Zenne lafı ne demek?

Zenne ne demek küfür?

Zenne ne demek küfür? Dilimize Farsça’dan geçen zenne kelimesi “Kadın” ve “Orta oyununda veya Karagöz’de kadın rolüne çıkan erkek oyuncu.” anlamına gelmektedir. TDK zenne 2. anlamı : Orta oyununda veya Karagöz’de kadın rolüne çıkan erkek oyuncu.

Zenne gibi oynamak ne demek?

Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Zenne, eski geleneksel göçebe geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle geleneksel olarak kadın gibi oynayan erkeklere verilen isimdir.

Zerre zerre ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan zerrenin ilk anlamı parçacıktır. Bir cismin en küçük kısmına zerre denir. Kelimenin Türkçe karşılığı ise kırıntıdır. Zerre sözcüğü sadece somut şeyler için değil duygular için de kullanılır.

Terlikte zenne ne demek?

Zenne Ayakkabı Bayan ayakkabılarını simgeler. Karagöz oyunlarında kadın tiplemesini nasıl zenne simgeliyor ise ayakkabı sekötründe de zenne kelimesi kadın ayakkabılarını tarif etmektedir.

Fenne ne anlama gelir?

Afrika’da bulunan uzun ve sivri kulaklı bir cins ufak tilki, Fennecus zerda.

Zennecilik ne demek?

zenne. Orta oyununda veya Karagöz’de kadın rolüne çıkan erkek oyuncu. Kadın.

Zenne hangi yöre?

BBC tarafından hazırlanan bir belgesele göre, Afganistan’da genç erkekleri cinsel tacize maruz bırakan eski bir gelenek, ülkenin tümünde artış kaydediyor. Geceleri geç saatlerde düzenlenen davetlerde, erkek çocuklar kadın giysisi giyerek davetteki erkekler için dansediyor.

Her Zerrem ne anlama gelir?

Islamda zerre ne demek? Bu da “Mutlak Varlık” veya Mutlak nur ile aynı şey demektir.

Zerre tanesi ne demek?

Zerre kelime anlamı olarak çok küçük bir parça anlamına gelmektedir. Parçacık diyecek kadar küçük bir kısmı nitelendirmektedir.

Ayakkabıcılıkta zenne ne demek?

Zenne, merdane veya garson.

Fiyapa ne demek?

FİYAPA: Taban ile saya arasına yerleştirilen ikinci kat kösele veya lastik malzemeye denir. KAMARA: Ayakkabının sol ve sağ yan kısımlarına denir. GAZUMA: Fiyapa ve vardola ile tabanın dıştan dikilişi işlemine verilen addır.

Bedbin ne demek Osmanlıca?

Bedbin ne demek Osmanlıca? bedbin / bedbîn / بدبين / بَدْبِينْ Kötümser, karamsar, ümitsiz.

Sınaî ne demek?

Sınai kelimesi Arapça kökenli olan bir kelime türüdür. Sınai sözcüğü TDK’ya göre, sanayi ile ilgili anlamına sahiptir. Endüstriyel anlamıyla da tercih edilen bir kelime türüdür.

Afganistan zenne geleneği nedir?

Zenne geleneğinin yaygın olduğu ülkelerden en bilineni Afganistan‘dır. Bu olay gelenek adı altında erkek çocuklarını cinsel tacize zorlayan ve davetler sonrası erkeklerin zorunlu bir ilişkiye girmesine kadar ilerleyen bir durumu kapsamaktadır.

Ahval nedir ne demek?

Ahval Tanımı: Ahval, hal kelimesinin çoğulu anlamına gelir. Haller, olaylar, durumlar gibi çeşitli manalarda kullanılır. Başka anlamları olarak vaziyetler ve davranışları ifade etmek için kullanılmasıdır.