Tasavvufa nereden başlamalı?
Tasavvuf eğitimi nereden alınır?
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından Tasavvufa Giriş adı altında halka açık eğim programları düzenlenmektedir.
Tasavvuf islam’a aykırı mı?
Tasavvufta peygamber yoluyla Allah’a ulaşmak vardır. Mistisizmde peygamber veya bir mürşid-i kâmil yoktur. Tasavvuf şeriat kurallarının üzerine bina edilmiş olup İslam dininin bir yüzüdür. Tasavvuf İslam’dan bağımsız düşünülemez.
Tasavvuf nedir nasıl yaşanır?
Tasavvuf cenab-ı Allah’ı tamamen tanıyabilme, kendini Allah’ın yoluna adama sanatıdır. Günlük hayatta Allah’tan uzaklaştıran tüm meşkalelerden uzak durmak ve kendini tamamen Allah’a adama sanatına Tasavvuf denilmektedir. Tasavvuf dünyevi meselelerinden ayrılıp uhrevi hayata kendisini adamış kişilerdir.
Tasavvuf bir din midir?
Tasavvuf ayrı bir din değil, dini emir ve nehiyler çerçevesinde, dini daha deruni boyutta yaşama, Allah’a yakınlaşma amacıyla riyazet ve mücâhedeyi temel referans alan bir yaşam biçimidir.
Nefes yayınevinin sahibi kim?
Nefes Yayınevi tüm varlığı ve haklarıyla Kerim Vakfı’na devredilmiş bir Vakıf iktisadi teşebbüsüdür.
Tasavvuf yazarları kimlerdir?
Yüzyıllara göre bu edebiyatın en önemli temsilcileri şunlardır:
- 12.yy.: Hoca Ahmet Yesevi.
- 13.yy.: Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli.
- 14.yy.: Kaygusuz Abdal.
- 15.yy.: Hacı Bayram-ı Veli, Eşrefoğlu Rumi.
- 16.yy.: Pir Sultan Abdal.
- 17.yy.: Niyaz-ı Mısrî, Sinân-ı Ümmî, Hüdâi.
- 18.yy.: Sezai.
Tasavvuf şirk midir?
1- herkesin görüp şahit olduğu gibi tasavvuf (şirk dini); kendi lisanı haliyle ve her yönüyle; dini devletten, siyasetten ve günlük hayattan ayırmaktadır. yani tamamen laiklerin din anlayışı ve benimsemesi gibi bir din anlayışına sahiptirler.
Şirk bir din midir?
Şirk koşmak Allah’ın kudretine ve gücüne inanmamaktan ve inançsızlıktan ortaya çıkan bir durumdur. Dinen kötü görülen ve imanı tamamen zedeleyen bir hal olarak kabul edilmektedir. Şir koşmak İslam dininde kabul edilemeyen bir günah olarak tanımlanmaktadır.
Tasavvuf neyi amaç edinir?
Kişinin nefsini terbiye etmesi, ıslah etmesi, varlıktan geçerek Allah’a kavuşması amacını güden tasavvuf, kaynağı Kur’an ve hadis olmakla beraber, ortaya çıktığı dönemdeki ilimlerden (hadis, fıkıh, kelam gibi) de etkilenen ve İslâm âleminde doğup gelişen rûhî ve mânevî hayat tarzıdır.
Tasavvuf ne işe yarar?
Tasavvuf, kalp temizliğini, güzel ahlâkı ve ruh olgunluğunu konu alır. Amaç müminleri terbiye etmek ve manen yükseltmektir. Bu amaca ulaşmak için dünyadan çok ahirete önem vermek, maddî değerlerden fazla manevi değerlere bağlanmak, daha nitelikli ve daha çok ibadet etmek ve nefsi disiplin altına almak gerekir.
Mutasavvıf mı mutasavvıf mu?
Mutasavvıf (Arapça: متصوف), tasavvuf ehli olan, herhangi bir tasavvuf yolunda mertebe kat etmiş kişidir.
Tasavvuf anlayışı nedir?
Tasavvuf, Tanrı’nın birliğini ve evrenin oluşunu varlık birliği (Vahdet-i Vücut) anlayışıyla açıklayan dinî ve felsefi akımdır.
Kerim Vakfı kimin?
Cemâlnur Sargut, (d. 3 Kasım 1952; İstanbul), Türk araştırmacı yazar ve yayıncı. Tasavvuf ve İslâm hakkındaki araştırma ve incelemeleri ile tanınmıştır. Nefes Yayınevi’nin ve Kerim Vakfı‘nın kurucusu, Türk Kadınları Kültür Derneği‘nin İstanbul şubesi başkanıdır.
Cemalnur Sargut boşandı mı?
Üniversitenin son senesinde Yalçın Güç ile evlendi 12 yıl evlilikten sonra boşandı. Bir kızı vardı, vefat etmiştir. Kerim Güç adında oğlu vardır. Cemâlnur Sargut, İstanbul, Altunizade Kültür Merkezi’nde bir öğrencisi ile beraber her hafta Perşembe günleri Mesnevi Şerhi dersleri vermektedir.
Anadolu tasavvuf önderleri kimlerdir?
Ancak bu sahada eserler veren; Mevlâna Celaleddin Rumi, Hacı Bektaş Velî, Ahmed Fakih, Sultan Veled, Şeyyad Hamza, Âşık Paşa, Kaygusuz Abdal, Said Emre, Gülşehrî, Hacı Bayram Velî, Akşemseddin, Süleyman Çelebi… v.b. gibi mutasavvıf-velî şairler, aynı zamanda bu ekolun temelini ve devamını da oluşturuyorlardı.