Biyolojide tekamül ne demek?

Sporda son adama ne denir?

Futbolda savunmanın gerisinde görev yapan, önündeki savunma oyuncularını kontrol eden, yöneten, yardımcı ve serbest hareket edebilen savunma oyuncusu, libero.

Bulmacada güzel kokular nedir?

Mis kelimesinden türetilmiş olan misk sözcüğü de güzel koku anlamına gelir.

Ayrım nüans ne demek?

Nüans kelimesi, herhangi bir durum yada düşüncenin ayrıntılarını ve birbirinden ayrılan yanlarını göstermek için kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre nüans kelimesinin anlamı, detaylı ayrım ve ayırtı olarak açıklanmaktadır.

Ses vurgusu nedir?

Kelime veya cümlelerde herhangi bir hecenin ya da sözcüğün diğerlerine göre daha baskılı yani kuvvetli söylenmesine vurgu denir. Vurgu anlam yönünden önemli heceleri ya sözcükleri öne çıkarmaya yarar.

Yazılı anlaşmaya ne denir?

İmza, bir şahsın yazılı bir beyanın kendisine ait olduğunu ve yazılı beyanda yer alan hususları kabul ettiğini, o şahsın kimliğini ortaya koyması neticesinde gösteren bir işarettir.

Rakip takımın sahasına ne denir?

Deplasman: Rakip takım sahasında oynamak. Deplasman takımı: Deplasmanda oynayan takım. Derinleme pas: Rakip hattın arkasına ve genelde yerden atılan pas.

Güzel kokan kişiye ne denir?

atır. (Itr. dan) Güzel kokulu, ıtırlı. Kokuları seven kimse.

Dumanıyla çevrenin güzel kokmasını sağlayan madde nedir?

Tütsü, çevrenin güzel kokması için ya da dini törenlerde kullanılmak üzere kullanılan kokulu bir maddedir.

Bulmacada Limonluk ne demek?

Limonluk bulmacasının dört harfli cevabı sera kelimesidir.

Bezekci nedir bulmaca?

Bezekçi kelimesi bulmacalarda yedi harfli sorulduğunda, nakışçı cevabı yazılır. Nakışçı cevabı genellikle bezekçi kelimesine karşılıktır.

Türkçede vurgu nerededir?

Türkçede sözcüklerin vurgusu genellikle son hecededir. Ancak tek heceli sözcükler vurgu suzdur. Çok heceli yer adlarında da ikinci hecedeki ses sayısı birincidekinden çok ise vurgu ikinci hecededir. Örneğin; DeNİZli, MaLATya, AnTALya gibi.

Adi yazılı sözleşme ne demek?

Türk Borçlar Kanunu madde 620’de tanımı yapılan; iki ya da daha fazla kişinin emeklerini ve mallarını ortak bir amaç doğrultusunda birleştirmeyi üstlendikleri sözleşmeye Adi Ortaklık Sözleşmesi denir. Kanunda düzenlenmiş diğer türden ortaklıkların ayırt edici niteliklerini taşımayan bu türe de Adi Ortaklık denir.

Ahmaklık ne demek bulmaca?

Genellikle ”bön bön” şeklinde ikileme olarak kullanılan bönlük sözcüğü ahmaklık ile eş anlamlıdır. Saflık, hem duru olmak, temizlik, paklık hem de ahmaklık anlamında kullanılır. Gabavet kelimesinin isim hali ”Gabi” şeklinde yazılır.

MBP ne demek futbol?

MBP School of Coaches: The Master for football coaches in Barcelona. MBP School of Coaches, merkezi İspanya’nın Barselona kentinde bulunan bir kurumdur.

Oyuncunun oyundan atılmasına ne denir?

Direkt pas: Topu kontrol altına almadan atılan pas. Direkt-tek vuruş: Gol olabilmesi için topa tek temasın yeterli olduğu vuruş. Diskalifiye: Maç dışı bırakılma, oyundan atılma.