Zenginleştirilmiş eğitim Programı Nedir?

ZEP li öğrenci ne demek?

Kaynaştırma öğrencisi, özel eğitime ihtiyacı bulunan bireylerin kendi akranları ile birlikte eğitim ve öğretim görmesine imkan tanıyan bir sistemdir. Bir diğer ifade ile kaynaştırma öğrencisi engelli ve engelli olmayan bireyleri yan yana getirmektedir.

ZEP planı nedir?

ÜSTÜN ZEKA VE YETENEKLİLER İÇİN BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ VE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.

Farklılaştırılmış eğitim programı nedir?

Farklılaştırılmış öğretim, öğrencilere içerik, öğrenme süreci ve ürün oluşturma sırasında farklı yollar sunar. … Farklılaştırma üstün yetenekli öğrencilerin daha hızlı öğrenme, daha iyi problem çözme, soyut düşünme, kavramlar arası ilişki kurma gibi özelliklerine uygun olarak programın yeni baştan planlanmasıdır.

Zenginleştirme Nedir Özel Eğitimde?

Üstün zekalı, üstün yetenekli ve yaratıcı çocukların kendi akranları arasında ve normal sınıflarda tutularak programların gereksinmelerine cevap verecek şekilde çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesi yoluyla yapılan uygulamalardır.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hangi öğrenciler için hazırlanır?

BEP, özel gereksinimli olarak belirlenen öğrenciler için hazırlanır. Ve her özel gereksinimli öğrenci için ayrı ayrı hazırlanmaktadır. Yani özel gereksinimli olarak tanımlanmış her öğrenci bireyselleştirilmiş eğitimler için uygundur.

BEP dosyası nasıl hazırlanır?

BEP NASIL HAZIRLANIR?

  1. Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
  2. Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
  3. Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
  4. Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.

Üstün zekalı çocuğum için ne yapabilirim?

Tüm üstün Zekalılar Derneği TÜZDER Başkanı Tunahan Coşkun, çocuğu üstün zekalı çıkan ailelere şu tavsiyelerde bulunuyor.

  1. RENKLİ VE DİNAMİK BİR HAYATA HAZIR OLUN. …
  2. ANLAŞMA YOLUNU SEÇİN. …
  3. ÜSTÜN ZEKÂLI OLDUĞUNU HERKES BİLMESİN. …
  4. YALNIZLAŞABİLİRLER. …
  5. ONUN HALA BİR ÇOCUK OLDUĞUNU UNUTMAYIN.

Farklılaştırılmış öğretim nedir kpss?

Farklılaştırılmış öğrenme yaklaşımı, öğrencilerin hazırbulunuşlukları, ilgileri, öğrenme stilleri, akademik başarı düzeyleri gibi farklılıklarından yola çıkarak her öğrencinin öğrenmesinin ileri düzeye taşınması için yapılacak planlamadır.

Farklılaştırılmış öğretim nasıl yapılır?

Farklılaştırılmış öğretim derse yönlendirme, başlangıç öğretimi ya da rehberli uygulama aşamalarından sonra yapılabilir. Bu aşamalardan herhangi birinden sonra öğretmen farklı gruplandırmalar yaparak öğretimde farklılaştırma yapabilir.

Özel yetenekli öğrencileri Tanılamanın amacı nedir?

Türkiye’de genel eğitim okullarında tanılamanın temel amacı destek eğitim hizmetleri sağlanması amacıyla üstün yetenekli olanların belirlenmesidir. Destek eğitim kapsamında Bilim ve Sanat Merkezleri okul dışı zamanlarda hizmet vermektedir.

Özel yetenekli öğrenciye BEP hazırlanır mı?

Okullarında üstün yetenekliler için ayrı bir eğitim programı olmayan kurumlar; öğretmenler, psikolojik danışman ve aile işbirliği ile üstün yetenekli olan öğrenci için Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) oluşturarak, söz konusu öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini geliştirmek üzere destek verebilir.

BEP üyeleri kimlerden oluşur?

BEP geliştirme birimi üyeleri; BEP geliştirme birim başkanı,(Okul Müdürü/Müdür Yardımcısı) Varsa gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, Sınıf öğretmeni, Branş öğretmenleri, Rehber öğretmen-psikolojik danışman Öğrenci velisi ve Öğrenciden oluşur.

Böp kimler tarafından hazırlanır?

➢Eğitsel değerlendirme ve tanılaması ilk kez yapılan her bireyin eğitim planı özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından hazırlanır.

BEP planı nasıl hazırlanır 2021?

BEP Planı Nasıl Hazırlanır ?

  1. Öncelikle okul müdürü ve görevlendirilen müdür yardımcısı öncülüğünde BEP birimi kurulacaktır.
  2. Sene başı kurul toplantısı ile bu birim belirlenir.
  3. Bu birim tarafından plan hazırlanır.
  4. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitsel performansları gözlemlenir.

BEP dosyasında neler olmalı?

BEP Dosyası

  • 1.İlk BEP Toplantısı: İlk BEP toplantısında doldurulur. …
  • 2.BEP Toplantısı: Tüm BEP toplantıları için kullandığımız evraktır. …
  • 3.Eğitsel Performans: Ders öğretmenlerinin öğrencilerimizi kendi dersi için yapabildiği ve yapamadığı kazanımlarını inceledikten sonra kayıt altına almak için kullandıkları evraktır.