Roda isminin anlamı nedir?

Roda ne ismi?

Venedikçe ròda “tekerlek” sözcüğünden alıntıdır. Venedikçe sözcük Latince aynı anlama gelen rota sözcüğünden alıntıdır.

Rodin Kürtçe mi?

İlk eşinden Berfin adında bir kızı olan Erdoğan, oğluna Kürtçe ‘aydınlatan ışık’ anlamına gelen Rodin ismini verdi.

Rohan Kürtçe ne demek?

Éothéod’ün yeni toprakları zamanla “At toprakları” anlamına gelen Rohan olarak anılmaya başladı. Burada yaşayan halka da “At beyleri” anlamına gelen Rohirrim dendi. Halk ise kendine, Eorloğulları ismini vermişti, Eorl’ün onuruna. Topraklarına ise Atçanyurt ya da kısaca Yurt diyordu.

Roza ismi hangi dilde?

Roza ismi Latince ve Kürtçe ile beraber İtalyanca kökenlerine sahip farklı bir isimdir.

Roda ne demek Denizcilik?

Etrafta dolaşan halatlar ve ipler ortalıkta hem dağınık ve hoş olmayan bir görüntüye sebep olurlar hem de sorun çıkartırlar. Dolayısıyla bunların kendi üstlerine sarılıp, tertipli istiflenmelerine roda etmek denir.

Rodin ismi hangi dilde?

Bir yaşını yeni dolduran Rodin bebeğin ilk adımlarını atmaya başlamasının mutluluğunu yaşayan çift, ismi Kürtçe’de ‘ ‘Işığın müjdecisi’ anlamına gelen Rodin bebeğe 4 dil öğretiyor.

Rodin Kürtçe anlamı nedir?

Işığın müjdecisi.

Ruhan ne anlama gelir?

Güzel kokan, güzel kokulu.

Arven ne anlama gelir?

– Savaşçı, mücadeleci. – Arkadaş, dost. – Tecrübeli, deneyimli kimsedir. Arven isminin anlamı bu şekilde olup, bir kız ismidir ve kökeni, İngilizce ve Fransızcaya dayanır.

Roza nedir Kürtçede?

Pembe elmas. kürtçe ve farsçada roz, ingilizcede rose diye yazılır ve gülçiçek demektir.. keza bu üç dil aynı kökten gelen hint-avrupa dil ailesine mensuptur..

Roza ismi hangi ülkede kullanılır?

hintli müslümanların ve sanırım azerilerin oruc’a verdikleri isim. bunu ilk defa bir hintliden öğrenmem ise ayrıca bir ilginç.

1 Roda kaç metredir?

Halatlar roda denilen kangallar halinde satılır. Rodalar genellikle 120 kulaç olarak hazırlanır. 1 kulaç yaklaşık olarak 1,85 metredir.

Roda halat ne demek?

Kullanılmamış, açılmamış halat sargıları.

Rodin ibranice mi?

Rodin! İbranice bir isim. Kürtçe’de de ‘Işığın Müjdecisi’ anlamına geliyormuş.

Robin Kürtçe mi?

Robin ismi, erkek çocuklarına verilmekte olan bir isimdir. Robin, Kürtçe bir isim olarak bilinmektedir. Robin ismi hem kulağa güzel geldiği için hem de anlamı güzel olduğu için tercih edilmekte olan isimler arasında yer almaktadır.