Termessos Milli Parkı açık mı?

Termessos Antik Kenti ziyarete açık mı?

Termessos Antik Kenti Ziyaret Saatleri Termessos, haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz döneminde 10:00-19:00 (01 Nisan-01 Ekim), Kış döneminde de 08:30-17:30 (01 Ekim-01 Nisan) saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Termessos hangi bölgede?

Termessos – Antalya. Termessos Antik Kenti, Pisidia Bölgesi‘nin “Milyas” olarak anılan güneybatı bölümünde, bugün “Güllük” adını taşıyan Solymos Dağı’nın dorukları arasındaki vadide, Anadolu’nun en eski halklarından Luvi’lerin soyundan gelme Solym’ler tarafından kurulmuş önemli bir antik kenttir.

Termessos ne zaman kuruldu?

Doğal ve tarihi zenginliklerinden ötürü, şehir kendi adını taşıyan millî park kapsamına alınmıştır. Termessos ismindeki çift “s”, şehrin Anadolu insanları tarafında kurulduğuna dair dilbilimsel bir kanıt sağlar….Termessos.

Bölge Pisidya
Tür Yerleşim
Tarihçe
Kurucu Luviler-Solym
Kuruluş MÖ 7. yüzyıl

Termessosa nasıl gidilir?

Termessos Antik Kenti, Antalya-Korkuteli Karayolu üzerinde yer alıyor. Antalya şehir merkezine 37 km uzaklıkta yer alan ören yerine özel araçla 45 dakikada gidiliyor. Antalya’dan Termessos’a toplu ulaşım araçları ile ulaşma şansı yok. Antalya-Korkuteli minibüslerine binerek Termessos yol ayrımında inebilirsiniz.

Termessos Antik Kenti kapalı mı?

Antalya Termessos Antik Kenti ve Milli Park Ziyaret Saatleri; Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası, Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

Termessos Tiyatrosu Nerede?

Termessos Antik Tiyatro Hakkında Antalya’nın 30 km kuzeybatısında bulunan Termessos Antik Kenti, Güllük Dağı’nın tepesinde bulunuyor.

Termessos hangi ilimizde?

Termessos Antik Kenti, Antalya il merkezinin yaklaşık olarak 30 kilometre kuzeybatısında Güllük Dağı’nın tepesinde 1050 metre yüksekliğe haiz bir plato üzerinde yer almaktadır. Termessos Antik Kenti’ne özel araçları ile gitmek isteyenler Antalya- Burdur yolunu takip ederek daha sonra Korkuteli güzergahına dönmeliler.

Termessos kaç yıllık?

Antalya kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta, 1665 metre yükseklikteki Güllük Dağı’nın tepesinde doğal bir platform üzerine kurulan antik kent Termessos‘ta, 2300 yıllık tarihe sahip yeni yol bulundu.

Termessos hangi ilimizdedir?

Antalya Döşemealtı sınırları içerisinde yer alan Termessos Antik Kenti şehir merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta, Korkuteli yolu üzerinde kalıyor.

Antalya Termessos nerede?

Telmessos Antik Kenti , Muğla İlinin Fethiye İlçesi’nin sınırları içerisinde bulunan antik Kent, Kesin bir tarihide olmasa da M.Ö 3 bin yıllarında kurulduğu tahmin edilmektedir. Antik Kentin en önemli özelliği Fethiye ilçesindeki en eski yerleşim yeri olma özelliğidir.

Telmessos nerede?

Telmessos, Likya’nın Karya ile sınır bölümünde yer alan antik kenttir. Antik yerleşimin bulunduğu yerde günümüzde Fethiye yerleşimi bulunmaktadır.

Termessos Antik Kenti hangi ilçede?

Antalya Döşemealtı sınırları içerisinde yer alan Termessos Antik Kenti şehir merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta, Korkuteli yolu üzerinde kalıyor.

Alketas mezarı nerede?

Kent merkezinin batısında bir duvar gibi yükselen Atbaşı Tepesi’nin, yerleşim alanına doğru dik bir şekilde inen kuzeydoğu etek kayalıklarının dibinde, bir kaya kütlesinin üzerinde yer almaktadır.

Termessos antik Kenti kaç yıllık?

Termessos Antik Kenti‘nde bulundu! 2300 yıllık – Son Dakika Haberleri.

Termessos hangi ilçede?

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi yakınlarında yer alan ve güçlü savunmasıyla Büyük İskender’in fethedemediği şehir olarak tarihe adını yazdıran Termessos Antik Kenti, nekropol alanları, tarihi kamu yapıları, endemik bitkileri ve yaban hayatıyla ziyaretçilere başka bir dünyanın kapısını açıyor.