Tablet Türkçede ne demektir?

Tablet ne demek teknoloji?

Tablet bilgisayar veya sadece tablet, tek bir ünitede ekran devresi ve batarya bulunan bir mobil bilgisayardır. Tabletler parmak-kalem hareketlerini algılayabilen, fare ve klavye ile kombine edilebilen, kamera ve ivmeölçer gibi sensörlerle donatılan cihazlardır.

Tablet Türkçe mi?

Tablet kelimesi fransızca kökenli tablette kelimesinden Türkçe‘ye geçmiştir. … Dokunmatik ekranlı klavye ve fare kullanmadan çalışan bilgisayarlara Tablet denmektedir.

Teğet olma durumu ne demek?

Teğet, iki geometrik cismin, birbirlerine sadece bir noktadan temas ettiklerinde oluşan geometrik durum. İngilizcede tangent olarak anılan terimin kökeni Latince tangere (dokunuş) kelimesidir.

Istifade ettim ne demek?

Kendine yarar sağlamak, faydalanmak, istifade etmek.

Tablet ne demek kısaca tarih?

– Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.

Tabletin diğer adı nedir?

Tabletin adı iPad – Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber.

Tablet kelimesi nasıl yazılır?

Tablet kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup tablette kelimesinden türetilerek dilimize yerleşmiş bir kelimedir. Tablet kelimesinin birden farklı anlamı bulunmaktadır. Tablet genel olarak düz ve yassı biçimli çiğnenecek veya yutulacak olan madde demektir.

Teğet olma ne demek?

Bir eğrinin yanından geçen ve ona ancak bir noktada değen doğru, mümas.

Teğet mi teyit mi?

Bu kelime genellikle Teyid şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teyit şeklinde olmalıdır.

Piston ne demek TDK?

Piston: Araçların motorlarının bir silindir içinde düzenli bir biçimde devinen ve motor gücünü iletmeye yarayan silindir anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.

Istifra etmek ne demek?

İstifra Etmek Ne Demek? İstifra etmek kusmak anlamında kullanılıyor. İstifra etmek biraz daha eski bir kelime olduğundan kusmak kadar çok kullanılmıyor.

Tablet nedir tarih 9 sınıf?

– Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.

Tablet ne işe yarar vikipedi?

Tablet, genellikle sıkıştırılarak yapılmış düz ve basık nesnelere verilen bir isimdir. Tablet sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir: Tablet (ilaç) Tablet bilgisayar.

Eski tablet ne demek?

Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.

Film tablet ne demek?

biodegradable (vücutta çözülebilir) film malzemeyle kaplanan komprime (sıkıştırılmış toz) ilaç sunum formu. kullanılan kaplama mide asidine dirençli değildir, bu metod çoğunlukla ilacın salınımını kontrol etmek ve eşzamanlı hale getirmek için kullanılır.