Yılbaşından itibaren pasaport defteri 180 liradan 225 liraya çıkacak. 6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL’den 309 TL’ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL’ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL’ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL’ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL’den 1478 TL’ye yükselecek.

Suriye parası ne kadar?

dönüşüm tablosu: Suriye lirası/Türk lirası

miktar dönüştürmek Sonuç
1 500 SYP SYP 8.82 TRY
2 000 SYP SYP 11.76 TRY
2 500 SYP SYP 14.70 TRY
10 000 SYP SYP 58.78 TRY

Suriye istanbul arası kaç saat?

İstanbul ile şam Suriye Arası Uçakla 1 saat 30 dakika sürmektedir. İstanbul – şam Suriye arasındaki uçuş mesafesi 1055 km dir. 1055 kilometrelik yol direkt uçuş ile ortalama olarak 700 km/h hızla giden bir yolcu uçağı ile yaklaşık 1 saat 30 dakika zaman almaktadır.