Türk bayrağına ve istiklal marşına neden saygı gösterilmesi gerektiğini açıklar?

Türk bayrağına ve istiklal marşına neden saygı gösteririz?

Milli marş ve bayrak milletleri temsil eden yegane değerlerdir. Her ikiside bağımsızlığın sembolüdür ve her ikisde geçmişte verilen mücadelelerin vardıkları son noktalardır. Her ülke yada milletin yaptığı gibi bizde İstiklal marşımıza ve Türk bayrağımıza saygı gösteririz.

İstiklal Marşı korkma diye neden başlar?

Binlerce kişilik Ebu Cehil ordusuna karşı yalnızca iki kişi olan Peygamber Efendimiz ve dostu Ebubekir, her şeye rağmen Allah’a sığınmış ve korku yerine O’na güvenmişlerdir. İşte Milli Şairimiz Mehmet Akif, bunu düşünerek şiirine “Korkma!” diye başlar.

İstiklal Marşı okunurken nelere dikkat edilmeli?

İstiklal Marşını söylerken gözümüzle bayrağımızı takip etmeliyiz. Gür bir sesle söylemeliyiz. Kapalı alanlarda İstiklal Marşı söylenirken ayağa kalkarak marşı yöneten kişiyi takip etmeliyiz. Rahat komutunu duymadan yerimizden ayrılmamalıyız.

İstiklal Marşı bizim için neden bu kadar önemlidir?

Çünkü İstiklal Marşı bağımsızlık ruhunu ve bu toprakları nasıl kazandığımızı anlatan eşsiz bir eserdir. … Bu marş şanlı tarihimizi unutmamız ve her zaman bağımsızlık ruhu ile var olmaya devam etmemiz açısından çok önemlidir. İstiklal Marşı söylendikçe Türk bayrağı da gökyüzünde dalgalanmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı size ne hissettiriyor?

Cevap : İstiklal Marşı bize Mehmet Akif Ersoy’dan bırakılan içimizi ürperten mükemmel bir armağandır. Bağımsızlığımızın göstergesidir. Ülkemizi temsil edendir. İstiklal marşının her kelimesinin içinde o kadar derin anlatılmak istenen vardır ki, insan bir kelimesini duyunca tüyleri diken diken olur.

Okullarda İstiklal Marşı ne zaman okunur?

11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı‘mız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00’da İstiklal Marşı‘mız yayımlanacak.” OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İstiklal Marşı benim için ne ifade ediyor?

Bizim ulusal marşımız elan İstiklâl Marşı au, anlamı, özü bakımından bizi Kurtuluş Savaşı’mızın zor, acılı, bunalımlı, ama umut dolu günlerine götürür. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, bağımsızlığı mızın kazanılışında kahraman ordumuzun ve ulusumuzun yaşadığı coşkun duyguları dile getirir.

Istiklal marşı ile duygu ve düşüncelerimiz nelerdir?

Böylesine kahramanca, bağımsızca ve özgürce yazılmış marşı dinlerken hissettiğimiz şey, coşku ve minnettir. Bağımsızlığı nasıl kazandığımızı düşünerek coşku duyarız, şanlı bir marştır yazılmış olan. Marşın ne anlattığına kulak kesildiğimizde ise, minnet duygusu ile kaplanır göğsümüz.

Istiklal marşı okunurken neden bayrağa bakılır?

Ancak anons eden ya da istiklal marşımızı söyleten kişilerin, bunu sıkça hatırlatması, bayrağa dönerek istiklal marşının söylenmesi gerektiğini hatırlatmalıdır. İstiklal marşı söylenirken özellikle maçlarda; polislerin bayrağa dönerek, “selam durduklarını” görebiliriz.

İstiklal Marşı korkma diyerek kime sesleniyor?

İstiklal Marşı‘nın yazıldığı dönemde Türk ordusu düşmanla savaş hâlindedir. Bu yüzden ordu ve millete cesaret vermek isteyen şair, şiirine ‘Korkma” kelimesiyle başlar. Bu, bir sesleniştir. Şair, Türk milletine sesleniyor.

Marşımız neden?

Türk bayrağı şerefi simgeler. İstiklal marşımız Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından ünlü şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. 10 kıtalık bu şiirde Türk milletinin kahramanlığı ve zafer için mücadelesi çok iyi bir şekilde yansıtılmıştır.

Mehmet Akif Ersoy neden para ödülünü kabul etmedi?

Şair Mehmet Akif Ersoy‘un İstiklal Marşı’nı yazdıktan sonra bu marşın Türk milletinin bir eseri olduğunu savunması ve kitaplarında buna yer vermesinden dolayı katıldığı yarışmada verilen ödülü kabul etmediğini ifade eden Asu Turan, “Fatih Ortaokulu 6. sınıf öğrencisiyim.

Istiklal marşı size ne hissettiriyor?

Cevap : İstiklal Marşı bize Mehmet Akif Ersoy’dan bırakılan içimizi ürperten mükemmel bir armağandır. Bağımsızlığımızın göstergesidir. Ülkemizi temsil edendir. İstiklal marşının her kelimesinin içinde o kadar derin anlatılmak istenen vardır ki, insan bir kelimesini duyunca tüyleri diken diken olur.

Istiklal marşı bizim için neden önemlidir 4 sınıf?

Cevap: Her ülkenin bir milli marşı vardır. Bizim milli marşımız da “İstiklal Marşı‘dır.” Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış İstiklal Marşımız, milletimizin özgürlüğünü ve gücünü anlatır. Ay- yıldızlı şanlı bayrağımız ve İstiklal Marşımız milletimizin kutsal kabul ettiği değerlerdendir.

Mehmet Akif Ersoy bizim için neden önemlidir?

Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ulusal marşı olan İstiklâl Marşı’nın yazarıdır. İstiklal Marşı’nın yanı sıra Çanakkale Destanı, Bülbül ve 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren Safahat en önemli eserlerindendir.